// Вие четете...

Поведенчески модели

Какво е лоялност?

„Дори да стоиш криво, говори право.“

Интелигентността е потенциал, а мисленето е умение за използване на този потенциал.

Лоялността е състояние, породено от отношение към нещо или някого. Това състояние ни дава възможност да правим определени избори и да имаме определено поведение. Което определено поведение се разпознава от другите като лоялност.

Почтеност, добросъвестност. Лоялен, лоялна, лоялно, мн. лоялни, прил. Който е в рамките на закона; почтен, честен. Лоялни отношения. Лоялно сътрудничество. Лоялен човек. Лоялен съм към него. Който е почтен, привързан, предан. Лоялен към своето предприятие.

Лоялността, най-общо, е преданост, вярност към нация, кауза, философия, държава, група или човек. Философите не са единни в това кой може да бъде обект на лоялност. Според едни, лоялността е строго между личностна и обект на лоялност може да бъде само друг човек. Според други, обектът може да бъде и друг, например в правото и политическата наука лоялността е вярност на индивида към нацията му по рождение или към нацията, към която се присъединява доброволно чрез полагане на клетва (натурализация).

Цитати за лоялност. Всички хора грешат. Но ако сърцата им са мили и лоялни, лунната светлина ще ги привлече към вас, към вашия копнеж.

…от известно време в Световете на хаоса се носят слухове, че за толкова дълго време, живеещи в прекалено лоялна тъмна империя, сте се сдобили с цялата тази мръсотия, като милост и съвест.

…поради което мисля, че лоялността е единственият подарък, който си заслужава да се даде на сватба.

1) Бъдете най-силните от силните. 2) Бъдете най-смелите от смелите. 3) Помогнете на безпомощните. 4) Винаги казвайте истината. 5) Бъдете лоялни. 6) Никога не се отказвайте. 7) Убийте всички чудовища.

Правото на избор на връзки Имам право да знам дали те обичам или не. Имам право да откажа това, което искате да ми дадете. Имам право да не бъда нелоялен към себе си, само за да ти улесня нещата. Имам право да прекратя отношенията си, дори ако сме роднини. Имам право да не се разчита на мен. Имам право да стоя далеч от всеки, който е неприятен или източващ. Обирайте себе си яростно, лоялно, непримиримо.

Аз съм много лоялен и ненадежден приятел. Аз ценя лоялността преди всичко.

Така ли се предизвика бунт? В момент на безгрижие, така че човек да стане непознат за човека, който е бил преди малко? Или беше обратното? Че това беше, когато човек разпозна непознатия, който винаги е бил за себе си; че лоялността и вярванията на всички са били погрешно поставени?

Ако единият от двамата влюбени е лоялен, а другият ревнив и лъжлив, как може да продължи приятелството им, защото Любовта е убита!

Ако повечето компании наистина не знаят защо техните клиенти са техни клиенти или защо техните служители са техни служители, тогава как те знаят как да привлекат повече служители и да насърчат лоялността сред тези, които вече имат?

Ако човек търси причини за нелоялност, е полезно да намери нещо, за което човек може да негодува. Ами страстта, отдадеността, лоялността? Може ли робот да ги осигури? Не! От друга страна, по-лесно е да пенсионирате робота, когато денят му приключи.

Анализът предполага, че хората постигат максимално благосъстояние, докато го представят, независимо дали са егоистични, алтруистични, лоялни, злобни или мазохистични. Поведението им е насочено напред, а също така е последователно във времето.

Ангажиментът за почтеност и по-висока лоялност към истината са това, което разделя етичния лидер от онези, които просто заемат ръководни роли.

Без обща лоялност нито към държава, нито към църква, те все пак имат много общо. Безумие е да мислим, че познаването на език и четенето на няколко книги може да създаде връзки между хората. Мисли, книги, идеи, думи – ако нещо друго, те правят по-сам, защото унищожават всяка инстинктивна лоялност, която някога сте притежавали.

Беше написано, че трябва да съм лоялен към кошмара по мой избор. Бих се поколебал да кажа на хората да спрат да бъдат мили или съпричастни към социопата. Но точно като лоялността, някои неща, от които можем да се възползваме, са съпричастност, съчувствие и склонността ни да съжаляваме някого, когато нещо се обърка в живота им.

Бъдете лоялни към тези, които са верни на вас. И уважавайте всички, дори враговете и конкурентите. Бях зашеметен: лоялността на Том към мъртвите го възпираше да живее собствения си живот, точно както отдадеността на баща му към приятелите му го възпираше да живее.

В ежедневния ни живот лоялността към цели, които са нереалистични или вредни за нас, често продиктувани от емоции, които не сме разбрали, е най-лошата проява на твърдост, причина за много страдания и пропуснати възможности.

В живота има такова нещо – лоялност. И всеки, който го показва, бил той човек или звяр, е достоен за уважение. Добрият човек никога няма да обиди кон, куче или друго божие създание – животните не познават предателството и ако обичат, то не за пари или титли, а просто така. В края на краищата, хората точно за това и си отглеждат кучета: никакви празни разговори, само лоялни, възхитени погледи и безкраен недостиг на въздух.

В Олимпийската клетва искам само едно: спортна лоялност. В трудни минути жените проявяват удивителна лоялност една към друга, например, когато решават проблеми с обличането.

Верността означава твърдо да се придържате към спазването на даден дълг, да спазвате думата си и да изпълнявате задълженията си. Това включва лоялност, постоянство и надеждност.

Вие, хора, давате лоялността си толкова охотно само за малко надежда.

Винаги съм намирал жените за по-лоялни, по-дисциплинирани, по-малко невротични, по-трудолюбиви. Просто мисля, че са перфектни колеги. Докато Бог знае, имах работа с много невротични мъже.

Винаги ще бъда до теб. Поне споменът ми ще бъде за човек на достойнство, който беше лоялен към страната си. Воините често се обединяват в различни видове братства. Доколкото разбирам, те се опитват да противопоставят другарството на командната йерархия, независимо от ранга и длъжността. Нещо като вътрешна връзка, основа на лоялност, която действа независимо от официалните отношения.

Времето тук, в тази част на света, е също толкова мрачно, също толкова субективно и нелоялно, колкото хората. Все още бях женен и като болно куче поддържах лоялност. Да, в цирка повече от всичко са нужни хора, които са лоялни, любезни, обичащи работата си.

Доволните клиенти са апатични. Лоялните клиенти ще бъдат вашият адвокат. Доказахме, че във вярата има стойност. в лоялността имаше стойност. И че праведната съпротива е била победа сама по себе си, независимо от резултата. Получихме нашите три реда история.

Дори и най-лоялният човек имаше своята точка на счупване. Един ден може да ви бъде предложена възможността да покажете символи на лоялност. Уверете се, че такива символи включват вашите съграждани, вместо да ги изключвате.

Ентропията е лоялният служител на втория закон на термодинамиката. Така че, ако мислим за ентропията като герой в нашата история, трябва да си я представим като разпуснат, дебнещ, небрежен към болката и страданието на другите, който не се интересува от това да ви гледа в очите. Ентропията също е много, много опасна и в крайна сметка ще ни докара всички.

Етичните лидери избират по-висока лоялност към тези основни ценности пред собствената си печалба. Етичните лидери никога не искат лоялност. За партията образованието не е важно. Основното е лоялността.

Запомнете валидна скала на важност: първата цел е да направите човека клиент; след това – да спечелите лоялността на клиента; тогава – накарайте го да ви препоръча. Защото грехът е косвено агресивно качество – безмилостност, нараняване, откъсване от Бога и от останалото човечество, частично отчуждение или акт на бунт… Грехът има умишлено, предизвикателно или нелоялно качество: някой се противопоставя, обижда или наранява. Да се игнорира това би било нечестно.

Здравословната лоялност не е пасивна и самодоволна, а активна и критична. Знам как работи светът. Бизнес решенията не се вземат в полза на хората, а в името на печалбата, лоялността и целесъобразността.

И лоялността е толкова рядка стока, когато става въпрос за богатство. И откъде се появи тази безумна представа за купуване на лоялност? Това е противоречие в термините.

„По делата им ще ги познаете.“

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар