// Вие четете...

Поведенчески модели

Как да си извоювате уважение?

„Не търси у мъжа красота, а търси доброта.“

Как да си извоювате уважение?

Мъжете, за да получат „пълния пакет от стимули” трябва да покажат, че са способни да спазват правилата за полагане на „упорит труд” и, че са достойни за доверието на дамите. Въпросът е, ако при започване, да кажем, на определена работа, работодателят може да налага определени критерии за достъп до определени привилегии, като поставя така наречения изпитателен срок, защо дамите да раздават облаги, преди потенциалният партньор да е показал, че е достоен за това?
Тук не се има в предвид дребните жестове като това, да сте мили с него, да го гощавате с любими ястия, да приемате поканите му за вечеря, да му помагате да си избере облекло или да го заведете на гости у майка си. Това са дребни жестове, част от нормалния развой на една разцъфваща връзка, които двама души правят, за да покажат, че се харесват. Както сигурно се досещате, под „пълния пакет от стимули“ се има в предвид правенето на любов. Огромна грешка е да се дават бонуси на някого, който „работи” едва от седмица – две и все още не е показал, че е достоен да получи доверие ви. За този кратък изпитателен срок вие не може да го познавате или поне да го опознаете достатъчно добре. Той също не ви познава. За такъв кратък срок той не е в състояние да докаже, че заслужава доверието ви, и може да „напусне“ по всяко време. Ако това се случи, сама ще сте си виновна.
Спомнете си, какво стана с първия мъж, с когото избързахте и му се отдадохте, преди връзката ви да е продължила достатъчно? Къде е той сега? Със сигурност не сте заедно. Вярно е, че наистина има двойки, при които правенето на любов се е случило на ранен етап и въпреки това са изградили трайни взаимоотношения, но това е рядкост. При повечето хора, когато мъжът получи допълнителните стимули твърде рано, без да е инвестирал усилия или да се е доказал по някакъв начин, в един момент си тръгва, като в крайна сметка се обвързва трайно с партньорка, която го е подложила на един вид изпитателен срок, през който да го опознае. Такава жена задава правилата още в началото на връзката и показва ясно на ухажора си, че може да избира един от двата пътя – да ги спазва или да си върви.
Подобна ясна „директива“ отправя сигнал към мъжа, че не сте играчка, с която може безнаказано да се по забавлява и да я захвърли. Поставянето на изисквания му дава да разбере, че бонусите, които предлагате, не са за всеки и че едва след като го опознаете и изпитате, ще можете да прецените дали заслужава да ги получи. Онзи, който е готов да вложи нужното време, за да удовлетвори условията, е достоен за вниманието ви, защото съзнателно предпочита сериозните отношения, които му предлагате, и проявява готовност да стори каквото е нужно не само за да се задържи на работата, но и да получи повишение и в крайна сметка да се покаже достоен за допълнителните стимули. Най-голямата награда е за вас, защото запазвате достойнството и себеуважението си и спечелвате почитта на мъжа, който е осъзнал, че си струвате чакането.
Въпросът е колко дълъг да бъде изпитателния срок? При започване на работа законодателят е определил продължителността на изпитателния срок да е шест месеца, но в повечето случаи три месеца са напълно достатъчни. Вашата задача е, че трябва да използвате тези деветдесет дни мъдро, тъй като идеята за изпитателния срок се обезсмисля, ако той не измине този път. Следете как се справя – идва ли в уречения час, обажда ли се, когато се налага да закъснее, интересува ли се от приятелите ви и, евентуално, от децата ви, показва ли ви, че е щастлив, когато сте заедно. И най-важното – смятате ли, че бихте могли да се обвържете сериозно, или пък, напротив, съществуват знаци, които карат предупредителните светлини на интуицията ви да светнат. Вие познавате тези издайнически сигнали – никога не ви кани в дома си, знаете само номера на мобилния му, не вдига телефона си, когато сте наоколо, или пък води приглушени разговори в ъгъла, с което явно ви показва – или вие се досещате, че се среща и с други жени. Тези неща трудно могат да се забележат, когато сте излизали за по-кратко от три месеца, поради една причина и тя е, че ако един мъж се стреми само към „бонусите“, отначало ще се показва в най-добрата си светлина, за да ви заблуди. Ала можете да бъдете абсолютно сигурни, че с течение на времето рано или късно ще разкрие истинския си нрав.
Дайте си поне деветдесет дни, през които да изкарате наяве тъмните му страни и да прецените дали е подходящ за вас. Вие сте в правото си да отстоявате и осъществявате желанията си. Вие сте най-важната. Задайте му онези важни пет въпроса за които вече стана по-рано, отложете бонусите за по-късно и изискайте от него да ви окаже дължимия респект. Ако храните към себе си достатъчно уважение, то вие ще го вдъхнете инстинктивно и у него. Накарайте го да „отговори на условията“ за получаване на допълнителните стимули, защото това ще го направи по-достоен да бъде с вас в живота, а и в леглото. Когато сте сигурна, че е заслужил, можете да му покажете щедростта си.
Да, ясно е, какви са мислите ви които ви плашат – че ако не получи любов, ще си помисли, че го разигравате, и ще потърси утеха при някоя по-отзивчива дама, а вие ще сте пропуснали своята възможност да го спечелите.
Това е голяма грешка. Всъщност един от най-старите трикове, чрез които мъжете манипулират жените от най-древни времена, е внушението, че отлагането на наградата не е важно и че трябва да дадат бонусите веднага. Трябва да се знае следното, че ако мъжете можеха да ви склонят да правите любов с тях на петата минута от първата среща, щяха да се възползват. Не е тайна, че мъжете обичат да правят любов и ще се опитат да си го набавят с всички средства, разбира се, в някакви разумни граници.
Истината е, че той може да почака. Разбира се, рискувате да го прогоните, но нима ви трябва някой, който търси неангажиращи удоволствия и не уважава желанията, нуждите и душевното ви благополучие? Нима не е преди всичко във ваша полза да запазите скъпоценния дар на интимността за онзи, който го заслужава? Имате властта да го накарате да чака, докато докаже, че е достоен за вашата любов и привързаност. Силата е във вас. Истината е, че мъжете нямат думата по въпроса за правенето на любов. Решението за това е изцяло ваше. Вие определяте кога той да ви целуне и кога да ви освободи от обятията си. Може да постави ръце върху някоя част от тялото ви, но само от вас зависи дали ще продължи да ви докосва. Неговата задача е да ви убеди да му позволите да ви притежава. Но вие и само вие диктувате дали това ще се случи.
Не абдикирайте от властта си. Използвайте я. Отстъпете от нея едва когато избраникът ви е показал, че заслужава да я получи, ще се отнесе към нея с нужното уважение и ще я употреби правилно. Това е.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар