// Вие четете...

Поведенчески модели

Какво искат мъжете?

„Ако очите не виждат, няма да помогнат нито светлината, нито очилата.“

Какво искат мъжете?

Ако сте мъж, какво бихте си помислили, ако пред вас се появи една много привлекателна и елегантна жена, с прекрасна кожа, блестящи бели зъби, невероятно тяло, просто убийствена. Ами първо ще се шашнете, а после ще бъдете очаровани. Най-напред, ако не предприемете нищо спрямо нея ще потърсите причина, за да оправдаете поведението си, ще си кажете, „ама нали аз съм щастливо женен мъж. Или само ако това се случваше преди години посоката на разговора щеше да е съвсем различна и нямаше да има нищо общо със семейство, децата или работата.
Има и един друг вариант на поведение, да се навъртате непрекъснато около нея като че сте замислили нещо, като го показвате с поведението си, дори с начина, по който се навеждате към нея и попивате всяка нейна дума. Вероятно щяхте да разговаряте, все едно че сте сами във Вселената.
Гледайки отстрани, възниква въпросът „Какво иска този?“ И ако й го зададете на нея тя би се изсмяла и би отговорила „Нищо, ние само си бъбрим”. Всъщност събеседникът й иска нещо много повече от това, да си бъбрят сладко. Но какво би се случило, например, ако тя му каже, че има две, три или дори повече деца. Този бързо, бързо би се отдалечил, зарязвайки разговора наполовина и без да се обръща назад би хукнал като подплашен кон към най-отдалеченото възможно място, където ще продължи да си „бъбри”, но вече с някоя друга жена, тоест ще продължи да флиртува, като в ума му се върти една единствена идея за неангажираща любовна връзка.
Истината е, че когато един мъж заговори жена, в главата му има предначертан план. В общия случай той се състои в това, да спи с нея или да разбере какво ще му струва, за да го постигне.
Нека да направим едно обобщение, което трябва да е вярно. Жените обичат да разговарят заради самото удоволствие от общуването, докато на мъжете, бъбренето просто не им е заложено, а и нямат време за подобни неща. Както вече беше казано, мъжете са устроени много елементарно – харесат ли онова, което виждат, те се устремяват към него. Ако не изпитват достатъчен интерес, изобщо не си правим труда, и толкова. Подчертайте си дебело това твърдение и си го напомнете следващия път, когато някой ви заговори – мъжете абсолютно винаги целят нещо. Когато става дума за жени, намеренията им включват две неща: първо, да узнаят дали сте склонна да спите с тях, и, второ, ако да, какво би им струвало да ви вкарат в леглото си. Това е мисията им, когато ви набележат в нощния клуб, заговорят ви в кафенето в службата или подминат всички свободни места в залата, за да се настанят до вас.
Какво според вас иска един мъж, когато се запознаете и попита как сте? Не е дошъл, за да научи нова информация или да се осведоми какви са интересите, предпочитанията или нуждите ви. Това са въпроси, които жените задават, когато желаят да опознаят някого. За него нещата са далеч по-прости – харесали сте му и предприема необходимото, за да получи каквото иска. Не го вълнува каква прекрасна личност сте, какво работите, пет пари не дава за приятелите или вероизповеданието ви. Единственото важно нещо е дали ще може да ви склони да правите любов и целта на разговора е да установи каква инвестиция ще трябва да направи, за да осъществи намеренията си.
Под „инвестиция“ трябва да се разбира само финансовия смисъл на думата, а също и изискванията, които ще му поставите и които той ще трябва да удовлетвори. Мъжът се стреми да разбере дали може да си позволи „цената“, която искате, възможно ли е да получи желаното „на кредит“, има ли шанс да го огрее веднага. Ако не му поставите някакви условия, значи сте на разположение за забавления. Той разбира, че ще му коства минимални усилия да ви вкара в леглото. Ала ако му изложите без заобикалки своите правила – да прекарва повече време с вас, да ви уважава и да ви дарява с внимание, тогава ще знае, че струвате скъпо, и ще трябва да се понапъне, за да се добере до наградата. На някои, които търсят единствено необвързващо забавление и нямат интерес да „инвестират“ време, уважение и отдаденост, тази цена може да се стори непосилна. Такъв мъж бързо ще си направи сметката, че ще трябва да отдели време, за да се вижда с вас два-три пъти седмично, ще има разноски за бензин и по срещите, ще се наложи да престане да се вижда с други жени и така нататък. Цената, която сте обявили обаче, ще бъде по джоба на друг „инвеститор“.
Полезно е да знаете всичко това, защото занапред ще можете да си спестите всички безсмислени прелюдии, като от самото начало заявите своите изисквания и установите дали е склонен да си плати за това, което желае. Сега, когато тайната е разкрита, имате възможност да действате целесъобразно. Но ако не сте наясно, че мъжете винаги следват някакъв предначертан план, няма как да знаете, че трябва да им зададете правилата на връзката, и на практика ще им покажете, че сте готова да приемете техните. Така установявате отношенията си върху разбирането, че за вас не е важно какво внимание ще получавате, колко често ще ви телефонира, кога ще се виждате, колко пъти ще разговаряте, дали ще се отнася с вас като с дама. Вследствие на това той ще ви се обажда, но когато сам пожелае, няма да се старае да ви впечатлява с обноски и ще закъснява за срещите. Причините да си позволи подобно поведение се дължат на това, че не сте осъзнали, че мъжете действат според определен план, и че не сте предприели правилните действия.
Жените, относно мъжете, трябва да знаят, че във взаимоотношенията между половете те ги възприемат или като средство за забавление, или като потенциален кандидат за дългосрочно обвързване. Не може и двете.
Жените трябва да знаят правилата на играта, и още, че когато някой започне да ви се увърта и да ви говори влюбено, какво той всъщност иска и на основата на това, как да действате.
Е, каква е цената ви? Дайте му да разбере това още в началото и той на свой ред ще ви покаже дали може да си позволи инвестицията. Едва тогава продължете по-нататък.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар