// Вие четете...

Мистика и манипулации

Предчувствието е духовна диагноза.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„Болестите идват през устата, нещастията излизат през нея.“

Предчувствието е духовна диагноза.

Диагнозата винаги предшества лечението, когато става въпрос за истински психоатаки. Тя започва със собственото ни субективно състояние. Коя наша слабост ни е направила по-податливи към това състояние? Може би липсата на издръжливост или кураж? Липсата на предвидливост или енергия? Или липса на самоуважение?
Какво е нашето физическо здраве? Храним ли се правилно? Правим ли упражнения и дишаме ли чист въздух? Използваме ли наркотици, алкохол или тютюн, които могат да влошат състоянието ни? Обсебени и стресирани ли сме от такива неща в живота като работа, семейство или кариера?
Прекарваме ли твърде много време в психични занимания и себе развиване? Психичните занимания могат да доведат до свръхчувствителност и самозаблуди, ако не ги балансираме с нормални ежедневни занимания. Много медиуми са невротизирани и имат нервни разстройства. Дисбалансът настъпва лесно, ако се отворите и развиете собствените си психични способности твърде бързо. Причините за повечето енергийни изтощения и дори „атаки“ лежат в самия човек, а не идват от външен източник. Има нещо, което е отслабило или предразположило човека към изживяване на дисбаланс.
Осъзнаването на дадено предчувствие може да ни помогне да поставим диагноза. Предчувствието е духовна диагноза, чрез която се опитваме да открием неуловимите влияния, които се намесват в делата ни. То е много полезно, ако се прави правилно от обективна страна. Но може да бъде и вредно, ако се интерпретира неправилно с потискане на внушенията и посяване на неоправдани подозрения.
Едно чисто психично предчувствие разчита на видения или съобщения от дух. Използването на средства за гадаене (таро, руни и др.) помага за намаляване (макар и да не го елиминира) на личностния фактор при поставянето на диагнозата.

„Странствайки във външния свят не знаеш, как да наблюдаваш вътрешния. Който странства във външния свят, търси пълнота в другите неща. Който наблюдава вътрешния, намира удовлетворение в самия себе си. Да намираш удовлетворение в себе си – това е истинското в странстванията. Да търсиш пълнота в другите неща – това е неистинското в странстванията. При истинските странствания не знаят, къде отиват; при истинското наблюдаване не знаят, какво гледат. Истинността е в странстванията.“

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар