// Вие четете...

Подводен риболов

Какво да очакваме от опасните риби?

Да вече знаем, че драконът, скорпионът и морската котка са опасни риби и при среща с тях трябва да сме много внимателни. Не искам да кажа, че трябва да изпадате в паника и да се втурнете да бягате колкото се може по-надалече.
Драконът е кротка пясъчна риба, красива е, но както знаем е и опасна, но не чак дотам. Ако харпунът е у вас не се колебайте, опасността идва, ако решите да я хванете с ръка, иначе е много вкусна, само не забравяйте да я разгледате добре на вън от водата и да и изрежете с резачките опасните шипове.
Скорпионът също е кротка риба, не бяга и не напада, но никак не е красива, може да се каже, че е грозна, но пък също е вкусна. Тази риба също разчита на своето оцветяване и доста успешно го прави, но не забравяйте, че вие имате харпун, а рибата само някакви си бодли. Ще ви убоде, ако се опитате да я уловите с голи ръце, но одрана и минала през тигана, дано са повече.
Морската котка е голяма също дънна риба. Можете да я срещнете, както върху камъните, така и на пясъка, не се плаши лесно, но ако харпунът вие хилав, ще е по добре да се откажете. Ако обаче можете да разчитате на силен харпун, без колебание, ударът трябва да е в главата, но трябва да помните, че рибата не умира лесно и ще ви се наложи да излезете на брега, за да се оправите с нея, дръжте я настрана от вас. Още с излизането и отрежете опашката заедно с шиша, но не го захвърляйте безразборно по плажа, той ще е още за дълго опасен. Друг вариант, вземете го за спомен, не се случва на всеки подобно нещо, за разлика от окото на оная голямата риба, ще можете да го показвате всеки път, когато разказвате за тази случка. Рибата е вкусна и не е за пренебрегване, освен това е голяма и може да ви стигне за по-голяма компания. Но не бива да забравяте, че на голяма риба, не само шишът и е голям, но и бирата ще трябва да е повечко.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар