// Вие четете...

Календарът на българите

Най-старото и цивилизовано население на Балканите.

„Който лесно вярва, лесно се лъже.“

Най-старото и цивилизовано население на Балканите.

Гърците имат шанса да се освободят петдесет години преди нас. Половин век, който е достатъчен, за да произведат една фалшива древна история на стария цивилизован свят. В тази история те приписват древните тракийски митове и легенди на „древните гърци“. Само че историческите факти сочат, че до седми век преди Христа по земите на днешна Гърция няма никакви гърци. Там живеят разклоненията на тракийските народности, които, както казва Йоан Малала, векове след това се наричат българи. Тоест предците ни са създали цялото това богатство от митове, религиозни сюжети и легенди, които днес се учат като „древногръцки“. Докато българите са се борили за самостоятелност на българската църква, вдигали са въстания и са създавали тайни комитети, гърците под крилото на масонска Англия фалшифицират древната история. Издават се редакции на стари автори със заличени текстове в тях, доказващи тракийския произход на основните герои на Троянската война – Ахил, Язон, Орфей, Херакъл.
Божествата, които учим днес като „гръцки“, са тракийски (старобългарски) – Дионис (Бакх), Зевс – Замолксис, и т.н.
Имайки цели петдесет години да обработват световното обществено мнение, гръцките лобисти пробутали и най-голямата си фалшификация – гордостта на днешния гръцки туризъм – Акропола.
Тази символична вече за южната ни съседка останка от древен храм е сглобена и монтирана върху основи на стара крепостна стена, строена от старите българи – траките. През 60-те години на XIX век са събаряни цели кули от крепостната постройка и върху основите им е монтирана колонадата, която днес служи за емблема на Гърция. Това се вижда от запазени фотографии от епохата. Но как досега нито един археолог не зададе въпроса как се е запазил Акрополът на този хълм през хилядолетията, като знаем, че днес намираме останките от такива постройки винаги под земята, под пластове пръст и натрупвания? Нито една постройка от епохата на Акропола не е намирана така – поставена като на пиедестал върху хълм, върху средновековни останки и странно запазена от безброй нападения, земетресения и всевъзможни катаклизми.
Впрочем самият Страбон, бащата на географията, казва директно, че „атиняните обичат чуждото“, тоест – обичат да крадат: „Атиняните обичат чуждото. Както в други отношения, тъй и в религията те са приели толкова много чужди свещенодействия, та са станали за присмех дори в комедията. Между другото, те са приели и тракийските, и фригийските свещенодействия…“
Българската столица Плиска, която е била по площ и мащаби по-голяма от Константинопол – 26 км2 (през VIII – IX век Константинопол е 17 км2.) няма нито една сграда, запазена както е запазен Акропола. Не само сградите, но и старите български ръкописи са унищожавани, и то по заповед на гръцки владици, които са знаели добре какво затриват – истинската история на Балканите, която всъщност е българската история.
Въпреки това истината излиза наяве и ни дава да разберем, че най-старото и цивилизовано население на Балканите са древните траки, които днес се наричат българи.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар