// Вие четете...

Вярвания и заблуди

Кога обществото живее в матриархат?

„Когато дяволът ни държи за един косъм, трябва да му оставим цялата глава.“

Мнението за абсолютната активност на мъжа в половите отношения е илюзия. В повечето случаи жената предизвиква половото влечение у мъжа, а мъжката реакция е ответна. Ако жената е носител на животинския или на демонския тип психика, то тя много силно поддържа отношения, построени на такава основа. Ако мъжа й отнема свободата, то за нея това е по-неприятно, отколкото изневярата му с друга жена и заради тази инстинктивно – демонска основа това за нея е жизнена трагедия, крах на съдбата й. И така ще е дотогава, докато тя сама не се освободи от диктатурата на инстинктите си, автоматизмите на културата на собствения си демонизъм и задържане.

За възрастните при обуславянето на техните отношения от инстинктите им, та дори под културни обвивки и облицовки, привлекателен е самия процес на съвкупление, а бременността, която може да последва след съвкуплението е съпътстващ ефект, който може да бъде оценен като „нежелана бременност“. В резултат на това обществото, в което господства нечовешкия тип психика, е обезпокоено от проблема за „безопасния секс“, в който съвкуплението е допустимо без ограничения и опасност, включително и „опасността“ от бременност, принизявайки я и правейки я „нежелана“ почти колкото различните видове инфекции, предавани по полов път.

При човешкия тип психика по силата на емоционалната самодостатъчност при индивида без зависимост от пола сексът престава да бъде средство за емоционално разреждане и презареждане, а сношението има за цел зачеването на Човек – наместник Божий на Земята – и затова представлява по същността си свещенодействие, което вследствие обусловеността на целта за раждане и възпитаване на Човек не може да се осъществява с ритъма на „безопасния секс“, ограничен само до „жаждата“ за наслада с потенциални и неангажиращи партньори.

Съответно „отдиха“ на държавните служители и на бизнесмените от техния труд чрез секс извън семейството е явен израз на животинския тип психика или на демонския тип.

Скандалът в САЩ с Моника Люински и президента Клинтън показа, че на върха на държавността в САЩ е стояла говореща, дресирана от цивилизацията „маймуна“, превърнала овалния кабинет на държавния глава в орален. В хода на официалното разследване основното внимание на американската общественост бе съсредоточено върху това дали Клинтън е лъгал под клетва, въпреки че в този епизод главният момент се състоеше в това, признава ли обществото правото на носителя на животински или демонски тип психика да заема висшата държавна длъжност, след като проявата на този факт е достъпно основание, за да лиши такъв субект от доверието и правото да заема високи държавни длъжности.

„Обезпокоената общественост“ на САЩ не обърна внимание на въпроса пред който бе изправена, а именно: въпроса за различните видове строеж на психиката (типовете психика). А мнозина дори сметнаха привлеченото внимание на Америка към секса на Клинтън към страната на политикански акт, нанасящ ущърб на политическата безопасност на САЩ, тъй като от тяхната гледна точка сексуалните утехи на Клинтън нямали никакво отношение към изпълнението на длъжностните му задължения. Поради това отношение към явния проблем с типовете психика, на САЩ им предстои да се върнат към него още един път, най-вероятно под друга форми и да се убедят, че това не е монета, недостойна за вниманието на органите на държавата и обществеността.

В Русия този проблем беше отчетен и обществото си формира определено отношение към него и в това е нашето предимство при съпоставката на Русия с „напредналия“ Запад. В такъв образ, съществуват невидимите 3 уравнения на системата за възпроизводство на поколението:

– 1-во ниво – дете;

– 2-ро ниво – жена – майка;

– 3-то ниво – мъж – баща.

Мнението за активността на мъжете в половите отношения е илюзия. Половото влечение у мъжа е предизвикано от жената, а мъжката реакция е ответна. Затова: Ако сред индивидите на едно общество преобладава животинския тип психика, то такова общество като цяло живее в МАТРИАРХАТ (независимо от това, че организационно то изглежда като патриархат. Това е скрит матриархат). Трябва да се признае, че болшинството живее в неволя от инстинктите си, които обслужват продължението на рода.

Но: ЛЮБОВТА не заробва (за разлика от инстинктите). Тя дава свобода на избора на основата на отговорност и загриженост за всички, които (по предназначение Свише) човек е длъжен да Люби.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар