// Вие четете...

Поведенчески модели

Радост за нея, ужас за него.

Stres3„Щастието и нещастието вървят по една и съща пътека.“

Радост за нея, ужас за него.

За жената отиването на ресторант е начин да се градят и поддържат близки взаимоотношения, да се обсъждат по-непринудено проблеми или да се окаже подкрепа на някой приятел, за мъжа това е начин да изтъкне пред всички, колко са му големи възможностите. Докато за жената това е развлечение и удоволствие, то за мъжа това е просто израз на логичен подход към храненето, за нея никакво готвене и миене на чинии, за него никакво пазаруване. В ресторанта жената се обръща към всички участници на малко име, защото това спомага за изграждането на по-близки отношения, а мъжете обикновено отбягват каквато и да била интимност с другите мъже. А когато дойде време за плащане на сметката, жените обикновено започват да пресмятат, кой колко дължи, докато всеки от мъжете хвърля на масата някоя по-едра банкнота и дори настоява да плати цялата сметка. По този начин той застава в центъра на прожекторите и печели надмощие пред другите, като се преструва, че наистина не иска да му връщат ресто.
За жените пазаруването е като говоренето, за тях не е необходимо пазаруването да има определена цел или смисъл, като то може да продължи, при това напълно хаотично часове наред. Освен това изобщо не е необходимо в края на процеса „пазаруване“ да е постигнат някакъв резултат. За жените пазаруването е освежително и отпускащо занимание, независимо дали ще купят нещо, или ще се върнат с празни ръце. Докато подобен стил на пазаруване може да вдигне кръвното на всеки мъж само за някакви си двадесетина минути.
За да се зареди с енергия, мъжът има нужда от някаква причина, от цел която да улучи, и от разписание на времето, та нали в крайна сметка, той е ловец, това му е работата. За него удоволствието ще е толкова по-голямо, колкото по-бързо успее да убие „плячката“ и най-вече да я отнесе у дома. И ако жената е достатъчно умна, тя ще го похвали, а той ще се постарае всеки следващ път „плячката“ да е по-голяма, по-хубава и най-вече по-скъпа.
Повечето мъже вдигат кръвно след двадесет минутно пазаруване на дрехи. Мъжът се чувства неспокоен и направо сринат, когато в магазина за облекло жената мери рокля след рокля, непрекъснато го пита за мнението му, но в крайна сметка може и нищо да не купят. Жените обожават да пробват най-различни дрехи, защото това е в съзвучие със заложения женски модел на поведение, а именно широка гама от чувства и усещания, за всяко от които може да бъде подбран съответният тоалет.
Облеклото на мъжа отразява организацията на мъжкия модел на поведение, а именно предсказуемост, консервативност, насоченост към най-същественото. Много е лесно да откриете, кой мъж поддържа сам гардероба си и на кого дрехите са подбрани от жена. Добре облеченият мъж или има жена, която да се грижи за облеклото му, или е хомосексуалист, тоест „мъж“, който е приел женския модел на поведение.
Един на всеки осем мъже страда от цветова слепота към синьото, червеното или зеленото, а повечето не умеят да съчетават десени и кройки. От друга страна обаче, това пък помага на жените да откриват по-лесно свободните за завладяване мъже. Това съвсем не означава, че мъжете трябва да се обличат „мърляво“, за да се обозначават като свободни.
За да бъде мотивиран един мъж да дойде с вас на пазар, предварително трябва да го подготвите, като го осведомите за най-важните цели и критерии на ходенето по мъките. Той трябва да знае, къде точно ще пазарувате и колко дълго ще продължи това изпитание, но не бива да се прекалява с неговото търпение. Ако обаче той има ясна представа за целите на пазаруването, той е способен да ви удиви със своя ентусиазъм, с който ще се втурне да улови най-доброто по магазините. Можете да бъдете сигурни, че той наистина ще направи най-добрия избор, стига вие да сте достатъчно умела в мотивирането му.
Не са много мъжете, които знаят как да направят искрен комплимент на жената, а тези които ще го направят с удоволствие са съвсем малко. Това е така, защото мъжете не знаят колко са важни комплиментите за нея. Когато жената мери някаква нова рокля и пита мъжа „Как ми стои?“, най-вероятно ще получи кратък отговор от рода на „добре“ или „чудесно“, което за нея няма никакъв смисъл. За да се издигне в очите на жената, мъжът трябва да й отговори така, както би го направила друга жена, най-подробно. Това обаче представлява огромна трудност за мъжа, та нали той не е жена. Ако обаче мъжът се държи като жена, рискува да загуби доста много от своето мъжко достойнство, което в крайна сметка ще бъде възприеман именно като жена, а това съвсем няма да му помогне да улови най-важната за него плячка, жената. Мъж, без жена до себе си не е мъж.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар