// Вие четете...

Управлението

Световният заговор: „Нова“ идея.

Soc37„Който има много, иска още повече.“

Световният заговор: „Нова“ идея.

За да се разобличи заговора на Тайното братство трябва да започнем със запознанството с един много богат човек, който сега притежава огромна власт в най-висшите редици на бъдещите господари на света. Г-н Морис Стронг, горещ привърженик на „Ню ейдж“, богат аристократ, отдал се на проблемите на околната среда, човек, който има достъп до вътрешните кръгове на Тайното братство.
Той живее в Бака Гранде, красивите околности на Сейнт Луис Валей в Колорадо. Той е един от най-богатите и главозамайващо могъщи хора на света. Сред най-близките му приятели са милиардери като Дейвид Рокфелер и лорд Ротшилд, както и папа Йоан Павел II. През 1992 г. той посети Джордж Буш в Белия дом и като председател на конференцията за Земята, организирана от ООН в Рио де Жанейро, връчи на президента персонална покана за гала тържеството на това събитие, което се смята за най-важното посветено на екологията събитие на XX век.
Ако някой се намира на самия връх на йерархията на властта, която създаде плана за Новия световен ред, то това е Морис Стронг, канадски финансист и инвеститор.
През 1990 г. Стронг даде серия увлекателни интервюта на Даниел Ууд, журналист от канадското списание „Уест“. Ууд е прекарал много време със Стронг и явно е успял да спечели доверието му. И така, в един момент Морис Стронг си позволи един твърде разобличаващ миг на откровеност. Ето как журналистът Даниел Ууд описва пътуването и разговора си с Морис Стронг по време на пребиваването си в красивото, макар и сурово ранчо Бака Гранде.
Излизаме от Бака със Стронг, потегляме по същия път като миналата седмица. Отминаваме ранчото Лейзи Ю и завиваме по шосе 17. Стронг казва, че винаги е съжалявал, че не може да пише. Има идея за роман, който би желал да напише. Мислил за него около десет години. Това би бил предупредителен разказ за бъдещето.
„Всяка година през февруари Световният икономически форум се събира в Давос, Швейцария. В него участват хиляди изтъкнати личности, премиери, министри на финансите и бележити учени, за да начертаят икономическите планове за следващата година“ – обяснява същината на фабулната идея на романа.
След описанието на декора, той продължава: „Какво би станало, ако малка групичка световни лидери създаде тайно сдружение, за да доведе света до икономически крах? Февруари е. Всички са в Давос. Това не са терористи, а световни лидери.
Те имат установени позиции на световните пазари на акции и стоки. Използвайки достъпа си до борсите, компютрите и златните резерви, предизвикват паника, застопоряват механизмите, наемат хора, които държат останалите световни ръководители в Давос като заложници. Пазарите не може да се затворят. Богатите страни…“
Стронг прави жест, сякаш изхвърля цигарен фас през прозореца. Седях омагьосан. Това не е разказ на някакъв дърдорко. Това е Морис Стронг, който лично познава тези световни ръководители. Самият той е вицепрезидент на Съвета на Световния икономически форум. Намира се в самия център на властта. Би могъл да го направи. „Сигурно не би трябвало да приказвам такива неща“ – добавя той.“
Дали до планирания кулминационен момент на заговора за Нов световен ред ще се стигне по този начин, както подсказва идеята за романа на Морис Стронг? Дали свръх богатите имат намерение неочаквано да посегнат към овладяването на световната банкова и финансова машина, шантажирайки целия свят с евентуално спиране, ако разпорежданията им не се изпълнят?
Проучванията подсказват, че макар и да е възможен, не така би изглеждал бъдещият сценарий, плануван за човечеството от Тайното братство. По-скоро, увлекателните коментари на Soc36Морис Стронг свидетелстват за импулсивната му природа. Защото в противоположност на колегите си от братството на Илюминатите, които рядко дават публичен израз на злобата или другите си чувства, Стронг е добре известен с откритото споделяне на мечтите и огорченията си. Ясно е, че този човек вярва твърдо: той мечтае за по-скорошно световно правителство и централизирана власт и ще направи всичко, за да ускори процеса на установяването им.
Братството отдавна се задоволяваше с потискане и обезвреждане на съпротивата стъпка по стъпка, късче по късче. А самото то хитро оставаше в сянка, хранейки добре обмислената надежда, че благодарение на прикритието и замаскираната дейност, няма да събуди подозренията на потенциалните си противници, нито ще провокира врагове с циничните си цели. Дългосрочната стратегия на Тайното братство многократно се оправда.

Морис Стронг има „Нова“ идея за завладяване на света от свръх богатите.

Но предупреждението на Морис Стронг за глобален преврат не е изцяло неоснователно. Цветистият му сценарий за групичка могъщи, свръх богати заговорници, които се срещат всяка година, за да планират икономическото и политическото бъдеще на света, които в даден момент решават да хванат света за гърлото, просто може да се изпълни.
Такава конспирационна група съществува и целите й са точно такива, каквито ги представя Стронг, а именно, струпване на повече богатство и власт на земята в техни ръце. Тази група възнамерява да стане наш господар, благодетел и бог.
Поради това е възможно на някоя тайна среща свръх богатата клика, която държи в ръцете си финансовата ни съдба, да вземе решение за стопиране на световната икономика. Може би идеята на Стронг за бъдещия му роман е нещо повече от измислената фабула на мечтател.
Няма съмнение, че членовете на братството се срещат често на различни места по целия свят, за да съставят плановете и да правят заговорите си. От 1954 г. те се срещат поне веднъж годишно като здраво сплотена групата Билдербергерите. Последната тайна среща на тази конспиративна група се е състояла през 1992 г. във френския курорт Евиан. През миналата година Билдербергерите имаха конференция в тихия курортен пристан Баден Баден в Германия. Доказателствата сочат 1952 г. като ключова дата в този заговор. На 12 юни същата година група представители на Братството, организирана под названието Братство на светилището, се е срещнала в замъка Аржини, близо до Шаранте, Божоле.
Значението на това място е недвусмислено. Хората, които сега надзирават дейността на тайните сдружения, се смятат за непосредствени духовни наследници на първоначалния Орден на тамплиерите, от който е произлязло сегашното франкмасонство, Малтийските рицари и „Розенкройцерите“. Именно в замъка Аржини през 1118 г. положиха клетва основателят и пръв Велик магистър на средновековните тамплиери, Юг дьо Пейн и другарите му.
Почти два века по-късно, на 18 март 1314 г., Жак дьо Моле, 22-ият и последен Велик магистър на Ордена, анатемосан от папа Климент V, а след това осъден на смърт от френския крал Филип Хубави, изгоря на клада в Париж. Тамплиерите и водачите им бяха обвинени в множество престъпления: в намерение да извършат държавен преврат, в содомия, в култ към дявола в облика на Бафомет, андрогиничния (имащ мъжки и женски черти) бог – козел.
Преданията разказват, че последният вик на измъчвания от болки сред пламъците Жак дьо Моле е било следното проклятие и заплаха: „Скоро нещастията ще се посипят върху тези, които ни обвиняват безпричинно. Бог ще отмъсти за нашата смърт.“
Днес масонската ложа почита мъченика Жак дьо Моле като нарича младежката си група Орден на дьо Моле. Но колко от сегашните масони знаят, че техният герой е бил обявен за държавен предател, богохулник, хомосексуалист и почитател на дявола.
По време на смъртта на дьо Моле, било наредено да се разпуснат ложите на тамплиерите във Франция и да се преследва Ордена в Европа. Движението станало нелегално, но се появило отново като франкмасонство през 1717 г., най-напред във Великобритания, а после и в други страни. Около 60 г. по-късно, през 1776 г. Адам Вайсхаупт основава Ордена на Илюминатите, който за малко щял да постигне тогава невероятната цел – цялостното завладяване на света.
Век след век Орденът непрекъснато привличаше вниманието и провокираше хората. Но едва през XX век възраждането му се извърши с толкова смайваща мощ и сила.
Тайното братство и възроденото Братство на светилището са една и съща група. Затова срещата, която се състоя в замъка Аржини през 1952 г., беше необикновено успешен ход отразен в хрониките на тайните сдружения. Тази среща обозначи подготовката за крайните етапи на Световната революция, която трябва да бъде извършена и увенчана с успех преди 2000 година.
Друго важно събитие за Тайното братство беше тайното събиране, което стана на 21 март 1981 г. Срещата се проведе при най-големи мерки за сигурност и според не многобройните лаици, се състоя в Швейцария, в старо, но елегантно имение, принадлежало някога на Ордена на Малтийските рицари.
Както съобщава достоверен източник, на тази среща са присъствали деветимата висши членове на Братството, принадлежащи към изпълнителния съвет, които са били посветени според устно представената езотерична традиция на някогашните тамплиери. Това е същият ритуал на посвещение, през който минават новите членове на „Череп и кости“.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар