// Вие четете...

Поведенчески модели

Любовните приоритети на мъжете и на жените.

G28„За мъж и жена в усамотено място никой не мисли, че четат „Отче наш““.

Любовните приоритети на мъжете и на жените.

Мъжете искат любовен контакт, а жените – любов. И това е известно от хилядолетия. Именно тази разлика неизменно става извор на оплаквания и караници между мъжете и жените. Жените харесват мъже с широки рамене, тънка талия и добре развити ръце и крака, всички са физически качества, необходими на мъжа, за да улавя и да се преборва с едри животни. Освен това мъжът трябва да бъде грижовен, внимателен, чувствителен към нуждите на жената и да умее да разговаря, които пък са типично женски качества. За съжаление на повечето жени, съчетанието между мъжествено тяло и женска ценностна система обикновено се среща само при хомосексуалистите или женствените мъже.
Тъй като за мъжа женската ценностна система не е присъща, за да няма раздори, то на мъжа ще му се наложи да се научи на изкуството да се харесва на жената. Мъжът е ловец, програмиран е да решава проблеми, да лови и донася у дома семейната прехрана, както и да воюва с враговете, за да опази семейството си. В края на деня единственото му желание е да зяпа в огъня и да пораздвижи малко таза си, за да поддържа числеността на своето племе. Но за да се случи това, за да има желание за любовен контакт, на жената й е необходимо да се почувства обичана, обожавана и значима за мъжа. И именно тук е уловката, която повечето хора никога не осъзнават. За да може да осмисли и изяви чувствата си, на мъжа му е необходимо първо да се разтовари от натрупаното любовно напрежение. За жалост, на жената пък й е необходимо той първо да изяви чувствата си към нея, за да я настрои за любовната наслада.
Мъжът е програмиран за лов и тялото му е пригодено да изпълнява тази дейност, независимо от студ и пек. Кожата му е дотолкова нечувствителна, че да издържа на наранявания, изгаряния или измръзвания. От историческа гледна точка, светът на мъжа е бил изпълнен с битки и смърт. В него е нямало място за каквато и да била отзивчивост към нуждите на ближния, за общуване или чувства. Всяко време, което мъжът би отделил за общуване и изявяване на съпричастност, би означавало да се разконцентрира и да не забележи приближаваща към племето му заплаха. Жената трябва да разбере, че именно такава е биологичната програма на съвременния мъж и да си изработи подходящи стратегии, за да се справя със съществуващото положение.
Жените научават от майките си, че мъжете искат само любовен контакт. Всъщност това не е съвсем вярно, защото мъжете освен желание искат и любов, но са способни да я получават единствено чрез любовния контакт.
Любовните приоритети на мъжете и на жените са толкова различни, че е напълно безсмислено те да се обвиняват и наказват взаимно. И за мъжете, и за жените е невъзможно да се променят, те просто са такива, защото така ги е създала природата. Освен това, както знаем, противоположностите се привличат. Единствено при хомосексуалисти и лесбийки, любовното желание обикновено съвпада, но затова пък при тях има много други неудобства, отколкото при хетеросексуалните двойки.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар