// Вие четете...

Управлението

Символи, обреди и ритуали.

„Понякога и дяволът се позовава на свещеното писание, за да постигне своите цели.“

Символи, обреди и ритуали.

От векове свастиката е използвана в езически ритуали, не само от Хитлер и нацистите, но и в будистките и хиндуистки храмове. В наше време свастиката може да се види понякога в индийските храмове и в японските шинтоистки храмове. Тя е знак, големият въртящ се кръг на могъщия бог на слънцето.
Окултистите и почитателите на дявола смятат черепа за символ на демоничния дух Асмодей, мнимия пазител на съкровището на Соломон. Всички франкмасони твърдят, че целта им е възстановяването на великия храм на Соломон. Дали тук не съществува някаква аналогия?
Когато през 1314 г. католическата църква и кралят на Франция обвиниха тамплиерите в богохулство и дяволски убийства, Жак дьо Моле бе обвинен в пиене на кръв и вино от човешки череп по време на ритуални обреди. Той бе обвинен и в содомия и изпикаване върху кръста или разпятието. Затова бе осъден на смърт и бе изгорен на кладата. Сега масонският орден за млади момчета се нарича Орденът на дьо Моле.
Вероятно най-абсурдната интерпретация на значението на черепа в масонството е твърдението, че той представлява фалшивия Христос или Антихриста, който е враг и имитация на истинския Христос – Исус. В ритуалите за посвещаване в масонството новите адепти изпълняват ролята на смелия герой Хирам Абиф. Хирам буквално означава „овен“, с други думи „богът Овен“ – богът с козята глава. Това е свързано с най-черните аспекти на окултизма.
В този масонски обред участниците представят убийството на архитекта на Соломоновия храм. Легендата казва, че Хирам Абиф бил цар на Тир. Соломон помолил Хирам и неговите строители и каменоделци да дойдат в Ерусалим, за да построят големия Храм на Соломон, Храма Господен. Според масонската легенда, майсторът-строител Хирам Абиф дошъл веднъж в храма, за да провери как напредва работата по строежа. След пристигането си на мястото, той срещнал трима „бандити“. Престъпниците поискали от Хирам да им издаде магическия изгубен девиз на масонството – поискали да узнаят най-голямата тайна на масонството. Хирам Абиф отказал и затова те го ударили с тояга по главата, и, разбира се, му разбили черепа. Следователно имаме символичното значение на черепа за масонството.
Ето така черепът и костите на Сдружението „Череп и кости“ има връзка с Хирам Абиф, масон строител на великия храм на Соломон, който бил фалшив Христос и бил убит в последния етап от строителството на храма. Затова в обреда на 30-та степен на посвещение облеченият в черно кандидат, украсен с череп и корона, влиза в гробницата.
Йейлските студенти, които се вмъкнали в Гробницата през 1873 г. твърдели, че са намерили човешки черепи. През 1979 г., няколко студентки в Йейл също разгледали светилището на „Черепа и костите“. Според очевидците, Гробницата малко се е променила от 1873 г. Студентките видели учудващи неща: на една от стените бил поместен черен триъгълен пиратски флаг, украсен с черепи и кръстосани кости. Студентките забелязали също човешки скелет, изложен в изправен ковчег. Разказвали, че са видели картина, изобразяваща страшен мъж с кама. Натъкнали се на няколко черепа. Твърдели, че имало знаци, които приличали на нацистката свастика, вечния символ на бога на Слънцето.
Трябва де се помни, че Първа книга Царства и Втора книга Паралипоменон в Библията ни съобщават, че Соломон действително е пратил за Хирам, царя на Тир, молейки го да дойде заедно с талантливите си работници, за да построи храма. Помогнали са им при скулпторските работи и при отливките от бронз и желязо. Но защо Соломон е помолил за помощ от Тир, града, където се почитали езически богове? Но както четем в Библията, на старини Соломон станал грешен и непослушен към Бога. Въпреки че имал стотици жени, не бил доволен, че всички са еврейки и пожелал да се ожени за хубави Ясени от съседните племена, градове и народи. А тези жени се молели на фалшиви богове и богини. Соломон е имал 1000 жени и наложници и някои от тях са били именно от Тир.
Библията не ни споменава името Абиф. Абиф буквално означава „баща“, следователно масонският разказ е за отеца Хирам. По времето на Соломон хората в Тир са почитали богинята майка Астарта, наричана също Ащорет или Ищар. Давали й и титлата „Небесна царица“, богиня на морето.
В началото храмът, построен от Соломон бил свято място. Но с времето той станал седалище на злото и демоничните езически богове. По времето на Соломон жреците на храма също били грешни. Внасяли в храма тотемите на Астарта в чест на богинята. Това бил жест на завист, който плашел вярващите. Жреците принасяли също езическите жертви на Соломон в храма. Всяка година му давали 666 таланта злато.
Соломон разгневил Бога, когато се опитвал да съедини почестите, отдавани на Яхве с обожествяването и почитта към езическата богиня. Соломон искал да съедини божествени с дяволски неща. Хирам, царят на Тир разпрострял мрака над Ерусалим.
В масонските ритуали същият този Хирам Абиф е почитан като образ на Христа. Целта на масонството е възстановяването на големия Соломонов храм. Хирам трябва да възкръсне и ще му се отдават почести във великолепния, възстановен храм. Такава е крайната цел на франкмасоните – да отдадат божествени почести на фалшивия Христос (или на Антихриста!). Този фалшив Христос разбира се ще управлява царството, а това царство ще бъде целият свят.
Щом като Джордж Буш е свързан с масонството, а посвещаването му и принадлежността му към масонския „Череп и кости“ е доказателство за това, можем да изследваме целите и задачите не езотеричното франкмасонство, като проследим действията на Джордж Буш. Знаем например, че Джордж Буш беше някога представител на САЩ в ООН. Като президент той се стреми към една по-силна Организация на обединените нации, която ще разполага с действени военни части. Следователно, подкрепя властта на Обединените нации над света.
Макар че може да изглежда странно, съществува връзка между Джордж Буш и символа на пирамидата. От 1979 г. работи група под названието „Сдружение Милениум“, основана от Едуард Макноли, нюйоркски юрист. Всяка година тя организира големи гала приеми или тържества в някакъв град по света в чест на избрани студенти, които ще се учат във висшите училища на Колежи на обединения свят – на организацията „Ню ейдж“. Тази организация е основана и почетно се председателства от принц Чарлз от Англия.
„Сдружение Милениум“ е планирала, да организира тържество в Голямата пирамида в Египет в последния ден на 1999 година, на прага на новото хилядолетие. Според информацията, дадена от „Лос Анджелис таймс (3 януари 1989 г. ) Джордж Буш заявил, че ще участва в него заедно с жена си Барбара. „Лос Анжелис таймс” съобщава, че в лично писмо до „Сдружение Милениум“ президентът уверил, че както той, така и Барбара, „горещо подкрепят заангажираността на „Сдружение Милениум“ в просветата, международното разбирателство и световния мир“.
Джордж Буш уверил също, че ще поздрави новото хилядолетие в Египет. Часът на срещата е определен за полунощ на 31 декември 1999 г.
Вече като президент, Джордж Буш даде живот на плана за отпечатване на нови пари. В района на Далас и Форт Уорт бе построена нова американска монетарница за печатане на нови пари. Монетарницата е построена според окултните, свещени архитектонични принципи: тя е във формата на кръг, с голяма пирамида в средата. Влизайки през вратата на монетарницата, построена с парите на данъкоплатците, минавате покрай две огромни колони, на чийто връх се намират малки пирамиди.
Отдавна пирамидата (или триъгълникът) в кръга е сатанински символ. Него използваше Раджнеш, корумпираният индуистки гуру, който пристига в Америка през седемдесетте години и основава общността „Ню ейдж“ в Орегон. Ако посетите сега общността на Раджнеш в Индия ще видите същия символ.
Организацията на анонимните алкохолици, основана с парите на Джон Д. Рокфелер, също използва този символ. Макар че много хора смятат, че това е християнска организация и че поне неколцина пияници изтрезняват благодарение на 12 степенния й отвикващ метод, в действителност тя е основана, за да подкрепя окултни цели. Забележете, че споменаването на името Исус е забранено на събранията на „Анонимните алкохолици“. Наистина споменава се някакъв неопределен „бог“, но богът на анонимните алкохолици е определен като мъглива, безименна „висша сила“ – това е някакъв бог, какъвто сами са си измислили. На събранията на „Анонимните алкохолици“ магьосницата, сатанистът, хиндуистът, будистът и така наречения „християнин“ могат заедно да се молят и да участват в богослужение.
Как изглежда посвещаването в сдружението „Череп и кости“? Ще ви опишем обреда на посвещението през какъвто минаха Джордж Буш и много други прочути държавни мъже, финансисти и хора на масмедиите.
Първата част на ритуала на посвещението е полагането на кандидата в ковчег. След това го отнасят в централната част на Гробницата. Другите членове на сдружението, облечени в странни окултни костюми, маскирани с качулки, стоят тържествено около ковчега, пеейки и стенейки, призоваващи тъмните сили. Пеят, разбира се, за да улеснят познатите им духове новото рождение на кандидата. Прераждането трябва да преобрази кандидата от обикновен човек в „свръхчовек“ – същество, приличащо на бог.
След това новият кандидат се вдига от ковчега и се облича в дрехи, украсени с масонски символи. В някои ритуали за посвещаване един от тези символи е осмораменният малтийски кръст (осмицата е окултната цифра на възраждането).
Накрая върху купа кости се хвърля нова кост с написаното върху нея име на кандидата. Новият обикновено взима участие в ритуал, който изисква от него да скочи гол в калта, за да се окаля и после да бъде очистен.
Сигурно ще кажете: всичко това е безсмислено. Човекът лежи в ковчег, над него пеят, после го вдигат от ковчега, обличат го в одежди с окултни символи, следва търкаляне в калта и хвърляне на кости с написано върху една от тях име.
Това изглежда абсурдно! Но всичко това е една от многото разкрити тайни. Можете да я намерите в книгата на Антони Сътън „America’s Secret Establishment“. Ритуалът на посвещаване е описан също и от Рон Розенбаум в статията му от 1979 г. за „Ескуайър“. Розенбаум там описва същия ритуал на посвещаване.
Ритуалът на посвещението произлиза от масонските ритуали (особено от ритуала на 30 степен на посвещение) и се основава на подобни ритуали, чествани преди векове в мистерийната религия на гърците, римляните, вавилонците и египтяните. Целта на посвещението е окултна: новият член на „Череп и кости“ привидно умира за света и се възражда за ордена. Орденът е смятан за „свят сам по себе си“. Новоприетият получава ново име и 14 братя по кръв. Нещо повече, той е включен в елитарна група от няколко стотин личности, избрани сред 5,5 милиарда земни жители!
Освен елитарният аспект, ритуалът на посвещението има и духовно измерение. Той е алтернатива на_християнското „ново рождение“. Както казва Евангелието на св. Йоан 3:3, Исус Христос е казал: „Ако някой не се роди свише, не може да види царството Божие.“ Християнинът не се ражда повторно благодарение на някакви тайнствени и злокобни обреди за посвещаване с кости и черепи, ковчези и кал. Ражда се повторно, благодарение на вярата си в славното и спасително име на Исус Христос.
Такова е повторното раждане за християнина, но не и за члена на тайното общество. Не и за новоприетия член на „Череп и кости“.
Вместо това той преминава през тестовете и изпитанията на сатанински ритуали. По време на обреда са събрани старшите членове на сдружението в черни закачулени одеяния, със запалени свещи, а новият им разказва историята на живота си, легнал в ковчега. Изискването е да изповяда и сексуалния си опит. По този начин се завързва духовна връзка с другите членове на сдружението. Те знаят най-съкровените му тайни – всички грешни постъпки. Той се изповядва пред тях от вътрешността на ковчега.
За членовете на „Череп и кости“ това е най-силното емоционално преживяване, което ги свързва емоционално. Този процес на психическа зависимост може да бъде необикновено разтърсващ. Това също е интензивна форма на натиск от страна на колегите, вид тренировка на чувствителността и груповата динамика.
Разбити са задръжките на новоприетия и защитните му механизми. По време на ритуалите е имало актове на содомия, да се потвърди тези информации е трудна задача. Но онова, което беше описано по-горе се основава на факти. Интересно е, че някои от тези тайни откриха студентите от Йейл, които нахълтаха в Гробницата през 1873 г. Те предупреждаваха в университетския си вестник, че: „Година след година се надига смъртоносното зло на „Череп и кости“. Пишеха, че Сдружението не само е неприятно и арогантно, но се смята и за по-добро от всички. Освен това студентите твърдяха, че истинската цел на неговите членове е придобиването на абсолютна власт и запазването й.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар