// Вие четете...

Нестандартни размишления

Не стандартни размишления за живота.

„Всичко си има причина.“

Не стандартни размишления за живота.

Ако сте човек, който не се интересува от тайни, който никога не е желал да бъде външно и вътрешно богат, който не се е питал как да постигне успех и добро здраве, тогава не четете следващите редове, те просто не са за вас. Ако обаче чувствате, че нещо в света наистина не е наред и продължавате да се интересувате от живота, от тайните на посветените, не се отказвайте и не казвайте, че не сте били предупредени!
Случките и историите, разказани от Ян ван Хелсинг ще ви дадат власт над собствения ви живот, а който има власт, носи по-голяма отговорност.
Изберете сами – да продължавате да живеете, както досега, или да промените съдбата си? Решението е изцяло ваше.
„Атлантическото знание категорично заявява: човекът притежава сила на мисълта и чрез нея може да бъде Творец – да, той е не само част от Творението, но е и част от Твореца! Помислете още веднъж: Ние не само сме част от Творението, ние сме част от Твореца и имаме силата и средствата да творим сами!!!“ – това ни казва Ян ван Хелсинг.
Защо продължавате да четете, та вие бяхте предупредени?
Да не би да имате собствено мнение и не винаги да сте съгласни с всичко? Или сте някой, който не се примирява и често прави обратното на това, което му казват, дори и на работното място? Ако шефът ви каже, че иска нещо от Вас, ще го направите ли? А когато сте с партньора си? Отново ли постъпвате обратно на очакванията? А в спортния клуб, в партията или където и да било другаде?
Или просто сте любопитен? Наистина, не е изключено тук да прочетете нещо, което все още не знаете. Признавате ли, въпреки твърдите си убеждения за живота и бъдещето или все пак тайно се надявате съдбата още веднъж да ви се усмихне и да се случи нещо неочаквано, което да наруши еднообразието? Или може би се надявате, че някой, който като горска фея-магьосница, ще сбъдне най-жадуваното желание от детството Ви? Или смятате, че изведнъж в живота ви ще нахлуе това, което винаги ви е липсвало – успех, щастлив брак, дългоочакваното здраве, възможност да узнаете тайните на битието…? Или най-накрая искате да намерите обяснение по каква безумна причина сте тук на тази планета, заобиколени от истински луди?
Наблюдавате младежите, които минават под прозореца, и си мислите, че всичко отива на зле; поглеждате към банковата си сметка и ви призлява; настроението на работното място е близо до точката на замръзване и бихте се зарадвали да видите местните политици приковани на позорния стълб…
Животът там навън, а и в самите вас все повече излиза от контрол. Защо? Как така вие не можете да промените нищо? Напротив, можете и онова неочаквано, което желаете, ще се случи!
Четете тези редове, а вероятно днес сте имали намерение да правите нещо съвсем различно. Само по някаква случайност или стечение на обстоятелствата се озовахте тук, и какво? Четете тези редове с тези особени, нестандартни размишления по въпросите от живота.
Вече знаете, чий са тези нестандартни размишления! Това съм аз, казва Ян ван Хелсинг; някой, който преди също мислеше, че не може да промени нищо: докато не подписа договор със Създателя си и не го помоли да обясни живота пред неговото Творение, но не с думи, а чрез самия живот. И оттогава пътува по нашата планета – за добро и зло, за пари и бедност, за любов и ненавист. Този някой ви мисли доброто, като някой родител, който предлага съвет на детето си с надеждата, че то няма да попадне в същия капан като него и иска да сподели с вас преживяванията и познанията си, част от които със сигурност ще поискате да интегрирате в живота си… Какво ще изберете вие, зависи от вас, но има и деца, които помнят съветите на родителите си…
Как мислите, дали представата ви за света наистина се основава на собствената ви опитност? Ще издържи ли един по-сериозен изпит? Или много от нещата са по прочетени?
Запитайте се. И бъдете абсолютно искрени, та нали няма как някой да ви чуе…
Наистина ли вярвате на глупостите, които от деца се опитваха да ви набият в главата, например, че човек е произлязъл от маймуната, или че строителите на пирамидите са търкаляли каменните блокове на дървени валове, толкова тежки, че днес едва ли има машина, която може да ги повдигне?

Запитвали ли сте се, защо флагът, уж издигнат от американците на Луната, се вее на вятъра, въпреки че NASA иска да вярваме, че на Луната няма атмосфера и следователно не може да има никакъв вятър? Никога ли не сте си задавали въпроса защо в Германия съществува закон за защита на конституцията, когато изобщо няма такава? Мислили ли сте някога защо този основен закон не се казва „Конституция на република Германия“, а „Конституция за република Германия“?
Повярвахте ли на всичко, което нашите „освободители“ закотвиха в историческите книги – на принципа историята се пише от победителите – въпреки че за родителите и прародителите ви нещата стояха съвсем различно и в крайна сметка те са свидетели на събитията. На кого вярвате повече? И защо…?
А сега нека отново да погледнем към „общото здание“ – след като всички държави са дълбоко задлъжнели, неизбежно следва въпросът: „Към кого всъщност?“
Знаете ли, че САЩ не разполага със собствена валута, а вместо това доларът се заема от Федерален Резерв на САЩ – частната емисионна банка на Америка? Известно ли ви е, че поземлената собственост на всичките Съединени щати от десетилетия е ипотекирана в нея? Ще цъкнете ли с език?
Вероятно едва сега разбирате какво означават думите написани в Süddeutsche Zeitung преди президентските избори в САЩ: „Няма значение дали Джордж У. Буш или Ал Гор ще стане президент – шеф на емисионната банка е Алан Грийнспан…“
Известно ли ви е, че малко преди да бъде убит, Джон Ф. Кенеди искаше да приеме закон, вследствие на който САЩ трябваше да има в бъдеще собствена валута? Както знаем, той беше застрелян. „Случайност“ ли е факта, че след стъпването си в длъжност първата от всички промени на заместника Линдън Б. Джонсън бе да отмени точно този законопроект за въвеждане на „истински“ долар, независим от Федералния резерв?

Наистина ли повярвахте на информацията, че Юрген Мьолеман (немски политик от Демократическата партия – бел. прев.) се самоуби, или че Алфред Херхаузен, тогавашният (1989 г.) председател на Deutsche Bank и съветник на Хелмут Кол, беше убит от RAF (Rote Armee Fraction – германска, ляво-екстремистка терористична организация – бел. прев.)?
Само няколко дена преди трагичното събитие в интервю за Wall Street Journal Херхаузен оповести плановете си за възстановяването на Източна Германия. За десет години тя трябваше да се превърне в най-развиващата се индустриална европейска държава. Той говореше за опрощаване на дълговете на Третия свят. Същото заяви и през 1988 г. на конференция на Билдербергерите – срещата на най-големите икономически магнати на Западното полукълбо.
Не се ли учудихте от факта, че взривът – задействан от фотоклетка – би могъл да постигне целта си, само ако автомобилът на Херхаузен премине през него първи, т.е. че планът не е бил осуетен от никоя друга кола, движеща се пред неговата? Една седмица след атентата бившият президент на Федералната служба за защита на конституцията д-р Рихард Майер обясни пред германския Бундестаг, че първият автомобил от конвоя на Херхаузен, състоящ се по принцип от три превозни средства, е бил отклонен.
От кого, нима от RAF?…
Изобщо доверявате ли се на правителството и на политиците?
Защо тогава продължавате да гласувате?
Аха, значи сте християнин? Вярвате, че Исус наистина е съществувал? О кей – и освен това сте убедени, че Мария е била девица? И че Исус е ходел по водата…?
Или може би сте евреин? Непреклонен сте, че Създателят на всяко битие, Творецът на тези милиарди Слънчеви системи лично се е явил пред някой си господин Мойсей на една могила в Палестина, за да му тикне в ръцете две каменни плочки?
Съвсем сериозно – бихте ли го потвърдили пред широка аудитория?
Ах, вие сте мюсюлманин? М-да, тогава се пита, дали наистина мислите, че вашият Аллах намира за нормално клиторите на момичетата да се изрязват, жените да вървят винаги зад мъжете, а на самоубиеца да се обещава награда на небето?
А не сте ли един от тези, които се присмиват на хората, преживели клинична смърт, и смятат, че могат да общуват със своя ангел-хранител?
Какво мислите за тези, които твърдят, че могат да лекуват, поставяйки ръката си над другите? Наистина ли е толкова несериозно, толкова неистинско? А как Исус е лекувал болните?
Какво мислите за хората, които казват, че всеки ден медитират по четвърт час?
Смятате ли, че е комично, когато някой се присмее на баба Ви, защото ежедневно се моли на венец от рози?
Виждаме, че ние с удоволствие даваме мнение за другите и тяхното светоусещане, поставяме под съмнение религиозните представи, дори се подиграваме с тях. Но това, в което вярваме лично, например, че Исус ходел по водата и Мария е забременяла, въпреки че останала девица, също така не е толкова непоклатимо сигурно. Не сте ли съгласни? Всъщност именно представите за света, които са ни внушени като деца, са напълно неправдоподобни, несериозни, неразбираеми и научно недоказуеми. Ако Исус днес седеше пред нас и твърдеше за себе си това, което е написано за него в Новия завет, много от нас щяха да му се подиграват и биха го пратили на майната му.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар