// Вие четете...

Поведенчески модели

Романтични ли са мъжете?

Stres25„Любовта не е милостиня – всекиму не можеш да я дадеш.“

Романтични ли са мъжете?

Мъжете не че не искат да ухажват романтично жената, те просто не разбират колко важна е романтиката за нея. Книгите, които купуват хората, са ясен показател за това, какво ги интересува. Жените основно харчат пари за любовни романи. Предназначените за жени списания съсредоточават вниманието си изцяло върху любовта, ухажването, романтиката, чужди любовни истории или какви упражнения да правят, как да се хранят и да се обличат по-добре, така че да бъдат още по обичани и романтично ухажвани. Едно проучване разкрива, че жените, любителки на любовни романи, правят два пъти по-често любов, отколкото онези, които не четат такава литература.
Мъжете пък си купуват книги и списания, от които могат да научат нещо ново по най-различни теми, свързани основно с компютрите и разните механични уреди, лов, риболов и футбол.
Няма нищо чудно, че когато стане дума за романтика и ухажване, повечето мъже не знаят какво да направят. Това незнание е напълно разбираемо, защото съвременният мъж просто няма модел на поведение за подражание, по който да се води. Баща му също не е знаел какво да прави, но пък на него никога не му се е налагало да знае.
Мъжете трябва да не забравят никога, че жената е романтичка. Жените обожават да получават различни подаръци, но най обичат да получават цветя, вино и шоколад.
По-голямата част от мъжете нямат никакво понятие за това, какво означава да ухажваш романтично една жена. Най-вероятно това е, защото предишните поколения мъже били твърде заети и загрижени да свързват двата края всеки месец, та затова въобще не им било до подобни изящни занимания. Не че мъжът не би опитал, но той просто не разбира значението на това, да отвори вратата на колата пред жената, да й изпраща цветя, да я води на танци, да й сготви нещо или да смени рулото на тоалетната хартия вместо нея. Когато започва нова връзка, жената търси романтичност и любов. Консумирането на любовта се явява като последващо допълнение. За мъжа новата връзка често започва със леглото, а после се оглежда и се чуди дали пък случайно това не може да му даде възможност да я продължи, но както знаем жената избира.
Жените нямат никакъв проблем, когато става дума за любов и романтичност, но в главите на повечето мъже цари пълен мрак по въпроса, затова те гледат просто да са подготвени за любов, винаги и навсякъде. Уменията на мъжа да ухажва романтично или по-точно почти пълната липса на такива, оказват значително влияние върху желанието на жената да прави любов с него.
По какво ще разберете дали един мъж е готов за любовни упражнения? По това, че диша. За жената обаче това не е достатъчно. Необходима е подготовка на обстановката, защото жената е чувствителна към обкръжението в което се намира, към осветлението, музиката и спокойствието. За жената една вечеря е значително събитие, особено ако мъжът се заеме сам да сготви. Ако мъжът иска да създаде романтична обстановка трябва да запали „огъня”, за да осигури топлина и уют. Повечето мъже не разбират огромната сила, скрита в китка свежи цветя, но с един букет живи цветя, мъжът ще докосне романтичната й душа. Често наричат танца вертикално осъществяване на хоризонтално желание, но всъщност именно това е неговата история, ритуал чийто цел е да позволи по-близък контакт между мъжкото и женското тяло, като първа стъпка към ухажването, точно както е и при другите животни. Защо шоколад и шампанско, ами защото те въздействат върху наркотичните рецептори в женския мозък и карат жената да се чувства възбудена и окрилена, което всъщност никак не е зле.
Кога мъжете спират да докосват жената?
„Преди да се оженим, той непрекъснато ми държеше ръката, дори на обществени места, галеше ме и не спираше да ми говори. Сега никога не ме държи за ръката, дори насаме, и изобщо не иска да говори. Докосва ме само когато иска любовни ласки.“ Не ви ли звучи познато това оплакване?
След сватбата мъжът вече знае всичко, което го интересува за брачната си половинка и не вижда смисъл да говори много – много.
По време на ухажването мъжът докосва приятелката си повече и по-често, отколкото когато и да било по-късно по време на съвместното им съжителство. И това е така, защото той просто умира „да я докопа в ръцете си“, но все още не му е дадена зелена светлина за какъвто и да е любовен допир. Ето защо, вместо това той я докосва навсякъде другаде, където му е позволено. А когато най-сетне получи позволение за любовен допир и контакт, мъжът не вижда никакъв смисъл да се връща към някогашните неудовлетворителни ласки, така че той просто се съсредоточава единствено върху смислените за него докосвания.
По време на ухажването мъжът говори много, за да събере информация, факти и данни относно приятелката си, както и за да я информира за себе си. До времето, когато двамата се оженят, той вече е узнал всичко необходимо за нея и не вижда смисъл от много приказки. Когато обаче мъжът разбере, че жената е създадена за общуване посредством разговор и говорене, че чувствителността й към докосване е много по-голяма от неговата, той би могъл да се постарае и да придобие известни умения в тези две области, а това ще подобри изключително много качеството на любовния му живот. Мъжът трябва добре да запомни, че положеният труд, винаги носи резултат.
„Хормонът на гушкането“ се освобождава, когато кожата е леко докосвана и галена, или когато човек е нежно гушнат. Той усилва чувствителността на кожата към докосване, а също и усещанията за емоционална обвързаност и е важен фактор в поведението и отношението на жената към бебетата и мъжа.
Ако една жена иска да достави удоволствие на мъжа като го докосва, тя обикновено го прави по начина, по който на нея самата й доставя удоволствие да бъде докосвана. Гали го по лицето, масажира гърба му и нежно разрошва и подръпва косата му. Този вид докосвания не оказват кой знае какъв ефект върху повечето мъже, а понякога може да им се сторят дори досадни. Мъжете предпочитат да бъдат докосвани и галени най-вече по едно точно определено място, и то колкото се може по-често, а това създава големи проблеми при общуването им с жена. Когато мъжът реши да докосне чувствено жената, той го прави така, както би искал и на него да му го направят, опипва я там където тя най-малко би желала, което пък често става повод за недоволство и обида и от двете страни. Когато мъжът и жената се научат да се докосват чувствено според индивидуалните нужди и чувствителността на кожата на всеки от тях, това определено ще обогати взаимоотношенията им.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар