// Вие четете...

Календарът на българите

Какво доказва генетиката?

„Ние трябва да се равняваме по времето, а не то по нас.“

Какво доказва генетиката?

Най-модерни генетични изследвания доказаха, че сме тук и сме същите отпреди 8000 г. През март 2004 г., в американското списание „The American Journal of Human Genetics“ („Американско списание за човешка генетика“) беше публикувано огромно международно генетично изследване на У-хромозомите сред мъжете. Мъжките У- хромозоми единствено дават данни за приемствеността на качествата и характеристиките на рода. По този начин бе установено, че съвременният човек в днешния си вид има прародина в днешна Етиопия преди 100 хиляди години. В нашите земи е достигнал преди около 70-80 хиляди години. Най-старите засега открити археологически находки у нас датират цивилизация на високо ниво отпреди 7-8 хиляди години – далече преди шумерската и египетската. И тук е най-любопитният момент в генетичното изследване – проучването на останките на скелети и на генетичния материал на днешните българи, живеещи в днешна България, показва, че около 30% от съвременните български мъже носят същия генетичен материал като този на древното балканско население отпреди 7800 години!
Какво се случи след публикуването на този сензационен материал? Мислите, че академичните историци, които твърдяха, че траките са се стопили и ние – днешните българи, нямаме нищо общо с тях, си изхвърлиха дипломите и се скриха далеч от българските земи? Не, те продължават да пишат учебници, в които разпространяват лъжите си. И още нещо – генетичните данни говорят, че древните обитатели на Балканите – тоест траките, са се появили тук като етнос и цивилизация и оттук са се разселвали към Мала Азия. Това научно откритие дава основа за обрат в историческите теории и потвърждава тезата на д-р Ценов, че старите българи са същите народности, които през вековете са наричани с различни тракийски, скитски и хунски имена, но са автохтонното население на днешните ни земи и само са се разселвали на юг и изток, за да се върнат пак тук след обиколка на Черно и Каспийско море.
Нови изследвания на учени като Петър Добрев пък доказаха през последните двадесетина години категорично, че българите не са тюрки по произход и са имали поне три държави в областта Бактрия, край Хиндукуш и Памир. Че са ираноезичен народ и са носители на знание и държавност там, където са се настанявали.
Има и други, по-стари генетични данни, които са известни на едно затворено общество от учени, но не и на широката общественост.
Например фактът, че досегашните генетични изследвания сочат, че днешните българи са 60% европеиди от средиземноморската група – mediterranian. Докато днешните гърци са само 40% такива. Значи гърците са по-скоро нещо друго, но не и европеиди. Други 30% от българите са европеиди от типа alpine, dinaric. Групата от типа neo-danubian, тоест „славянската“, е представена сред българите едва с 5%. Точно толкова са и представителите на тюркската група – turanid. Интересно е, че сред унгарците тюркската група е цели 25%, което е повече от наличието на тюркския тип turanid в самата Турция – 20%. В Турция тюркският тип е колкото българския – mediterranian – 20%. Това доказва, че в днешна Турция има повече остатъци от жителите на някогашните български владения в Мала Азия, отколкото тюрки.
Въпросът е в това, че повечето изследователи хващат един или няколко епизода от много старата история на българите и разнищват подробностите в този епизод до умопомрачаване. Например памирската тема в момента заема огромна част от изследванията на автори като Петър Добрев и други. Техните доказателства, че сме индоевропейска, а не тюркска народност са верни, но не дават цялостната картина на нашето историческо развитие. Вторачвайки се в Памир, тези изследователи го обявяват за първа родина на българите.
Грешка е в това, че Памир и Хиндукуш, древна Бактрия, както и Волжка България са само етапи от световния кръговрат на българите, но не са тяхна прародина.
Прародината на българите е тук, където сме сега, и винаги е била тук. През вековете често от разселилите се преди 7500 години наши предци са се връщали у дома. И точно защото са се връщали при своите и вкъщи, те не са имали проблем с населението, останало по тези земи. На това се дължи братският прием между тукашното население и преместилите се сънародници на Кубрат през 7 век. Свои са идвали при свои, а не „орда прабългари“ при „славяни“. Славяни е просто едно от наименованията на българите през вековете.
Много често виждаме дървото, но не и гората. Цялото остава неизяснено. А цялото е общата теория за европейския произход на българите, за тяхното разселване на юг и изток и завръщането на нароилата се народност през различни епохи обратно тук, на Балканите, в днешните и древните земи на българите.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар