// Вие четете...

Управлението

Слънчевия век.

soc68„Нека лявата ръка не знае, какво прави дясната. Който пази тайна, получава това, каквото иска.“

Слънчевия век.

В книгата си „Слънчевият човек“ Томас Еренцелер, член на Асоциацията на световните федералисти обяви, че скоро светът и хората ще се радват на гледката на „изгряващия Слънчев Век“. Той ще изпревари – пише екзалтирано Еренцелер – пристигането на новата Слънчева Раса, която ще живее векове, ако не и хилядолетия“.

Тайното братство се смята за Братство на светлината – активна служеща мрежа от хора посветили се на създаване на Нов свят. Целта им е да огласят озареното евангелие на „Ню ейдж“ в хиляди точки по цялата земя. В края на краищата цялото човечество – може би с изключение на няколко объркани и несъвършени души – ще вземе участие в процеса на посвещението. Великото дело ще се извърши на земята, както вече се е извършило в ада (в духовната сфера на Луцифер): „Макар и затъмнена от несъвършенството на развиващите се форми, но общата за всички светлина е взаимно разпознаване на многото точки и свързването им във взаимен съюз, който създава магнетична аура на Новата група Слуги на Света.

Благодарение на всички, които се идентифицират с тази група, желаят да сътрудничат в целите й и да свържат малките си светлинни точки, Новата Група Слуги на Света ще изпълни задачата си и ще стане земен носител на светлината на ерата на Водолея, пламтящ факел, осветяващ пътя на нуждаещото се човечество. „

Горното твърдение произхожда от броя за юли – август на списание „Бейкън“ от 1986 г., издавано от „Луцистръст“. В следващия брой се твърди, че „Пътеводната мисъл на езотеричните школи (например тайните сдружения) е служенето – служба на човечеството, служба на Плана и служба на Йерархията“.

Тяхната цел е приобщаване на ученици… „които могат съзнателно, интелигентно и енергично да сътрудничат с Йерархията“. Джейн Брюин пише, че целта на езотеричните школи е да развият „груповото съзнание“.

Използвайки в номинационната си реч закодираната терминология на посветените, Джордж Буш постигна две цели: първо, сигнализира за намеренията и лоялността си към членовете на световната мрежа на Тайното братство, и второ, подчини и хипнотизира умовете на непосветените слушатели, благодарение на визуалния образ с мощен, магичен характер. Подобен процес е предназначен най-напред за упойване на индивидите, а после за използването на беззащитните им мозъци за все по-горните степени на магията и алхимичното претворяване на хората.

Не за последен път Джордж Буш използва тогава израза на посветените – „Хиляди светлинни точки“. Многократно се връщаше към него по време на президентската си кампания. В историческата си реч за състоянието на съюза, произнесена в навечерието на инвазията в Кувейт и Ирак на войски на САЩ и ООН, Джордж Буш още веднъж подчерта, че целта му е „да просвети човечеството чрез хиляди светлинни точки“.soc67

Джордж Буш с такъв успех завладя въображението на обществото с този отново и отново повтарян израз, че реши заедно със съветниците си да създаде Фондация на светлинните точки. Беше ангажиран знаменитият кънтри певец Ранди Тревис, за да лансира песен, озаглавена „Светлинни точки“ и ежеседмично Белият дом даваше на някаква група или индивид в Америка награда и диплом „Светлинна точка“.

Points of Light F O U N D A T I O N Фондация „Светлинни точки“.  Знакът на фондация „Светлинни точки“ има скрит алхимичен смисъл.

Фондацията „Светлинни точки“ започна работа, разполагайки с пет милиона долара от дотациите на Конгреса и президента. Първият й председател беше Дж. Ричард Мънро, преди това председател на „Таим Уорнър, инк.“ – фирма, чийто фирмен знак е всевиждащото око.

Нищо чудно, че символът на фондацията „Светлинни точки“ има също окултен характер. На пръв поглед изглежда, че той изобразява златен слънчев кръг, в който е поместен запален факел. Вгледайте се по-внимателно. Дали това не е скрито изображение на две лица – мъжко и женско, обърнати едно към друго? Окултните философи могат лесно да разпознаят тази двойка като Бог Слънце и неговата Богиня.

В обявлението, публикувано от Фондацията „Светлинни точки“, но финансирано от фирмата „Кока кола“, намираме следната информация: Инициативата, започната от „Светлинни точки“ имаше за цел да поделим светлината, която носим в себе си… Каним ви да творите с нас не гаснеща светлина за бъдещето, а също и послание към хората в нашата страна за просветена Америка, каквато желаем да станем.

Фондацията „Светлинни точки“ сега раздава на градовете, които са заслужили, титлата „градове на светлината“. Пръв американски „град на светлината“ стана Орландо във Флорида, известен от „Магията на Дисни и Мики Маус“ с островърха шапка на чернокнижник. На голямото тържество по този случай се забавляваха и произнесоха речи президентът Буш и жена му Барбара, както и кметът на Орландо и други известни личности.

На хората бяха раздадени скъпи, илюстровани брошури. Предлагам част от информацията, която се съдържа в тази брошура. Проверете дали можете да разшифровате съдържащото се в нея закодирано съобщение на посветените: „Много, много отдавна, но също и днес, съществуват вълшебници сякаш надарени с индивидуална мощ… Тайната им не се крие нито в богатствата, нито в титлите им, а в силата, която са открили в умението да даваш. Тяхното присъствие огрява озарените с дух като светлина. Разпръскват в обществото си топлина, която ще усети цялата страна, ако успеем да я увеличим.

Тази енергия във вид на визии, известна като „Светлинни точки“, трябва да се съхранява и използва. Призоваваме тези визионери да ни помогнат да осветим обратния път към дома, към мястото на топлината, доверието и мира. Разчитаме на богатите духом да ни напътстват в обратния ни път към основните ценности, които хората ще признаят за най-неповторимата част от живота.

Ако всеки визионер разпали пламъка в един човек, който на свой ред сподели тайната си с още някой, ще започнем да създаваме нещо, което може да се нарече „град на светлината“. Такъв пламък на любовта, надеждата и мира може да разпали цялата страна, той може да промени облика на нашия народ завинаги.

Каним ви да вземете участие в раждането на това дело, като се присъедините към нашето „тържество“, златния дух на общността. Стани част от движението, което може да промени нашата общност завинаги. Бъди част от светлината: Орландо, първият град на Светлината в Америка.“

Дали „Светлинните точки“ на Буш са вдъхновили окултиста и писател на „Ню ейдж“ Джошуа Халперн, който в книгата си „Деца на зората: визии на новото семейство“ се хвали: „До 2000 г. … Белият дом ще се превърне в морски фар. Лъчението на светлината ще излиза от Вашингтон“.

Това е невъзможно, тъй като книгата на Халперн е издадена през 1983 г., две години преди прочутата реч на Джордж Буш, в която той за първи път употреби израза „хиляди светлинни точки“.

Истината е такава, че планът отдавна предвижда набирането на сервилни индивиди и окултни групи, които са „светлинни точки“ във всеки народ по земята. Джон Г. Барнет пише, че от такива центрове „зародишите на новия свят могат да се разпространяват по цялото земно кълбо – най-вероятно по-бързо, отколкото си представяме“.

Жалко е, че от тези групи, ако не и повечето, които Джордж Буш и Фондацията „Светлинни точки“ признаха за „Светлинни точки“, нямаха представа за окултното значение на този израз. Повечето от тях действително заслужават уважение и признание за всеотдайната си работа в полза на общностите си.

Окултната идея на „хилядите светлинни точки“ майсторски бе засята в умовете на милиони податливи, но нищо несъзнаващи жертви. Някои разпознават мрачния, окултен „сигнал“, който пристига до тях, но повечето не го познават. Така изглежда част от плана на масоните и „Ню ейдж“ за индоктринация на света с хуманистичното евангелие на светлината.

Това е парапсихологическо магично усилие на свързани помежду си хора: Центровете на светлината се разраснаха в световна мрежа, която целенасочено е свързана телепатично… за да служи като „свръхсъзнателна предавателна станция, приемник и база“. Съществуват много такива групи. Видяхме мигащите им „светлини“ в Русия. Много се разпознават само институционно, но много се познават и взаимно и са в непосредствен контакт.“

Горните думи са написани през 1983 г., пет години преди пропагандираната от Джордж Буш идея на хилядите светлинни точки в цяла Америка от Лаведи Лафърти и Бъд Холоуей, основатели на подкрепящата „Ню ейдж“ „Collegians Universal Church“.

Коментари

Един коментар към “Слънчевия век.”

  1. На мен ми допада всичко това… Дано да се случи.

    Posted by ogmk | 30.10.2016, 13:29

Публикувай коментар