// Вие четете...

Поведенчески модели

Как да излезете победителки?

„Жената или обича, или мрази – средно положение няма.“

Как да излезете победителки?

Разбира се, за да поставите изисквания и да му внушите колко важно е да ги следва, първо трябва да изясните за себе си какви да бъдат те. По-долу са посочени десетте най-важни въпроса, на които трябва да си отговорите, когато формулирате списъка си с критерии. Има и празно пространство за попълване на отговори:
1. Какъв тип мъж търсите? Например: забавен, трудолюбив, великодушен.
2. Какви са изискванията ви към начина на ухажване? Да ви се обажда често? Да ви изпраща SMS? Да се виждате поне три пъти седмично? Важно ли е той да плаща сметката?
3. Какъв тип обвързване желаете? Отворена или моногамна връзка? Склонна ли сте да обсъдите възможностите?
4. Какви са изискванията ви към финансовото му положение? Да е богат? Да печели повече от вас? Имате ли нещо против да е обикновен работник?
5. Важно ли е да иска деца и семейство?
6. Важно ли е да е вярващ?
7. Приемате ли, ако е разведен или има деца от предишна връзка?
8. Бихте ли му помогнали да осъществи мечтите си? Способна ли сте да проявите гъвкавост и да се приспособите към неговите планове?
9. Какво очаквате от семейството му? Важно ли е да се разбирате с майка му? Притеснява ли ви, ако той не се погажда с нея или ако е израсъл без баща?
10. На какво трябва да е готов, за да му позволите да ви ухажва? Да ви преследва упорито? Да ви обсипва със скъпи подаръци?
Всички обаче сме виждали и чували, че съществуват мъже, чиито живот е изпъстрен с цветовете на живота на многоуважаваните знаменитости, които притежават всичко. Те разполагат с много пари, слава и такъв рояк супер красавици, че всеки истински мъж би им завидил. Такъв мъж буквално е обсаден от зашеметяващи жени – винаги и в удивителен брой. Не е за вярване, как един човек може да се радва на такава популярност сред дамите. Така де, не е най-големият красавец, мнозина други притежават повече пари, престиж и със сигурност по-добра външност. Въпреки това, въпросните са ненадминати в изкуството да привличат рояци хубавици, без да се обвързват с никоя. Чували сме за големите играчи, в чиито обятия се гушкат топмодели, но трудно можем да си отговорим на въпроса, защо тези жени са с тях, когато всяка от тях знае, че е една от многото.
Каква е тайната на успеха им, каква е истината за привлекателността на този феномен? Как поддържат подобни „отношения“? Всички те смятат, че мадамите са с тях заради парите, славата и стандарта на живот, който им се осигуряват, срещу което са готови да се примирят с много неособено приятни неща. Въпросът е, дали си дават сметка, че тези връзки не водят доникъде? Отговорът е съвсем простичък, а именно, че не знаят, защото никога не питат. Е в такъв случай, какво трябва да направят, да им кажат, че им служат като любовни играчки и придружителки по партита ли? Не, тези мъже нищо не им обещават, защото жените нищо не ги и питат.
Ако обаче все пак някоя жена си направи труда да узнае намеренията им от самото начало, те няма да крият от нея, че не търсят сериозна връзка. Не питат, защото си мислят, че ще ги омаят, докато междувременно те ги нареждат сред останалите си бройки. Тези мъже знаят със сигурност, че около тях се въртят толкова мадами, че започнат ли да се интересуват, изобщо не са длъжни да се обясняват. Те знаят, че на всяка, която задава въпроси, се падат по две, които не го правят.
Трябва да се знае, че този начин на мислене не е споделян само от известните хора. Среща се и сред обикновените мъже – лекари, адвокати, тираджии, разносвачи и т.н. Някои от тях въртят на пръста си не по-малък харем от знаменитостите, а много от дамите не отстъпват по нищо на супер моделите, които се появяват подръка със звездите. Дали сте една от трите, или от тридесет и трите – няма кой знае каква разлика. Всички знаем, че и в двата случая не сте за завиждане.
Каква е целта на всяка, уважаваща себе си дама, ами да не позволява да се окаже в подобна ситуация.
За да не ви се случват такива ситуации най-напред трябва да се освободите от страха, че може да загубите някой мъж, като му се противопоставите. Истината е, че трябва да престанете да се боите от това. Да, ще спечелите много повече, като поемете рискове, отколкото когато пропуснете възможности от нерешителност. Същата логика е приложима и за интимните отношения – ако цената на поставянето на изисквания от ваша страна е да загубите мъжа – така да бъде. В противен случай страхът ще ви препъва във всяка връзка и, както много често се случва, мъжете в живота ви няма да ви уважават достатъчно, няма да полагат повече от минималните усилия и ще бягат от сериозно обвързване само защото се боите, че ако си позволите да поставяте условия, ще останете сама.
Какво мислят мъжете ли? Те можете да бъдете сигурни, че са наясно с този факт и се възползват от страховете ви, и още как. Тази игра е стара колкото света и никога няма да се промени. Синовете им ще правят същото, защото ще им се удава възможност и винаги ще се намират жени, които да им го позволяват. Можете обаче да разучите правилата и да коригирате стратегията си, така че вие самата да не бъдете от страната на губещите.
Ето как да го постигнете. Започнете, като накарате мъжа да бъде откровен от самото начало относно това, какво иска от живота и връзката ви. За целта задайте му пет ключови въпроса. С тяхна помощ ще определите, какви са ценностите на вашия ухажор и доколко се вписвате в плановете му. Формулировката им е плод на наблюдения върху схемите, които силният пол прилага върху слабия, който на свой ред продължава да се хваща на въдицата. Петте въпроса са и чудесно средство да узнаете цялата информация за мъжа, който е влязъл или се надявате да влезе в живота ви. Чрез тях ще можете да решите дали да останете с него и да задълбочите връзката, или да бягате с все сила в обратна посока. Помнете, че не бива да отлагате задаването им – направете го веднага – още щом прецените, че изпитвате някакво привличане към съответния мъж. Ако въпросите го отблъснат, не го приемайте навътре, в крайна сметка имате право да сте информирана. Ако пък не желае да отговори, това ще ви даде да разберете още на мига, че не е подходящият. Въпросите ще видите в следващата публикация.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар