// Вие четете...

Подводен риболов

С какво да започнем?

Ами близко е до акъла с най-лесното, първо с рибата която е в най-големи количества и разбира се е на най-плитко. Така постепенно ще придобиете опит, както с гмуркането, така и с работата с харпуна, но най-важното няма да се разочаровате от евентуален неуспех и да захвърлите нещо, което дълги години ще ви носи страхотна емоция и удоволствие. Подводния риболов е опит, с натрупването му ще се увеличава и количеството, а както казахме и размера, големината на рибата е право пропорционална на големината на нейното око, затова гледайте окото да е голямо, а то другото ще дойде от само себе си.
Не трябва да се забравя, увлечени в преследването на голямата, най-голямата си уловена риба, че в морето не сте сам, че и други има като вас, които да преследват точно вашата риба, да отидат точно там, където вие обикновено ходите. Притесненията трябва да са основателни, но не по отношение, че ще ви отнемат рибата, а за това, че вие или другият може сериозно да ви нарани, както разбира се и обратното може да се случи. За да се предпазите от подобни ситуации, стойте далече от рибари, лодки, сърфисти, плувци и всичко онова, което може да ви нарани или то да пострада заради вас.
Винаги ходете с придружител, не ходете сам за риба, можете, но ако е в магазина. Вашият придружител не може да ви спаси, ако ви се случи нещо, но може да повика помощ, а и на вас това ще ви даде по-голямо спокойствие.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар