// Вие четете...

Човешката душа

Кой и защо ревнува?

Съпрузите се ревнуват взаимно, децата ревнуват родителите си, служителите – шефа си, шефовете – служителите си. Вечно е, в един затворен кръг. Много е трудно да се бориш с ревността. Тя е като цунами – появява се неочаквано и помита всичко по пътя си. Ревнивите хора често имат низко самочувствие. Самочувствието трябва да се вдига.
Трябва да повярвате, че вие сте най-добрия, най-сексапилния, най-големия професионалист и ревността ще премине. Вярвайте в себе си и това ще ви научи, как да вярвате на другите, което означава да не ревнувате.
От ревност често страдат хора, които не могат да устоят на изкушенията. Те пренасят своя модел на поведение върху обекта си на ревност и рисуват в съзнанието си страшни картини. А както се казва на страха очите са големи. И в този момент някой опитен манипулатор ви заявява „Не ми се искаше да ти казвам, но жена ти …Не, не, може би греша, но ми се струва, че беше тя”. Край!
От манипулация, предизвикваща ревност, марионетката може да се защити най-добре с помощта на метода „Уточнение” или чрез техниката „Аналитичен диалог”.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар