// Вие четете...

Подводен риболов

Какви са предимствата на хидропневматичния харпун?

Както се казва, всеки със свой вкус и не е задължително на всеки да му харесва, това което за някои е добро, за други, примерно някоя характеристика не му харесва, всичко е в приоритета. И разбира се, че не е задължително, ако е модерно, да е по-добро от предишното.
Със сигурност може да се твърди, че хидропневматичния харпун е най-модерната конструкция харпун, характеризираща се с висока надеждност, здравина и удобство за употреба. Ако започнем да изброяваме неговите предимства непременно трябва да изброим следните, мембранен механизъм без бутало, няма триещи се части, безшумен изстрел, лесно зареждане на стрелата, висока начална скорост на стрелата, промяна на дължината, както на стрелата, така и на харпуна, лек хидравличен спусък с предпазител, не е опасен извън водата.
Едно от качествата на харпуна е, че може да се сменя накрайника на стрелата, макар че и при другите има тази възможност. Накрайника е от изключително голямо значение за успешния изстрел. Сигурно знаете или сте чували за тризъбеца, има с четири и с пет зъба, но е важно, как те ще бъдат подредени. Ако са в една плоскост ще ви се налага в зависимост от разположението на рибата и вие да заемете съответното положени, за да осигурите по-голяма покривна площ. Затова, ако ловите по-дребна риба трябва да използвате накрайник с четири зъба и техните върхове да бъдат разположени в квадрат, целта е покриване на площ, без да е необходимо да се нагласяте.
Никога не използвайте накрайник предназначен за голяма риба, да ловите дребна, очакват ви големи разочарования, но и обратното е вярно.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар