// Вие четете...

Поведенчески модели

Има ли значение размерът?

Stres19„Любовта е като пръстен – няма край.“

Има ли значение размерът?

Почти в целия животински свят, размерът на тестисите, спрямо цялата телесна маса на техния собственик е основният фактор за определяне нивата на тестостерон. И все пак не винаги големината на тестисите съответства на големината на тялото. Горилата например тежи четири пъти повече от шимпанзето, но пък неговите тестиси са четири пъти по-тежки от тези на горилата. Тестисите на врабчето са осем пъти по-големи, спрямо телесната му маса, в сравнение с тези на орела, а това го нарежда сред най-темпераментните юначета.
Африканското шимпанзе бонобо притежава най-големите тестиси сред приматите и непрекъснато има полови контакти с всяка женска, която му се изпречи на пътя, докато голямата горила, с нейните относително малки топки, сигурно е щастлива, ако го направи поне веднъж в годината, макар че живее в свой собствен харем. Като се има предвид съотношението тестиси – обща телесна маса, в света на приматите човешките мъжкари имат средни по размер топки. А това означава, че организмът на мъжете произвежда достатъчно тестостерон, за да ги подтиква към безразборни контакти, и никакъв друг хормон, който да поддържа тяхната моногамност, съобразно строгите правила, наложени от жените, религията или обществото, в което живеят.
В светлината на гореказаното, бихме могли да предположим, че топките на политически лидери са по-големи от средностатистическия размер при мъжете. Но пък ако действително е така, то следва, че и желанието им за любовен контакт ще е съответно по-силно от това на средностатистическия мъж и съвсем естествено ще се стреми да намери отдушник. Обществото издига на кормилото на властта индивиди с големи топки и високи нива на тестостерон, а после очаква от тях да се държат като кастрирани котараци. В действителност, именно високите нива на тестостерон ги е извело нагоре по стълбата към властта, но по ирония на съдбата, пак то може и да ги срути оттам.
Има само едно, наистина гарантирано средство, което би решило веднъж завинаги проблема с мъжките изневери – кастрацията. И тогава мъжът не само ще бъде моногамен, но вече няма да има нужда и да се бръсне много – много, няма да оплешивява, а и ще живее по-дълго. Така например пазачите на султанските хареми, наречени евнуси, са били кастрирани за да не посягат на жените на полигамно настроения малоазиатски „бабуин”.
Защо оргазмът да е задължителен?
Критерият на мъжа за любовно удовлетворение е оргазмът и той съвсем погрешно смята, че това е валидно и за жената. Мъжът не е способен да разбере, че жената може да се чувства удовлетворена и без оргазъм. Той просто не може да си представи подобно нещо за самия себе си и затова за него постигането на оргазъм от жената е показател за собствения му успех като любовник.
Но това очакване на мъжа стоварва огромно бреме върху жената, която се чувства едва ли не задължена да постигне оргазъм на всяка цена, а това всъщност намалява шанса й наистина да го постигне. За да бъде сеансът върховен за жената, тя изпитва необходимост от чувство за близост и топлота, което спомага в организма й да се отделят хормоните на удоволствието, и жената всъщност възприема оргазма само като добре дошло допълнение, но не и да е задължителен. Мъжът винаги има нужда от оргазъм, но не и жената. Мъжете възприемат жените като тяхно любовно огледало и в стремежа си да се покажат „на висота“ и да доведат жената до оргазъм се стараят колкото се може да е по-дълго и по-силно, като си мислят, че тя точно това и иска.
Жената да иска да постигне оргазъм е времето около овулацията, а в останалите дни, на нея й се иска повече гушкане и любовни ласки.
Мъжете често си мечтаят за следната любовна фантазия, а именно, че при него идва чувствена непозната жена, която го смята за неотразим, и той удовлетворява всяко нейно желание. Мъжът съизмерва собствената си изява като любовник пряко с нейното ниво на удовлетвореност и затова по време на акта непрекъснато следи нейните реакции, за да види доколко добре се справя. Мъжете не имитират оргазъм, защото няма мъж, който би искал да прави някакви такива физиономии нарочно.
Повечето мъже са неспособни да доловят интимните усещания и емоции на жената по време на сеанс, затова и нейният оргазъм е толкова важен за мъжа. Защото му доказва, че си е свършил добре работата, постигнал е конкретен резултат. Повечето мъже никога няма да могат да разберат това, че задължителният оргазъм е чисто мъжко мерило за успех, но не и женско. За жената оргазмът е допълнителен бонус, не мерило за самоосъществяване.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар