// Вие четете...

Мистика и манипулации

Кои са източниците на митове и погрешни впечатления?

„Не търси истината там, където се е родила лъжа.“

Кои са източниците на митове и погрешни впечатления?

По-голямата част от окултния тероризъм възниква от пет често срещани източници:
Историите в развлекателната индустрия от рода на книги и филми, които често пораждат свръх активно въображение.
Суеверия, които се раждат от липсата на знания и разбиране за света на явленията и природните закони, които го управляват.
Лековерието, което винаги произтича от отказа от собствената сила и от невежество.
Пропаганда, правена от хората, които искат да повярвате в онова, в което те желаят, вместо в онова, което е може би действително. Вярата в нечии способности да направи заклинание или да премахне проклятие често не е нищо повече от манипулативна пропаганда.
Дилетантство и търсене на емоции в непознати сфери и при хора, които имат съвсем бегли познания и опит, но погрешно вярват, че имат контрол върху нещата.
Позитивни предпазни мерки.
Повечето проблеми в тази сфера и в живота като цяло могат да бъдат избегнати като се развият определени качества и се предприемат определени действия. Повечето са благоразумни практики:
Първо, грижете се за физическото. Поддържайте вашата жизненост и енергия силни чрез подходяща диета, упражнения, чист въздух и любими занимания.
Опитайте се да добиете по-голяма сила на волята и повече самоувереност във всички сфери на живота си. Тези качества ни правят по-решителни.
Зачитайте всички чувства, които ви карат да изпитвате неудобства. Не се страхувайте да изследвате какво чувствате и защо.
Учете. Образовайте се и изследвайте.
Задавайте въпроси и не приемайте нищо на сляпо доверие.
Търсете отговори и обяснения.
Помнете, че никой не знае за вас повече от вас самите и никой не прави нищо, което вие да не можете да направите по свой собствен, уникален начин!
Нищо в света не може да замени упоритостта. Талантът не е достатъчен. Няма нищо по-често срещано от неуспели талантливи хора. Геният не стига; нереализираните гении са навсякъде около нас. Образованието не заменя упоритостта; светът е пълен с образовани хора. Само упоритостта и решимостта да продължиш са всемогъщи.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар