// Вие четете...

Истината е в избора

Как да постигнем целите си?

За да постигнем успешна визуализация трябва да спазваме някои условия. Първо, трябва винаги да си представяме реализацията на своята цел, като чели всичко ни се случва в действителност в настоящия момент. Това може да се случи, ако успеем да го направим реално в нашето съзнание с всички подробности и влезем в ролята си и мислено да изиграем целия процес, като чели е в действителност.
Второ нашият народ казва, че повторението е майка на знанието и това е вярно за успешна визуализация, тоест колкото повече мислим, толкова повече ще се приближаваме до реалността, а с което ще подобрим резултата и ще постигнем целите си.
При правилно насочване, нашето въображение е една от най-динамичните способности, тоест нашата мисъл може да постигне всичко, чрез въображението си ние можем да „видим” онова за което преди това и през ум не ни е минавало. Визуализацията притежава огромна мощ и ние трябва да я насочваме и да я използваме за постигане на поставените цели.
Изпълнението следва желанието и ние ще бъдем насочени да направим точното нещо в точното време. Не бива да допускаме в процеса на визуализация вмешателство от страна на външни фактори, тоест други хора, преследващи други цели, да ни „съветват”, да насочваме нашата енергия в неправилна посока. Природата е щедра, тя винаги предоставя шанс, а ние само трябва да го видим, да уловим момента и да доразвием щедро предложеното ни решение. Това ще постигнем, знаейки възможностите на визуализацията.
Ако някой все пак си мисли, че всичко е толкова просто, ще се окаже с грешен отговор. Всеки от нас би желал да знае всички отговори на всички въпроси още преди да сме направили първата крачка, бихме искали да видим всички стъпки и да узнаем предварително всички детайли на онова, което ще ни се случи. Естествено е, че това рядко ни се отдава в начало и много често събитията се развиват по съвсем неочакван начин.
Какво бихме си помислили, ами това е голям късмет или пък бихме определили неочакваното, за лош късмет. Не, в случая съдбата няма пръст в случилото се, то може да бъде определено по два начина. В първия случай нещата могат да бъдат определени, като шанс даден ни от природата, който ние трябва да реализираме, а във втория случай, ние просто не сме видели, тоест не сме отразили правилно реалната действителност. Грешка е в оценката на реалната действителност и неочакваното е пред нас в реални измерения.
Разбира се, че на този свят няма нищо сигурно и както вече стана ясно визуализацията на модела, постигането на желаното, реализация на поставените цели не са някаква константа, а това е дълъг и продължителен процес и визуализацията е само средство за постигането на нашите мечтите. Може би е вярно твърдението, че положеният труд, винаги носи резултат, както може би също е вярно, че без наука, няма сполука, а визуализацията е онова нещо, което ще ни научи, чрез мисълта, без реални загуби да открием пътя към точния избор и правилните решения.

Коментари

Един коментар към “Как да постигнем целите си?”

  1. Някъде бях чела, че хората, които се определят като късметлии са такива защото активно търсят късмета, а тези, които се определят като хора без късмет подминават възможностите, които им се отварят!

    Posted by Ласка Ненова | 01.11.2011, 14:03

Публикувай коментар