// Вие четете...

Нестандартни размишления

Кога е създаден първият човек?

„Няма правило без изключение.“

Кога е създаден първият човек?

Шумерските плочки с клинописи ни казват, че около 144 000 години (тоест 40 шар) след приземяването има бунт на Анунаките, тоест вероятно преди около 450 000 години. Следователно трябва да допуснем, че Homo sapiens, нашият предшественик, е бил създаден преди около 300 000 години.
Какво е представлявала Земята по онова време? Намираме се в предисторическите времена. Била ли е вече потънала Лемурия? Възможно е, но не може да се каже със сигурност. Древните тибетски предания разказват, че по време на ледниковия период развитите цивилизации са се спуснали под земята (тунелни системи и т.н.), а останалите, които са оцелели след катастрофата в Лемурия, явно са дегенерирали. Дали тези дегенерати не са това, което наричаме неандерталци?

Изображение 34: Ацтекско изображение на Бог Кетцълкоатъл, който според легендата дошъл на Земята с „перната змия“ и създал ацтекската и толтекската култура.

Когато анунаките идват на Земята по време на ледниковия период, очевидно заварили този тип хора. Днес твърде краткият преход от приматите към човека, тоест към Ното sapiens, създава главоболия на учените. Преходът, който в професионалните кръгове е наречен missing link (липсващото звено), днес остава необяснен.
За дарвинистите, опитващи се да докажат теорията за еволюцията, концептуално съществуват твърде много несъгласувани неща. Според учението на Дарвин за селекцията, видовете възникват в естествения подбор, в борбата за оцеляване се налагат силните. Но дори и missing link не е никакъв проблем за дарвинистите. Издължените черепи просто се игнорират. Те продължават да бъдат обяснявани с деформации, предизвикани от подноси върху главите. Не се коментира как това „предизвиква“ тройно увеличение на черепния обем. Великаните, чиито открити скелети и мумии са по четири метра височина, също не се вписват в концепцията. Къде точно трябва да ги поставим в учението на Дарвин? Очевидно е, че несъгласуваните неща не са малко.

Изображение 35: Праколумбийска статуетка от Еквадор (окл. 500 г. пр.Хр.), която показва човек в нещо като анцуг, който подозрително напомня екипа на днешните космонавти.

Тъй като шумерските текстове дават информация само за района на Месопотамия, от тях ние не научаваме нищо за Южна Америка, Хималаите или Китай. Но преданията на Азия са значително по-стари от тези на шумерите и те ни съобщават за залеза на още по-стари цивилизации, чиито оцелели жители дегенерирали заради външните условия (ледников период). Ето защо за тибетците генофондът в пещерите-самадхи е толкова важен.
Да се върнем на анунаките в Шумер. Те имали проблеми помежду си, търсили решение и го намерили – примитивния съвременник, който заварили в района. В какво се е превърнал той, разбираме от подробните сведения на шумерските плочки; клинописите ни съобщават кое е свързващото звено между Homo erectus и Homo sapiens.

Изображение 36: На 7000-годишна скална рисунка от Фергана, Узбекистан, се виждат две същества в космически екипи и ръкавици с пръсти. На заден план – една летяща чиния.

Според тях първият човек-работник (Адам) е създаден изкуствено от боговете-анунаки. Извършена е манипулация, която предизвиква огромно ускорение в развитието на човешката раса.
Енки (Еа) е този, който (според древните текстове) дава идеята, след което е взето решението да бъде създаден един „Адамо“. Примитивният човек, когото намерили в околността, изглеждал подходящ за намерението на анунаките да създадат модерен роб.

Изображение 37: Фреска от манастирска църква в Косово от 14 век.

Това обаче не се осъществило от първия опит, а постепенно, след експерименти. Ако разгледаме древните предания, ще видим, че анунаките са имали нужда от дълъг период, за да открият верния „образ“, тоест правилната генетична комбинация. От първоначалните им опити до първия „Адам“ минава много време.

Изображение 38: Раждането на „първия“ човек – според асирийски цилиндричен печат.

Имайки предвид, че за да постигнат „перфектен“ резултат, учените във „високоразвитата“ ни цивилизация се нуждаят от много, много опити в областта на генното инженерство и клонирането, то древните предания звучат съвсем смислено. Днешната ситуация вероятно е била сходна с тогавашната. Анунаките също са имали нужда от продължителен експериментален период, за да постигнат „перфектен“ резултат.
Нека си спомним часовете по биология: за доказване на законите за чиста наследственост (Грегор Мендел) се кръстосваха видове птици. Научното доказателство за чиста наследственост се нуждае от много кръстоски. Същото трябва да е ставало и с анунаките преди стотици хиляди години, но с разликата, че в курсовете по биология ние вече имахме налице резултатите на Мендел и на практика предварително ги знаехме.
В противен случай няма как да обясним факта, че не само преданията от Месопотамия съобщават за опити, кръстоски и хибридни същества. Много други култури и легенди подкрепят казаното от вавилонците (респективно шумерите). Налага се да допуснем, че преди „боговете“ да открият правилната „кръстоска“ и верния код за първия „Адам“, е имало редица експерименти.
Дали морската нимфа, намерена в Япония, не е доказателство за тях? Или е самостоятелен вид? (Изображение 25).
Въпреки яснотата в описанията на шумерите и на други култури по света, не знаем как точно са протекли опитите, защото липсват съответните артефакти.

 

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар