// Вие четете...

Управлението

Озарението на човечеството.

soc71„Да искаш всичко, значи да изгубиш всичко.“

Озарението на човечеството.

Какво означава за „Илюминатите“ числото 1000 в израза „хиляди светлинни точки“? Сред многото причини, поради които това число се употребява толкова често, ще споменем следните: Това число се отнася за астрологичния знак Водолей, който е свързан с „Ню ейдж“ и Новия световен ред – Новото хилядолетие (1000 години).
Имитира наближаващото хилядолетие на Царството на Христос (виж Откровение 19-22).
Свързано е със змията или Луцифер. Индуистката му версия е Сеша, змията на вечността с хилядата глави, която циклично довежда човека на „Новия век“.
Главата на Медузата, злата гръцка богиня, била покрита от 1000 биещи се отровни змии.
Това е едно от мистичните определения, означаващо безкраен брой или просто множество. В една световна публикация на „Ню ейдж“ бе препоръчано да се даде на Обединените нации възможност за налагане на данъци и издаване на облигации, с цел да се намерят доходи и „широка подкрепа на масите“. Редакторът на списанието твърдеше, че това ще осигури милион светлинни точки.
Означава ново начало – нов окултен цикъл и епоха за човечеството. В мистичната система на еврейската Кабала Алфа е начало, цифрата 1. Алфа с титла (нов цикъл) се означава с 1000.
В езическите келтски тържества в нощта на Еньовден се палели дяволски огньове, пише Александър Хислоп, автор на Двата Вавилона“. „Когато наближавала вечерта, най-напред се запалвала една клада, после две, три и четири. След това хиляди огньове се запалвали по хълмовете, докато цялата страна не пламнела“.
Числото 1000 означава лотос с хиляди листенца в мистицизма на Изтока и Ориента. В книгата „Женска енциклопедия на митовете и загадките“ Барбара Уокър обяснява: „Чрез съответните „любовни” упражнения истинският мъдрец може да постигне краен разцвет на явлението, определяно като светлинен лотос с хиляда венчелистчета“.
В списание „Ридърс дайджест“ от октомври 1982 г. „Луцистръст“ е платил за публикуването на цяла страница на великата инвокация“. В тази публикация е експониран отчетливо лотосът с хиляда венчелистчета, заедно със следния текст: „Нека се лее светлината в човешките умове от светлата точка на Божия ум“.
Споменаването от Джордж Буш на Ордена на Ахепа заедно с Рицарите на Колумб и други „служещи“ групи, не бе случайно. Малцина американци са чували за тази група. Защо бе спомената в речта на Буш? Това беше поредната шифрована вест: Орденът на Ахепа е масонски орден за американци от гръцки произход! Твърде разясняващата книга на д-р Д.С.Йермак „Осите на смъртта“ разкрива следните факти за Ахепа: „Седмица или две след пристигането си в САЩ, гръцкият емигрант разбира от приятели или от роднини, че „за да стигне до нещо“ и да си създаде нов живот, трябва да постъпи в много силна гръцко – американска институция, непреклонно патриотична и православна (както твърдят). Той ще се убеди, че тази организация е много влиятелна политически и навсякъде има свои хора, дори в Сената на Съединените щати.
Под силното впечатление от чутото, гръцкият емигрант постъпва в организацията… За да стане неин „пълен“ член, той е поканен на някои затворени събрания… Става пълен член на АХЕПА! Но за нас тази мнима организация не е нищо друго, освен МАСОНСКА ЛОЖА, чиято главна цел е да се откъсне нашият земляк от вярата на бащите му и от страната му. Щом веднъж е попаднал вътре, той вече не може да реагира.“
Какво е значението на тайнственото определение „озарението на човечеството“? Джоузеф Кембел, професор по индийска и езическа митология, популярен заради специалните си програми по канал PBS, които са финансирани от човека на Съвета по международните отношения Бил Мойерс и отчасти от Лорънс Рокфелер, обяснява в написаната заедно с Мойерс книга „The Power of Myth“ („Силата на мита“), че озарението се отнася за пресъздаването и преструктурирането на вселената.
Според Джоузеф Кембел, масонският символ на светлинната точка в кръга, е известен като „извор на озарение“. Озарението на човека, обяснява Кембел, е процес, в който се използва алхимия и магия, за да се преоформят човекът и светът му. Реализирането на този процес се извършва чрез единството или синтеза – съединяването на противоположностите в една цялост. Кембел цитира сентенцията на китайския философ Лао Дзъ: „от много, един“.
Това е същият процес на озарение, финансиран от векове от франкмасонството и принадлежащите му тайни сдружения. Масонското мото е „от хаоса, ред“, а равновесието (единството и синтезът) е съгласно масонската доктрина неотменна съдба на човечеството.
На този зашифрован език може да се разчете следователно истинското значение на Новия световен ред, опаковано в равнички, хармонични опаковки. Действително, хармония е поредната дума, която кандидатът за президент Джордж Буш употреби през 1988 г. Вицепрезидентът каза: „Надявам се да поддържам нова хармония, по-голяма толерантност. Много постигнахме, но смятам, че ни е необходима нова хармония.“
„Нова хармония“ означава сладка капитулация пред всички противоречия на вековния заговор на „Илюминатите“. Означава единство от разнообразия, главния мотив на „Ню ейдж“. Новата хармония означава перестройка, краен ефект на озарение, преструктуриране на вселената. Означава нов синтез, нов финал на хегелианския и марксически диалектичен процес, финално разрешение на непрестанния конфликт на противоречията.
Нищо чудно следователно, че в речта за състоянието на държавата, президентът Буш каза на народа: „Обещанието за обновената Америка е обсегът на ръцете ни. Можем да намерим смисъл и удовлетворение, служейки на цел, по-висша от нас – на пламтящата цел, на озарението от хиляди светлинни точки.“
Господарят Майтрея, фалшивият „Христос“, лансиран от Бенджамин Крем и други, като месия на наближаващата Нова ера (Ню ейдж), е наричан „единствения инициатор, от когото грее светлината“.
А какво означава изречението на Джордж Буш, че като американци „можем да намерим смисъл и удоволствие, служейки на цел, по-висша от нас“? Несъмнено от това са били доволни в „Triangeles Service“ („Служебни отделения“) и ни информира, че: Една от най-големите потребности в сегашния свят е свързването на групите в единна световна мрежа на светлината… Служебните отделения са неотлъчна, жива част от тази мрежа… Благодарение на безкористната им служба на човечеството те са истинските предвестници на Новата ера.
В същата рекламна брошура е отпечатана Великата инвокация. Тя съдържа следния, подходящ за горе изказаното фрагмент:
От центъра, където знае се на Бога волята
Нека целта води доброжелателните хора-
цел, знайна на прислужващия Майстор.
Дали това е същата цел, за която говори Джордж Буш? Най-вероятно, да, тъй като „Богът“ на световния Гудуил и „Луцистръст“ е този, който отразява многото „светлинни точки“, които създават окултисти навсякъде. Тези светлинни точки, независимо дали са групи или индивиди, имат само една цел: озарение на човечеството – великото дело на всички окултни сдружения.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар