// Вие четете...

Съдба ли е морето

Съдба или случайност е морето?

Ами, гледайки от страни, на мен ми се струва, че нашият човек, като чели проблемът му не е в постигането на мечтите, а в допускането, че определена мечта може да бъде достижима, осъществена, а може би това е вярно и за други, но да видим.
Може би не трябва да прескачам годините до завършването на техникума или пък ще е достатъчно да кажа, че оня учител по математика, имам в предвид явно много уважавания от нашия човек Пиперков, го е включил в курса по факултативно обучение по математика и в продължение на цели три години решените задачи достигат общото число от 5000. Това не е шега работа, както се казва пътя към успеха не е постлан с рози. Да ги наречем тръните от решени задачи по математика в края на краищата се оказаха най-полезното нещо за този човек. Приемният изпит в Морско училище беше взет, да кажем успешно и нашият човек беше приет в една специалност съвсем различна от тази получена в техникума, от механик и шофьор щеше да кара кораби, при това и да пази родината от враговете. Идеята за Морското училище е пряко свързана с онова момиче от автобуса, нали го помните.
Нали ви казах, че огънят на любовта е бил запален още от преди, тоест от началото, а нашият човек явно е мечтател. Само мечтателите преследват мечтите си до край. Не си мислете, че е настъпил края на сета, краят е щастлив, защото резултата е добър.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар