// Вие четете...

Управлението

Организационна схема на заговора.

„Общественото положение променя хората. Виновен е овчарят, а не стадото.“

Организационна схема на заговора.

На всеки, който не иска да се убеди, че заговорът действа и побратимени помежду си групи тясно си сътрудничат, за да постигнат едни и същи цели, се препоръчва да бъде по- проницателен. Някой ръководи тези групи. Те не са се появили спонтанно и отведнъж. Някакъв план и цел и големи финансови вложения правят възможно съществуването им и продължават да подпомагат тяхната дейност.
За щастие се забелязва, че все повече хора разбират, че заговор с невъобразим обхват наистина действа в съвременния свят, а началото му се губи в много по-далечни времена, отколкото предполагаме. В една интересна книга, написана от Дейвид Алън Луис „Мрачните ангели на светлината“, автора лаконично описва явлението, което нарича „Международната мрежа на светлината“. Той пише: „От 1954 г. заявяваме и проповядваме за това, че съществува здраво споен световен заговор, така наречената мрежа на посветените“.
Луис открива изворите на тази мрежа в основания през 1776 г. от Адам Вайсхаупт Орден на илюминатите. Авторът обяснява: „Без оглед на това, дали „Илюминатите“ имат една единствена специална организация, която е техен естествен наследник… можем да бъдем сигурни, че продължителите на философията им са представени буквално от стотици организации и хора от различни области на живота.“
Луис добавя: „Никога не съм се съмнявал, че такава мрежа съществува „.
Също като Дейвид Алън Луис, милиони американци си дадоха сметка, че нещо не е наред. Знаят, че наръчниците по история не поднасят всичко, а съвременните историци охотно преиначават фактите. Дават си сметка, че пристрастните медии отявлено изменят интерпретацията на новините и че нашите книги и списания не могат да излизат без цензура, защото трябва да бъдат „политически коректни“. За да се фалшифицира толкова историята на човечеството и да се създадат такова количество бели петна, са необходими пари, сътрудничество и план.
Но само да знаеш, че съществува заговор, не е като да проследиш единствената група хора, която стои на кормилото му. От години Тайното братство поставяше пречки и прегради, за да не може съвестният изследователи американски патриот да разобличи най-висшия им съвет и мръсната му работа.
Не много отдавна Дж. Р. Чърч, издаде много интересната книга „Пазителите на Граала“ („Guardians of the Grail“). В тази работа Чърч разобличава групата „Манастира на Сион“, съмнителна европейска организация, която е свързана с хабсбургската австро-унгарска династия. Допуска се, че „Манастирът на Сион“ активно действа и влияе на световните събития от 800 години. Според разкритията на Чърч окултните членове на това пламенно, но малко странно, богохулно тайно сдружение вярват, че Исус се е оженил за Мария – Магдалина.
Според тях Исус и Мария – Магдалина са имали деца и потомците им са живи и до ден днешен. Живеят в Европа и създават „свещената генеалогия на кръвта“. „Манастирът на Сион“ проповядва, че след време ръководителят на Ордена, непосредствен потомък на Исус, ще излезе на световната сцена, за да приеме властта.
Ако членовете на Ордена вярват в подобна приказка, това си е тяхна работа. Но ако такава група е събрала през вековете огромна власт, която й позволява да осъществи плана си, като постави на световния трон един от тях, това вече е съвсем друга работа. Затова реших да проуча разклоненията на Ордена и да установя по какъв начин действията на групата се съгласуват с общите постановки на Тайното братство.
„Манастирът на Сион“ е свързан с: Бохемиън клъб, „Билдербергерите“, Ватиканската банка, Великата Швейцарска алпийска ложа, Великата ложа на Изтока в Париж, Черната масонска ложа П-2 в Италия, няколко англо-израелски групи, традиционната католическа йерархия, Малтийските рицари, ордените на почитателите на богинята, чернокнижнически секти, групи за мистично обучение, Ordo Templi Orientis, Херматичното братство на светлината, ислямските суфистки групи и много, много други.
Много известни имена вероятно са свързани по някакъв начин с „Манастира на Сион“. Имена като император Франц Йозеф Хабсбургски и неговия съвременен наследник Ото фон Хабсбург, сега член на Европейския парламент, Лудвиг Безумни, крал на Бавария през миналия век, композитора Бетовен, който, изглежда, е написал концерт за „Илюминатите“, холандския принц Бернхард, основател на „Билдербергерите“, папа Йоан Павел II, който изигра странна роля в потулването на банковия скандал с масонската ложа П-2, починалия католически архиепископ Льофевр, отявлен противник на модернизацията на църквата, провеждана от няколкото последни папи, Мино Пекорели, редактор на сензационния вестник „Осерваторе политико“ (Пекорели загина от атентат в Рим, веднага след като изпрати във Ватикана списък на кардиналите и други църковни служители, които бяха членове на масонски тайни сдружения).
Има информация и за загадъчния френски сановник Пиер Плантар дьо Сен-Клер, който доскоро беше глава на Ордена на Сион.
Също може да се намерят следите на много покушения, половин дузина обвинения за обиди и клевети и много двойни заговори.
Ордена на Сион и паричните връзки между Тайното братство и стотиците други групи и секти на „Ню ейдж“ дават истинските мащаби на Тайното братство. Няма ни най-малко съмнение, че Братството прилича на гигантски, алчен октопод. Той е разпрострял пипалата си по целия свят, функционира под различни лица и използва много тайнствени методи.
За да се разберат структурата на организациите и кои са водачите на тази загадъчна и учудваща мрежа, трябва да се разбере организационна схема. На върха на йерархията стоят шефовете на Тайното братство.
Непосредствено под малката група водачи, „Илюминатите“, се разполагат хората и организациите, които съставят Банковата и финансовата група. Това са счетоводителите. Разполагат с милиарди долари, с които съблазняват и подкупват хората по цял свят, за да постигнат целите си. Във финансовата и банковата група виждаме международни централни банки: Чеиз Манхатън банк, Морган Гренфел, Банк ъф Америка и несъществуващата вече Банк ъф кредит енд комърс интернешънъл (BCCI). Тук са също националните централни банки, като Банк ъф Ингланд, американския Федерален резерв, немската Бундесбанк и създавания сега Европейски валутен институт.
В състава на банковата и финансовата група влизат също институции, които осъществяват финансов контрол – организации, действащи изключително за благото на „Илюминатите“, които са замислени като надзорна финансова мрежа над целия свят. Сред тези институции са Международният Валутен фон, Световната банка и Международната банка за разплащания.
Към банковата и финансовата категория се включват и големи международни корпорации – огромни бизнес империи, построени от такива хора като починалия вече Робърт Максуел (империята му бе създадена от Братството), Рокфелерови, Ротшилдови и много корпорационни главатари, свързани например с CFR и Тристранната комисия.
Не бива да забравяме за Световната банка за съхранение, изключителна институция, която бе създадена, за да разполага с естествените природни резервати на света под претекст, че ги защитава. Освен това съществуват финансови фондации: на Рокфелер, на Форд, институт „Карнеги“ и други. Благодарение на дотациите и субсидиите тези фондации могат да контролират важни интелектуални области и дейности в обществото.
Въпреки че банковата и финансовата група е най-влиятелна, съществува и политическа група, в състава на която влизат много държавни глави, английският Кралски орден на жартиерата, американският Съвет по международните отношения, Кралският институт по международните въпроси, Римският клуб, институтът „Аспен“, Тристранната комисия, Великата алпийска ложа, Организацията на обединените нации (заедно с 39-те и агенти), международните синдикати и регионалните съюзи: НАТО и Европейският съюз.
В разузнавателната група откриваме много организации и групи, свързани с „Илюминатите“ и работещи под непосредствените им разпореждания. Тук са родните ни ЦРУ и ФБР, руското КГБ, британското разузнаване; мафията, разполагаща със собствена световна разузнавателна служба; Ватикана, която, както и мафията, разполага с изненадващо кадърни разузнавателни единици и наблюдателни групи; нарко картели, чиито агенти действат, без да се съобразяват с държавните граници.
Ако разузнавателната група изпълнява ролята на предводители съветник: потиска, прикрива, дестабилизира и изпълнява мръсната работа на „Илюминатите“, свързана с атентатите, то религиозната група има съвсем друга цел. Тя е ръката на духовното обединение на „Илюминатите“, която се състои от групи, организации и църкви, които подкрепят обединяването на световните религии. Сред религиозните групи, свързани с „Илюминатите“, са Националният съвет на църквите, Световният съвет на църквите, Световният парламент на религиите, Световната асамблея на религиите, стотици групи и секти, свързани с движението „Ню ейдж“, различни групи от протестантския фронт и някои телевизионни евангелизатори, Анонимните алкохолици (финансирани от самото начало от Рокфелерови) и много други секти (например Църквата на обединението, така наречените „Moonies“).
В листата на групите, подчинени на „Илюминатите“ от Тайното братство с пълна сигурност може да се спомене Ватикана. Към тази група спадат и световни католически организации като Ордена на Малтийските рицари (преди това известен като Суверенен военен Малтийски орден), Опус Деи и йезуитите.
В просветната група – пропагандната ръка на „Илюминатите“ – трябва да споменем разнородните групи, борещи се за световен мир: групата за Планиране на семейството; финансираните от правителството национални фондации (на изкуството, хуманитарните науки и т. н.), Университета на мира, Граждани на света, Планетарния конгрес и други организации на „Ню ейдж“; стотици екологически групи, дружества и групи за хуманна психология и трансперсонализъм, Световни форуми, разнообразни групи и корпорации на средствата за информация, глобалистки групи, групи за холистично здраве, международни окултни групи и секти като Световния Гудуил и „Луцистръст“. В Просветната група се включва и основаната от президента Буш Фондация на светлинните точки.
Тези пет групи – банковата и финансовата, политическата, разузнавателната, религиозната и просветната, са под непосредственото ръководство и контрол на малка групичка хора, които стоят начело на „Илюминатите“. Трябва да си дадем сметка, че много от тези групи са здраво свързани помежду си. Един и същ човек може да бъде едновременно президент или член на надзорния съвет на банка или финансова институция, политическа група или разузнавателна централа, религиозна секта и фондация или просветна група. „Илюминатите“ често взимат непосредствено участие в работата на различни институции и групи, които са финансирани от Тайното братство и действащи с намерение да подкрепят целите му като цяло.
Трябва да помним също, че поне част от тези групи няма представа, че е контролирана и манипулирана от „Илюминатите“. Много от ръководителите им са убедени, че са господари на собствената си съдба. Безразсъдно вярват, че групите им могат да изберат свободно дейността си. Всичко става без пречки, докато те следват целите на „Илюминатите“. Но ако поне веднъж влязат в конфликт с амбициите и целите на властниците, трябва много да внимават.  „Илюминатите“ незабавно определят наказанията за ръководителите на организации и групи, които са формално подчинени на световната им мрежа. Ако например избухне скандал и подобна особа се окаже разобличена например като хомосексуалист или за злоупотреба, като шпионин или двоен агент, обикновено веднага я отстраняват. На нейно място идва друг, а „Илюминатите“ мълниеносно прикриват скандала с помощта на приятелите си в медиите.
Благодарение на контрола си над толкова могъщи институции, като международните банки, над държавните чиновници в много страни, над огромни фондации, над ЦРУ и КГБ и много други разузнавателни служби, както и на тясното си сътрудничество с мафията, а също с наркокартелите, Тайното братство разполага с възможност за непосредствено или косвено оказване на влияние върху всичко, което е свързано с нашето съществуване. Лесно е да се докаже, че „Илюминатите“ финансират почти всички анархистки и революционни движения по света. Палачите на „Илюминатите“ извършиха много ужасяващи покушения, а финансово подпомогнатите от Илюминатите държавни преврати доведоха до падането на много правителства.  „Илюминатите“ ръководят също терористични групи, които се използват за успешно предизвикване на кризи, които после те разрешават в полза на себе си.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар