// Вие четете...

Управлението

Подозрителни типове за световна власт.

„Господарите с правдата не се познават.“

Подозрителни типове за световна власт.

Сдружението „Череп и кости“ има в редиците си най-влиятелните хора на света. Американски сенатори, членове на Камарата на представителите, ректори на университети, посланици, дипломати и директори на корпорации се числят в редиците на членовете му. Нека да видим и някои от най-значителните, а след това ще разгледаме влиянието на „Череп и кости“ върху четирите главни елемента на световната власт: външната политика, борсата на Уол Стрийт и финансите, образованието и религията.
Дж. Хю Лийдке, нефтен магнат. Един от основателите на „Пензоил Ойл Корпорейшън“. Взел под своя опека младия Джордж Буш в Мидленд, Тексас и заедно с него и няколко сътрудници основал „Сапата Петролеум корпорейшън“. Както твърдят говорителите на Буш, именно в тази фирма бъдещият президент се е проявил като интелигентен петролен индустриалец и търговски магнат.
В действителност, имайки за водач Дж. Хю Лийдке, главният петролен магнат на Америка, който познавал ценните петролни полета, несигурното на пръв поглед начало на Буш всъщност не е било нито толкова рисковано, нито толкова несигурно, колкото изглежда.
Джон Кери – сенатор на Съединените щати и майстор на камуфлажа. Този висок либерален демократ, който е сенатор на САЩ от Масачузетс, е смятан от колегите си сенатори за „преследвач на популярност“. Но честото показване по телевизията не винаги прави човека герой. В 1989 г. колегите му от Сената го натовариха да разследва обвиненията срещу банка BCCI за измами, пране на мръсни пари, корупция, тероризъм и много други престъпления.
Когато старейшините на „Череп и кости“ и негови колеги от Сената, между които и Орин Хатч, републикански сенатор от Юта, му наредиха да изличи неприятните обвинения и незабележимо да очисти репутацията на банката от обвиненията, послушният Кери без съпротива изпълни тази задача.
След две години избухна скандал, когато BCCI банкрутира и остави на вложителите и нищо неподозиращи инвеститори 500 милиона долари загуба.
Разбира се, типовете от Тайното братство си бяха направили сметките, защото техният другар и информатор Джон Кери ги бе предупредил няколко години преди това. После, в 1991 г., членът на Ордена от Нова Англия направи странна, сюрреалистична маневра и внезапно заяви, че сенаторската му комисия ще започне отново слушанията по въпроса на банкрутиралата банка. Жал ни е за Джон, но картите са на масата.
Скандалът BBCI не е единствената тъмна сделка, в която талантът на фалшифициране и извъртане на Джон Кери бе използван от Тайното братство. Когато сенаторът Джеси Хелмс и няколко други членове на Конгреса разкриха, че във Виетнам все още може би се намират военнопленници и безследно изчезнали войници, Буш, объркан от обвиненията в некадърност по отношение на сътрудниците му, бързо извика Джон Кери, колега от „Череп и кости“. Той се притече на помощ и заяви пред телевизионните камери, че комисията му ще започне всеобхватно следствие.
Ролята на Кери явно беше да измести вниманието на хората от президента и Пентагона и да помогне на Братството по този въпрос. Изглежда, Братството има голямо желание за експлоатация на богатите минерални ресурси и нефтени залежи на комунистически Виетнам и съседните Лаос и Камбоджа. Сенаторът Кери и комисията му бързо се захванаха за работа и успешно осмяха информацията, че са били забелязани военнопленници във Виетнам и омаловажиха целия проблем. После настъпи решаващият момент: и в края на 1991 г. сенаторът Кери лично отлетя за Виетнам, за да провери фактите.
Пред телевизионните камери фотогеничният Кери ни увери, че няма никакви военнопленници във Виетнам и че няма достоверна информация за тяхната съдба. Увери ни, макар че генерал от КГБ открито призна, че по време на войната във Виетнам, КГБ безмилостно е изпращала заловените американски военни в затворите на КГБ в Русия, за да ги разпитва за оборудването на американските разузнавателни служби и военни съоръжения.
След преодоляването по време на пресконференцията на проблема с военнопленниците и безследно изчезналите, Джон Кери премина към същността на своите усилия да разреши въпроса с пленниците във Виетнам. Сенаторът от „Череп и кости“ апелира за подновяване на прекъснатите търговски отношения между САЩ и Виетнам и за признаване от страна на Съединените щати на законността на комунистическия режим на Сайгон. Промяната на отношението на Съединените щати към Виетнам като търговски партньор, зависеше от изясняването на съдбата на изчезналите и пленени в бойните действия американски войници.
Комисията на Джон Кери проведе слушанията и по въпроса със скандала „Иран – контри“. Кери и хората му уреждаха гладко нещата и едва прокурорът Лорънс Уолш се опита да стигне до същината и да извади на бял свят участието на Оливър Норт, Каспар Уайнбъргър, Джон Пойндекстьр, Роналд Рейгън, Ричард Секонд и много други личности в прикриването на подкупите, давани от кръвожадните ирански аятоли.
Дейвид Борън – сенатор и експерт по разузнаването. Сенаторът Дейвид Борън от Оклахома е ценна придобивка на окултната йерархия и на старите приятели от „Череп и кости“. Като шеф на сенатската комисия по въпросите на разузнаването, Борън е отговорен за некадърната разузнавателна агенция. Когато през 1991 г. президентът Буш, негов колега от „Череп и кости“ и побратим на Борън, изпрати номинацията на своя подчинен Робърт Гейтс за шеф на ЦРУ, и Буш, и Братството знаеха, че утвърждаването й ще бъде обикновена формалност.
Показаната серия от публични изслушвания показа, че Гейтс има лоша репутация, че е тъп, некомпетентен и като дългогодишен ръководител на ЦРУ има странни празнини в паметта. Но сенаторът Борън горещо подкрепи кандидатурата на колегата си агент от „Череп и кости“. След председателя и другите членове на комисията, а скоро и целият Сенат подпечатаха номинацията на Гейтс като директор на ЦРУ.
След като си осигури контрола върху дебелите папки с документи на ЦРУ, Тайното братство може да бъде спокойно, че американците никога няма да разбират истината за убийството на Джон Кенеди и Мартин Лутер Кинг, за BBCI, за покушението над папата, скандала Иран – контри, скандала Уотъргейт, мнимия преврат срещу Горбачов, споразумението за заложниците, известно като „октомврийската изненада“, свалянето на корейския самолет, за военнопленниците и безследно изчезналите и много други неразгадани загадки.
Уилям Слоун Кофин – миролюбец и твърд интернационалист. Ултра либералният член на „Череп и кости“ Уилям Слоун Кофин е известен главно като прословутият водач на движението на наркоманизирани хипита и чудаци за мир и техните антивоенни демонстрации през шестдесетте години. Кофин сега е президент на SANE/ FREEZE – социалистическа интернационална група, която пропагандира милитаризирана ООН и разоръжаване на националните армии, военни флотилии и ВВС. Кофин добави неотдавна в левичарската си програма и лозунгите за охрана на природната среда. Активно подкрепя също Световната асоциация на федералистите, организация, основана от писателя Норман Къзънс с цел да подкрепи единно световно правителство и да лиши Америка от независимостта и свободата й.
Уилям Ф. Бъкли – човек на ЦРУ и пропагандатор. Уилям Ф. Бъкли, консервативният журналист, е член на „Череп и кости“. Отличаващият се с британски акцент и маниери, Бъкли от много години е известен като поддръжник на дясната политика. Спечели популярност благодарение на телевизионното си дискусионно студио „Гореща линия“. Но после внезапно стана левичар и престана да бъде лоялен по отношение на Америка. Уилям Бъкли беше също дълги години агент на ЦРУ, за което се пишеше нашироко.
Когато Патрик Бюкенън, колегата му журналист, реши да започне на предизборните събрания през 1992 г. кампания срещу Джордж Буш, Бъкли, възпитаникът на „Череп и кости“ направи това, за което се бе клел в Йейл – винаги и безусловно да подкрепя побратима си при нужда. В своя вестник „Нешънъл ривю“ той публикува истински пропаганден шедьовър – обширна статия, в която внушаваше, че Бюкенън е антисемит и затова не може да стане президент.
Политическата кампания на Бюкенън пропадна. Не само заради атаката на Бъкли, но и защото Буш извика на помощ още един колега от Йейл – телевизионния евангелист Пат Робертсън. Робертсън веднага разпрати писма написани върху собствените си фирмени формуляри до десетките хиляди поддръжници на християнската „нова десница“, настояващ да гласуват за Джордж Буш, а не за Пат Бюкенън в наближаващата в южните щати предизборна надпревара, известна под названието „супер четвъртък“.
Тази важна подкрепа на Пат Робертсън дойде тъкмо навреме. Дойде, въпреки че Бюкенън подкрепяше същите каузи, които Пат Робертсън на думи смяташе за справедливи –
противопоставяне на аборта и забрана на разпространението на порнографията, която продаваше на обществеността Националната фондация за изкуство. Нещо повече, Патрик Бюкенън спечели признание за последователните си християнски убеждения, каквито Буш декларираше единствено пред консервативните християнски общности. Но изглежда за Робертсън бе по-важно братството по кръв с Джордж Буш, отколкото християнските ценности.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар