// Вие четете...

Роли в живота

Как да разпознаем манипулатора?

Какъв е манипулатора? Как да го разпознаем сред многото хора? Как да го познаем, когато разговаряме? Как да разберем кой е манипулатор и кой е играч? Това са все въпроси, които ще ни помогнат да определим правилното си поведение към хората с които общуваме, без значение дали желаем това или не.
Трудно е да се каже дали хората се раждат манипулатори или стават такива по-късно. Манипулаторът е добър психолог, супер познавач на човешката душа, много сензитивен. Често манипулаторът е слаб човек, без опорна точка. Затова той се нуждае от опорната точка на човека с когото общува. Така е удобно за него. Най-често той управлява не заради силните си страни, а заради слабите. На манипулаторът му е добре – заобиколен е от толкова много добри, почтени и отзивчиви хора. Отношението му към хората е на принципа „нужен – ненужен”. Да, понякога той постига много неща, но и не малко губи – най-вече добрите си отношения с хората до него. Но, ако ги няма марионетките няма да ги има и самите манипулатори. Именно марионетките създават манипулаторите. Манипулаторът не може сам да реши задачата и твърди, че е опитвал всякакви начини, марионетката решава сам задачата, вместо да го направи заедно с манипулатора. Така е по-лесно и по-бързо за марионетката, а на манипулатора точно това му трябва! Той усвоява великолепен начин за решаване на „сложните” житейски задачи!
Както и да се отнасяме към манипулациите, те са необходими в живота. Струните на душата, които дърпа манипулаторът, приличат много на конците на кукловода – чрез тях той кара куклата да се движи, прави с нея всичко, каквото пожелае. Подобно на кукловода, манипулаторът управлява хората – техните мисли и желания, поведението им. Блестящата работа на манипулатора буди възхищение. Манипулациите му са фини и почти незабележими.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар