// Вие четете...

Съдба ли е морето

Какво означава добър резултат?

Резултатът се измерва не по количество, а по качество. Да кажем, че не е добър резултат да притежаваш много, но не качествени жени, добър резултат е да притежаваш една, но тя да е качествена, тоест една с която си заслужава да изживееш целия си живот. Така се е случило и с нашия човек, попаднал на жена и станал човек, но може би това не е напълно негова заслуга, може би отново се е намесила съдбата, просто нашият човек се е усетил, когато птичето на късмета кацне на рамото ти, не се бави, хвани го и не го изпускай. Именно така направил и нашият човек, успял да запази онези чувства в душата на момичето, та те да станат причина за избора на съдба.
Годините минавали, курсът във морското училище вървял добре, може да се каже даже много добре, следвали само успешно взети изпити, при това с добри оценки, този път без поправителни, но това явно не се е дължало само на късмета. Добър резултат може да има, но той не е за дълго, ако не се вземат поуките от живота и човек продължи да се спъва в един и същи камък.
Накратко, предстоял изпит, предметът бил труден, а един от въпросите бил почти неразбираем. Нашият човек не се постарал много за да го научи, а се надявал на късмета си, че „точно пък този ли въпрос ще ми се падне, един единствен от многото“. Късметът му изневерил, е не получил слаба оценка, но си извлякъл поука, за да е добър резултата, трябва всички въпроси да се научат, някой повече, други по-малко, но с пропуски на изпит не трябва да се ходи. Е, сега е момента отново да кажа за камъка и спъването, то нашият човек се беше вече спъвал, че и на поправителен беше ходил, ама нали другите минават с, къде чел, къде не чел, а взел. Но пак ще кажа за да е добър резултата, не е достатъчно само на късмет да се разчита. Погледнато от страни ще се окаже, че приказката „всяко зло, за добро“ е вярна.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар