// Вие четете...

Мистика и манипулации

Митове и погрешни представи.

„Който пази тайна получава това, което желае.“

Митове и погрешни представи.

Сферата на психичното изобилства от погрешни представи, митове, полуистини и непотвърдени възражения – най-общо казано, дезинформация. Много от това се дължи на идеите, популяризирани от развлекателната индустрия. Книги и филми популяризират представи и идеи, които често не са добре изучени и обикновено, в най-добрия случай, се оказват полуистини.
В съвременното общество битува идеята, че ако нещо е отпечатано, особено извън обхвата на научната фантастика, то задължително е истина. Но желанието нещо да е истина и неговата реална истинност често са на светлинни години едно от друго. Такива схващания водят до дилетантство и в крайна сметка пораждат множество проблеми по пътя, особено за онези, които се потапят в света на психичните явления и всички техни разновидности.
Кои са основните митове и погрешни представи?
Повечето хора се натъкват на трудности, когато се занимават любителски, експериментират без подходящи знания и подготовка или се заплитат в някой от основните митове и погрешни представи, заобикалящи изследването на духовното. Най-често могат да се чуят следните десет мита и погрешни впечатления, които са и причините за проблемите и дисбаланса на онези, които вече са навлезли в сферата на психичното и духовното, както и на онези, които току-що започват своите изследвания.
Проблемите, които възникват от тези митове и погрешни представи, лесно могат да бъдат коригирани с малко знания и правилното им прилагане. Следователно, за начало трябва да бъдат изучени и развенчани тези често срещани митове и погрешни представи за психичния и духовния свят.
Нека да изброим основните, погрешни представи и полуистини за духовния път.
Докато имам видения, ще съм под божествена защита.
Развил съм способностите си в минал живот, затова няма защо да се тревожа за етапите на развитие през настоящия си живот.
Трябва да следвам онова, което казват моите духовни водачи (ангели, пазители, учители и др.); те знаят по-добре от мен. Аз трябва просто да приема техните внушения, защото те са духовни същности.
Нещата, отнасящи се до духа, не могат да бъдат проверени, затова трябва просто да ги приема.
Имам своите водачи и своите психични възприятия, това е всичко от което се нуждая, за да съм в баланс, да раста и да се развивам.
Развил съм своите психични умения, затова сега мога да ги преподавам.
Трябва да работя в сферата на метафизиката или духовното, иначе няма да израсна и да се развия духовно.
Ако понасям страдания и се боря, със сигурност ще израсна духовно. Проблемите и трудностите са белези за разчистване на пречките пред духовността.
Другите могат да бъдат медиуми, телепати или да се занимават с духовна работа, защото по природа са по-надарени. Те са просто част от малцината избрани. Те също знаят повече от мен.
След като открия какво е духовното ми предназначение, всичко друго в живота ми ще си дойде на мястото.
Откакто всичко, свързано с Новата епоха, стана преобладаваща тенденция през последното десетилетие, много хора започнаха да основават центрове, да откриват книжарници и да окачват табелки, че дават консултации и уроци по психична защита и боравене с психични явления.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар