// Вие четете...

Управлението

Свръхчовеците.

„Не на всички е дадено да бъдат първи.“

Свръхчовеците.

В своята мисия те се виждат като свръхчовеци и крале-философи, които са принудени да поемат на плещите си тежката, но наложителна задача да върнат света към естествения ред. Искат да създадат нов рай, нова Райска градина. Големците на Тайното братство са толкова високопоставени хора, че подвластните им се обръщат към тях с думи, изпълнени със самоунижение. Когато низшите степени на посвещение пишат за своите началници, те употребяват следните завоалирани термини: Съветът на всички човешки същества; Мъдреците; Носителите на светлината; Мозъчният тръст; Кръстоносците на зеления кръст; Властелините на съчувствието; Пазителите на Граала; Владетелите на мъдростта; Дружеството на просветените умове; Световните умове; Съветът на майсторите; Орденът на единия; Невидимият орден; Невидимият колеж; Пазителите на плана; Великото бяло братство; Търсачите на прага; Съвременните тамплиери; Пазарените; Великите; Йерархията.
Рядко се използва името Илюминати или Тайното братство. Това се прави, защото тези наименования внушават на човечеството подозрения за истинската, отблъскваща цел на свръхчовеците. Без значение какво определение ще употребим, едно е сигурно: хората от най-висшите нива на Тайното братство се смятат за невъобразимо по-добри от обикновения човек. Мислят всъщност, че разликата между тях и човека от улицата е същата, както между човека и животното.
Както се големееше някога Алис Бейли, една от пропагандаторките на Братството, супер героите на Илюминатите се смятат за „прекалено големи за тясната вяра в доброто и злото“. Не се подчиняват като нас на ограниченията на морала, имат право да създават собствен кодекс на поведение. В сравнение с тях, казва Бейли, другите хора са само наполовина оформени създания: Такива хора (супер хора) са дори сега, просветените на Земята сред всички останали, наполовина оформени създания, които трябва да запазят и които трябва да бъдат присъединени.
В своята книга от 1977 г. със заглавие „Имперският мозъчен тръст“ Лорънс Шуп и Уилям Минтър разглеждат мнимото превъзходство на Братството. Според Шуп и Минтър Тайното братство е особено активно във Великобритания, в страните на някогашната Британска общност и в Съединените щати. Авторите анализират текст на Сесил Роудс, основател на стипендията „Роудс“, която се присъжда на избрани синове на Америка. Губернаторът Бил Клинтън, кандидат за президент на демократите, получи стипендията „Роудс“, благодарение на която следва в Оксфорд. „Имперският мозъчен тръст“ ни информира, че стипендиантите на Роудс създават мрежа от тайни или полутайни организации. Поради това може ли да ни учудва фактът, че Бил Клинтън е бил участник в тайната среща на Билдербергерите в Баден Баден през 1992 г. ?
Егоцентричните членове на елита на Тайното братство искат да се изявяват официално като „Съвет на мъдреците“. За това свидетелстват усилените им старания да създадат такава група. Например в 1992 г. „Интернейшънъл Хералд трибюн“ коментира изказването на бившия шеф на Комунистическата партия в Съветския съюз, Михаил Горбачов, който призовал да се създаде „мозъчен тръст“ от мъдреци: „Михаил Горбачов призова ООН да създаде „мозъчен тръст“ от световния елит, за да се ускори процеса на разведряване в международната политика. Той твърди, че мозъчният тръст трябва да се състои от „нобелови лауреати, дипломати и духовници“.
„Интернейшънъл хералд трибюн“ изброява и други, които подкрепят идеята за създаване на Съвет на мъдреците: „Изглежда, за „световен надзорен съвет“, съставен от известни лидери, които биха предвождали международната общественост, се изказва и Асоциацията на обединените нации в САЩ.“ В „Трибюн“ четем: „В отговор на черния понеделник (краха на борсата) през октомври 1987 г., Пол Стрийтън от Оксфордския университет апелира за „отказ от част от националния суверенитет и предаването на съответната власт на лица, които могат да управляват тази система…, на Съвета на мъдреците“.
Заслужава да се отбележи, че Библията (Откровение 17) говори за Съвет на мъдреците при края на света. Библейският разказ ни съобщава, че в Съвета ще заседават десет световни водачи и че те ще имат „една мисъл и ще предадат своята сила и власт на звяра“.
Интересно е, че Римският клуб и други полутайни организации, които са параван за Тайното братство, предлагаха да се раздели светът на десет региона, начело на които да застанат работни групи и ръководители. Може би привържениците на материалистическата етика, които с такава лекота игнорират библейския разказ, смятайки го за пълна безсмислица, ще пожелаят да преосмислят оценката си.
Михаил Горбачов, който в средата на 1992 г. е бил на посещение в САЩ за сметка на Института Езален, интелектуалната централа на „Ню ейдж“ в Калифорния, от много години призовава да се създаде Съвет на мъдреците. Горбачов предложи да се създаде такава група не само с речта си в ООН. Многократно в миналото изразяваше желанието си да заседава в такова отбрано общество. Горбачов предложи в Съвета на мъдреците, известен също и като „Мозъчния тръст“, да заседават бившият премиер на Великобритания Маргарет Тачър и бившият президент на САЩ Роналд Рейгън.
Според съобщенията на вестниците, при последното си посещение в Съединените щати Горбачов се е срещнал частно с бившия държавен секретар Хенри Кисинджър. Не може да има съмнение, че тогава са начертали плановете за явната дейност на Съвета на мъдреците. Онова, което Горбачов, Кисинджър и другите не разкриват, е фактът, че такава група вече съществува. Скоро ще дойде моментът, когато светът ще се запознае със „съвета на мъдреците“. Този момент ще настъпи след серия невероятни, изтощителни кризи за света и хората, които ще доведат дотам, че човечеството единодушно ще поиска да се създаде такава група, за да разреши проблемите на кръвопролитията, кланената и хаоса.
Още сега, ежегодно, в различни места на Земята, световните ръководители от всички области на човешкия живот се срещат на тържествени „Световни конференции на духовните и парламентарни ръководители за човешко оцеляване (Global Conference of Spiritual and Parliamentary Leaders on Human Survival). Тази група се изявява и под друго название „Глобален духовен и парламентарен форум за човешко оцеляване“ (Global, Spiritual and Parliamentary Forum on Human Survival). Две срещи, в Москва и в Оксфорд, събраха не само политици и финансисти, но и духовни представители на будизма, християнството, хиндуизма, исляма, юдаизма и племенните знахари.
В тези конференции участваха представители на 60 страни, а главни докладчици бяха между другото Михаил Горбачов и Далай Лама. Тази група, както и много други подобни на нея, могат да бъдат само декорация. Въпреки това, благодарение на нея нараства публичният интерес, а също и известна паника, която води впоследствие до извода, че ако искаме да се справим с все по-сериозните проблеми на човечеството, световните правителства трябва да повикат Съвета на мъдреците.
Съветът по международните отношения /CFR/, в който елитни членове са губернаторът Бил Клинтън, Дейвид Рокфелер, Хенри Кисинджър, генерал Колин Пауъл, бившите президенти Джералд Форд и Джими Картър и почти всички главни политически и обществени водачи в Америка, също стои начело на кръстоносния поход за създаване на Съвет на мъдреците. Предлага да го наречем „Световна стража“. Съветът твърди, че възнамерява да предаде на тази група „голяма политическа власт“, добавяйки, че групата трябва „да се състои от интелектуалните водачи на света“. Стремежът на Съвета по международните отношения да създаде такава група, е реализиран от помощната му организация, американската асоциация на обединените нации.
На 15 януари 1988 г. в „Ню Йорк таймс“ се появи на цяла страница декларация, озаглавена: „В навечерието на XXI век. Опасности и обещания“. Тази декларация е важна, защото с нея се иска създаването на Световен съвет, в който нобеловите лауреати ще се събират, за да разрешават световните проблеми. Главните организатори на тази група трябваше да бъдат Франсоа Митеран, президент на Франция и Ели Визел, водач на много мирни и обединителни движения. През 1988 г. такава среща на нобелови лауреати действително се състоя и там се събраха 76 наградени.
Срещите на такива групи като нобеловите лауреати и различни световни конференции изпълняват интересна пропагандна функция. Но значително по-любопитен факт е, че апелът на Михаил Горбачов и други световни ръководители за „съвет на мъдреците“ е малко позакъснял. Още през 1982 г. в първия брой на „Инишиейтър“, Вестник на влиятелната глобалистична организация „The Planetary Initiative for the World we Choose“ („Планетарна инициатива за свят, какъвто желаем“), се появи следното обявление: „Световен съвет на мъдреците. Едновременно с работата на Планетарния конгрес, в седалището на главната Организация на Обединените нации в Ню Йорк ще се свика първият съвет като неговите цели са да улеснят приноса на тази група от повсеместно уважавани хора в работата на Планетарния конгрес. От нея се очаква не само загриженост за състоянието на света, но и виждания и знания за извеждането на човечеството през поредния праг. „

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар