// Вие четете...

Човешката душа

Нашата сила и слабост!

Гордост!
Гордеем се със страната си. Гордеем се със семейството си. Гордеем се със себе си. Това е добре, но всъщност това е нашата слабост, която ни прави уязвими.
Разновидност на гордостта е горделивостта. Според религията това е най-големия човешки грях. „Аз никога няма да му се извиня. Той не го заслужава” или „Никога нищо няма да поискам от него. Ще има да чака”. Да се мислиш за по значим от ближния си – това е горделивост.
Безспорно тя е проява на слабост. Манипулаторите усещат добре горделивостта за постигане на целите си.
Новост!
Има хора, които непрекъснато се стремят към новите неща. Към новото в знанията и предметите, в емоциите и връзките, в информацията и удоволствията, към нови чувства и нови хора. Но всеки се стреми към собствената си уникална новост. Дори и най-отявления консерватор има своя новост.
Любителите на новостите никога не носят стари дрехи, никога не живеят повече от десет години в един и същи дом, никога не работят повече от пет години на едно и също работно място, никога не остават с един и същи брачен партньор през целия си живот. В това е тяхната оригиналност. В това е тяхната слабост, която манипулаторите могат да използват.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар