// Вие четете...

Управлението

Странна слава.

„Където са приятелите, там е богатството. Неравенството разделя приятелите.“

Странна слава.

Обществото на черепа и костите – тайно, влиятелно, състоящо се от най-богатите, висшата класа, елита на Съединените щати, а може би и на света. Дали това е злонамерена група? Защо е тайно сдружение, тайна организация, която си служи със секретни ритуали на посвещение, със скрит списък на членовете, скрити доктрини, скрити цели и задачи? Дали е небиблейска, светотатствена или е дяволска? Дали е неамериканска? Кой членува в Обществото на черепа и костите? По какъв начин се приемат членовете на тази група? Защо влизат в нея? Колко са живите членове на „Череп и кости“ днес? Какви постове заемат в управлението, банките и финансовите институции, в образованието и религиозните организации? Ето няколко въпроса, над които ще размишляваме в тази и следващите публикации, изследвайки детайлно едно от най-странните сдружения: Ордена на черепа и костите.
Съществува информация за много тайни сдружения и организации, съществуващи в Америка и в целия свят. Данните и доказателствата ни убеждават, че макар и да са заангажирани в реализацията на три цели: световно правителство, обединена световна икономика и единна световна религиозна система, многото организации, тайни сдружения и групи сега са свързани помежду си както никога досега. Те са взаимодействаща мрежа. Нещо повече, на върха действа клика, елит. Можем да го наречем невидима колегия или невидим орден, въпреки че някои го наричат „Невидимата ръка“. Едно е сигурно, съществува могъща, централна група ръководители.

Това е някогашният символ на сдружението „Череп и кости“ допълнен с числото „322″.

От всички влиятелни тайни сдружения и ордени „Череп и кости“ като че ли има необикновено значение и власт. Сдружението „Череп и кости“ е проникнало и превзело почти всяка сфера на обществото ни. Някои членове на „Череп и кости“ например работят в петролната индустрия, много бяха и са дипломати, ръководители на гигантски фирми в горската промишленост и т. н. президентът Буш е най-известният член на „Череп и кости“, но не е единствен сред президентите.

Един от фелдмаршалите на кайзер Вилхелм в черна униформа и хусарска шапка с череп.

Орденът на черепа и костите бил основан от генерал Уилям X. Ръсел през 1832 г. В Йейлския университет. Днес организацията „Череп и кости“ е регистрирана под названието „Тръст Ръсел“. Когато Ръсел посетил Германия през 1832 г., той се срещнал с немско тайно сдружение, наследник на баварските „Илюминати“ на Адам Вайсхаупт.
Германия е родина на много тайни сдружения, които съществуваха там и по времето на Хитлер, съществуват и до днес. Хитлер бил член на две тайни сдружения: Сдружението „Фрил“ и Сдружението „Туле“ и бил убеден, че е Тевтонски рицар. След завръщането си в Съединените Щати генерал Ръсел и няколко негови съмишленици решили да създадат група, подобна на германската, в Америка. По онова време Йейл бил един от колежите на Бръшляновата лига, вероятно най-престижния заедно с Харвард и Принстън университети в Съединените Щати. Намерението на Ръсел и на много от богатите му колеги било да осигурят на себе си и на синовете си членство в таен орден, който би се радвал на привилегирован статут в обществото.
По онова време масонството в Щатите имало лоша репутация. Капитан Уилям Морган, масон, който напуснал групата, публикувал в 1829 г. книга, в която демаскирал повечето тайни ритуали, ръкувания и символи на масонството. Това разгневило масоните до такава степен, че капитан Морган бил убит. Този насилнически акт станал причина за всеобщо възмущение от масонските ложи. Възмущението било толкова голямо, че били организирани дори антимасонски партии.
Затова когато генерал Ръсел и масонските му приятели решили да създадат тайното си сдружение в Йейл, те избягвали масонските наименования. Но в същината си „Череп и кости“ не е нищо друго, освен черна франкмасонска ложа, а ритуалите му са точно копие на обредните ритуали на най-висшите степени на масонско посвещение.
Решено било всяка година да се отбират 15 от предпоследния курс студенти сред „каймака“ на Йейл: богати, известни, привилегировани, влиятелни. Така се родило тайното сдружение, известно като „Череп и кости“. Била построена на съседен до университета Йейл терен внушителна сграда без прозорци, която била наречена „Гробницата“.
Любопитно е, че езотеричният девиз на „Череп и кости“, както и на университета, е латинската максима, написана върху някои университетски сгради, а също и на банкнотата от един долар: Novas Ordo Seclorum. Тези думи означават „Нов световен ред“.
Следователно членовете на „Череп и кости“ се виждат като строители на Новия световен ред.
И така, в университета Йейл съществува тайно сдружение, в което се допускат само 15 студенти годишно. Те живеят в „Гробницата“, която напомня съчетание между библиотека и мавзолей и са обслужвани от платен персонал, прислуга и готвачи. Тръстът Ръсел разполага с 54 милиона долара за стипендии на тези момчета. Представете си, 54 милиона долара, изразходвани за тези разглезени новаци. Няма съмнение, че петнадесетимата са избрани, специални хора. Докато следват те се наричат рицари, а след завършване на обучението се наричат Патриарси на ордена.
След 1832 г. Патриарсите често се срещат. Грижат се също и за новите абсолвенти и си осигуряват работа, заеми, стипендии и специални привилегии за цял живот. Казва се, че „който веднъж стане член на „Череп и кости“, остава такъв завинаги. “
През 1873 г. няколко студенти от Йейл пожелали да разберат тайните на „Гробницата“, сградата, в която се извършвали странни, загадъчни обреди и ритуали, които въвеждали няколкото избрани нови членове в Ордена на черепа и костите. Групата студенти решила да нахлуе с взлом, за да разбере какво става в затвореното светилище. Гледката, която се разкрила пред очите им, била доста шокираща. Намерили черепи и кости – не само емблеми на сдружението, но и истински черепи и кости и доказателства за окултни действия, няколко студенти написали за откритията си в университетския вестник „Иконокласт”.
Явно по онова време общественото мнение било против членовете на Ордена поради арогантността и несправедливото протежиране на собствените членове, без да се взимат предвид заслугите им.
Няма съмнение, че много талантливи, прилежно работещи студенти в Йейл са били допуснати в тайното сдружение „Череп и кости“. Но в действителност личните качества не били от голямо значение. Самият факт на принадлежност към тайното сдружение бил достатъчен, за да бъдеш винаги фаворизиран не само сред другите членове, университетски братя по кръв, но също и в по-късния живот на абсолвентите. Всъщност именно абсолвентите контролират Ордена на черепа и костите.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар