// Вие четете...

Управлението

Невидимата ръка на Братството.

„Който щади лошите, вреди на добрите.“

Невидимата ръка на Братството.

Универсалният характер на илюминатската религия в действителност е призив към анархия. Щом като няма никакви морални норми и никакво задължително определение на „духовна чистота“, съгласно просветения възглед човек е оставен на самия себе си и може да прави, каквото пожелае. Алистър Кроули, починалият прословут британски сатанист, наричащ себе си „Звяр 666″, каза, че истинският сатанист има само една принципна заповед, която трябва да изпълнява: „Единственият закон ще бъде това, което правиш!“
Робърт Антон Уилсън, авторитет по въпросите на окултизма и учен от окултния заговор, написа преди няколко години увлекателната книга „Маските на Илюминатите“. Това е чудесен разказ за произхода, историята и сегашната дейност на заговорническия елит. Макар че книгата е литературна измислица, няма съмнение, че съдържа мисли и факти, свързани с Тайното братство.
В един важен фрагмент Уилсън внушава, че всички членове на тайното окултно сдружение, известно под името „Орден на Тамплиерите от Изтока” трябва да подпишат три копия на странен документ. Този документ е като че ли квинтесенцията на религиозните и обществените убеждения на групата. Връчва го човек на име Джоунс на главния герой на книгата, сър Джон, който получава главозамайване, когато прочита следното: Няма Бог без човек.
Човекът има право да живее според собствените си закони. Човекът има право да живее така, както пожелае. Човекът има право да се облича, както иска. Човекът има право да живее, където пожелае. Човекът има право да се движи по цялата земя. Човекът има право да яде, каквото иска. Човекът има право да пие, каквото иска. Човекът има право да мисли, каквото иска. Човекът има право да говори, каквото иска. Човекът има право да пише, каквото иска, Човекът има право да формира, както иска. Човекът има право да скулптира, както иска. Човекът има право да работи, както иска. Човекът има право да почива, както иска, където иска, когато иска и с когото иска. Човекът има право да убива тези, които пожелаят да му отменят тези права. „Но това е анархия!“- възкликва сър Джон. „Разбира се“ – отвръща Джоунс. – Това е война срещу всичко, което познаваме като християнска цивилизация.
Героите на „Маските на илюминатите“ признават, че горната декларация има издайнически характер. Тя е равносилна на анархия и е необикновено коварна, затвърдяваща, въпреки че изразява така наречената „философия на свободата“.
– Вгледай се още веднъж в първия ред – казва Джоунс – Тук е изворът на богохулството: няма Бог извън човека. Виждаш ли по какъв начин това може да доведе податливите атеисти до хуманистичен мистицизъм, а наивните мистици до атеизъм, привличайки и двата вида в световния заговор срещу правителството и организираната религия. И виждаш ли как такъв умерен индивидуализъм е в състояние да заинтересува истински ценните умове и благодарни сърца…
Докато Робърт Уилсън облече действителното съществуване на „Илюминатите“ в романна фабула, което без съмнение му даде възможност за маневри и увеличи литературната му свобода, лейди Куинсбъроу (Едит Стар Милер) публикува през 1933 г. изобличителната за „Илюминатите“ книга, която не е роман. „Occult Theocrasy“ е енциклопедия на масонските организации и свързаните с тях „Илюминати“. Лейди Куинсбъроу посочва, че ценността на книгата и се основава на разобличаването на „начините и методите, използвани в тайния свят… за проникване в съвременната цивилизация и за нейното подчиняване и унищожаване в частност на организираната религия. “
Книгата е истински рог на изобилието, когато става дума за информация за окултните тайни сдружения. Особено интересен материал има на страници 510 и 511. Тук намираме препечатка на писма, писани на границата на двата века от британеца Уилям Уин Уескът и немеца Теодор Ройс, двама кореспондиращи помежду си най-уважавани членове на Великата ложа на английското масонство.
Изглежда че тези двама джентълмени са се занимавали по онова време с реализацията на великото дело на „Илюминатите“. В писмата им могат да се открият споменавания на „Илюминатите“, масонството и розенкройцерството, както и на „Societas Rosicriciana“ и Върховния съвет.
През XX век само няколко велики хора бяха в състояние да забележат очертанията на ужасния Световен заговор, който заплашва хората от толкова отдавна. Един от тях беше сър Уинстън Чърчил. Преди да поеме херкулесовата задача да служи като премиер на Великобритания в мрачните дни на Втората световна война и да доведе народа си до победата, Чърчил написа на 8 февруари 1920 г. в „London Illustrated Sunday Herald“: „От времето на Спартак Вайсхаупт (псевдоним на основателя на „Илюминатите“ Адам Вайсхаупт) до времената на Карл Маркс, Троцки, Бела Кун, Роза Люксембург и Ема Голдмак, световният заговор непрестанно се развива. Този заговор изигра основна роля в трагедията на Френската революция. Беше извор на всяко съзаклятническо движение през ХIX век. Най-сетне тази групичка от необикновени личности на подземието в големите градове на Европа и Русия хвана за гърлото народа в Русия и стана неоспорим господар на огромна империя.“
Когато Чърчил пишеше тези думи, той знаеше съвсем точно, че три години по-рано Тайното братство чрез своята мрежа от масонски сдружения извърши нещо на пръв поглед невъзможно. Разпали кървава революция в Русия, затвори царя и семейството му и завладя цялата обширна империя. Братството веднага постави своята марионетка – Керенски – начело на временното „демократично“ правителство.
Керенски скоро беше изгонен от болшевиките на Ленин, който яростно се изказваше срещу водачите на тогавашното Братство. Ленин бе изпратен в Русия по заповед на немската фракция на тайното сдружение. Тайните общества в Германия си даваха сметка, че Русия ги заплашва със съперническа масонска група. И Ленин беше техният отговор. Заговорът успя великолепно. Керенски беше отстранен и комунистите под ръководството на Ленин завзеха властта през 1917 г.
Много увлекателно е да проследиш как от средата на седемдесетте години и през осемдесетте и деветдесетте съветските ръководители Андропов (наставник и предшественик на Горбачов), Горбачов и малка група заговорници успя коренно да промени всичко, което бе постигнато до тогава, и да отдадат съветската империя в ръцете на водачите на Тайното братство.
Макар че победата на болшевиките в Русия причини временен неуспех за Братството през годините, то продължи да търси пътища за подновяване на отношенията и възстановяване на своето влияние, благодарение на финансирането на съветското ръководство.
С финансирането на хитлериска Германия бе предприет нов опит за приближаване на световната „революция”. Длъжността президент на САЩ прие Франклин Рузвелт, масон от 33-та степен, а Хенри Уолъс, също масон от висша степен, стана вицепрезидент. Тези двама „братя по кръв“, реализирайки няколко цели на Братството, извършиха значителни опустошения в истинската демокрация и християнство.
Едно от най-важните постижения на Рузвелт и Уолъс беше революционната промяна на облика на американската банкнота от един долар. В 1933 г. за първи път бе отпечатано върху тази банкнота всевиждащото око на Хор, великия египетски бог на слънцето, и недовършената пирамида на „Илюминатите“. Латинският надпис непосредствено под пирамидата гласи: „Novus Ordo Seclorum“, което означава „Нов световен ред. “
Уолъс, мистик от „Ню ейдж“ и ученик на Николай Рьорих, главен окултист по това време, беше възхитен. Той смяташе, че от този момент милиони американци и хора по целия свят ще се поддадат на влиянието на този окултен символ, който, както вярваше Уолъс, имаше силна магична мощ.
Окуражено от успехите си в САЩ през 1939-те години, Тайното братство реши да пооткрехне малко завесата на тайнствеността. Реши, че светът е вече готов да посрещне вестта, която дотогава беше строго пазена тайна – вестта за съществуването на малка група свръхчовеци, по-добри, по-развити расово и духовно. Но бе решено да се представят единствено най-общите черти на групата. Братството си даваше сметка, че обществото не бе достатъчно подготвено за приемането на цялата горчива истина.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар