// Вие четете...

Поведенчески модели

Защо силните и независими жени са самотни?

„Делото замислено от жената, се осъществява от мъжа.“

Защо силните и независими жени са самотни?

Ако на света не съществуваха жените, той щеше да изглежда горе-долу така: Мъжете нямаше да се къпят и да се бръснат. Нямаше да ходят на работа. Гардеробът им щеше да се изчерпва с шорти, фланелки и чорапи, плюс най-много чифт кецове, в случай че е много наложително да излязат от дома си.
Нямаше да има готвена храна, зеленчуци или кой знае какво за ядене. Някоя картонена чиния, малко студено месо, пица и бира щяха са напълно достатъчни.
Обзавеждането щеше да е сведено до необходимия минимум – кресло, хладилник, много голям телевизор и, разбира се, дистанционно, за да прищракват спортните канали.
Нямаше да ходят на почивка, а само до някой съседен град, където се предлагат всички нужни на мъжа удоволствия. Щяха да залагат, да пушат пури, да ядат пържоли, да играят футбол и да плакнат очи в стриптийз клубовете.
Целта на всичко казано дотук е да потвърди, че мъжете са простичко устроени същества, които, ако не бяха жените до тях, биха се отдали на също така простички занимания. Жените са майсторки по жонглиране с задълженията – работата на пълен работен ден, 24-часовата заетост като съпруга, майка, въздух и вода за близките си, отглеждането на децата, при това в огромна част от случаите без помощта на мъжете, които са ги създали. Жените взимат повечето решения за покупките за дома, заемат отговорни постове в света на бизнеса и носят пари вкъщи, в някои случаи повече, отколкото партньорите си, блестят с академичните си постижения в университета, където вече превъзхождат безапелационно представителите на силния пол по брой. Навлязоха и в запазени територии за мъжете като Църквата и изнасят на плещите си образователната система, като на практика възпитават и обгрижват умовете и духа на бъдещото поколение. Мъжете от своя страна приветстват и ценят женските усилия много повече, отколкото го показват, основно защото са прекалено горди да признаят превъзходството им.
При все това, за мъжете женската сила не се крие в способността им да владеят положението, а в нещо много просто – в самия факт, че мъжете са готови на всичко по силите си, за да ги впечатлят и в крайна сметка да ги спечелят. Жените са двигателят на всяко ежедневно действие на мъжете, те са причината, поради която мъжете стават от леглото, отиват на работа и се блъскат да правят пари. Мъжете карат лъскави коли, изтупват се в хубави дрехи, парфюмират се и се подстригват, за да се докарат пред жените. Те правят всичко това, защото, колкото по-голяма е мизата, толкова по-голяма е печалбата, защото най-голямата награда за мъжа е жената.
Следващото твърдение може да се окаже горчив хап и някои от жените, вероятно ще се почувстват засегнати, но то е продиктувано единствено от искрена и неугасима симпатия към нежния пол. Някъде из дебрите на заетото си ежедневие жените са изгубили познанието за силата си над мъжете. Отчасти вероятната причина за това са неизброимите игри и трикове, прилагани от мъжете, с които някак си те са успели да ги убедят, че не отдават значение на съществуването им. Възможно е принос за това да има възпитанието на жените, което получават в днешно време, белязано от постоянното поощряване от страна на майки, лели, баби и наставници да се образоват, да градят кариера и да бъдат независими – дори с цената на това, да отложат за неопределен срок създаването на сериозна връзка. Или пък вината е в пропагандираната активно от медиите инвазия на култа към съвършенство, което прелива от кориците на модните списания, телевизионния екран, рекламите, блоговете и т.н. Всички те натрапват на жените идеята, че за да привлекат вниманието на един нормален мъж, е необходимо да се подложат на всевъзможни хирургически процедури, да са облечени от моден дизайнер и да изглеждат като принцеси, макар да знаят отлично, че вие самите притежавате неотразим индивидуален чар.
Независимо какви са причините, довели до това положение, то е факт – мъжете са загубили способността да събуждат онази част от женската природа, която именно ги прави жени, огромната им притегателна сила, която кара мъжете да се чувстват по-мъжествени. По-рано бяха обяснени трите начина, по които един мъж показва любовта си, но независимо от това да припомним, че те са като заявява намеренията си към любимата, като задоволява потребностите й и я закриля. От тук следва, че ако жената сама печели парите си, има собствена кола и къща с всички екстри, пистолет и куче пазач и един вид отдалеч дава да се разбере, че няма нужда от нечия грижа или защита, тогава мъжът започва да се чувства непотребен. За какво един мъж ще й е нужен, след като тя си има всичко? Разбира се, погрешно е да се смята, че мъжете имат нещо против жените да са си устроили живота и да се радват на своята независимост, както и на нещата, които могат да си позволят. Не възразяват срещу къщата, колата, последния модел охранителна система, кучето и пистолета. Ала ако мъжът, който се стреми да спечели сърцето й е напълно лишен от възможността да покаже способностите си на закрилник, който посреща нуждите на партньорката и семейството си – т.е. мъжествеността му бъде отнета, как би могло да се очаква да заяви любовта си? Финансовите и интелектуалните придобивки не бива да са с по-голям приоритет от връзката с човека до жената. Неговата природа няма да го приеме. В прав текст това означава, че мъжете са благодарни на жените, когато се отнасят с тях като с мъже и им показват, че са им нужни. Потребността на мъжете да се чувстват необходими е много по-голяма, отколкото те си признават, но е важно условие, за да могат да осъществят мисията на своя пол.
Много жени отказват да се унижават пред мъжете, за да галят егото им, и щом представителите на „силния“ пол не могат да преглътнат финансовата стабилност, успеха и самостоятелността им, значи не са достойни за тях. Напротив, мъжете умеят да се отнасят подобаващо към силните жени, та нали самите те са възпитани от такива. Не е тайна, че жените позволяват на мъжете да си мислят, че са глава на семейството, докато всъщност всички отговорни решения относно дома и децата се вземат от жените. Мъжете много добре знаят, че независимо от това, кой носи основния дял от парите в дома, именно жените отговаряте за управлението и разпределението на семейния бюджет. Те още знаят, че дори да се държат така, като че са прави, когато спорят, то в крайна сметка, за да има мир, ще трябва да отстъпят. Мъжете приемат всичко това, но ако им бъде отнета илюзията, че са незаменима част от семейството, или пък жените си позволяват да нараняват егото им, мъжете няма да искат да споделят живота си с тях. В мъжкото съзнание нещата стоят по следния начин – ако жените имат пари, те не се нуждаят от парите на мъжете, ако жените владеят бойни изкуства и са в състояние да проснат с голи ръце всеки, изпречил се на пътя им, на жените не им трябва мъжката закрила. Ако на мъжа му бъде отнета възможността да действа в съответствие с тези два основни компонента на мъжката природа – задоволяването на потребностите и закрилата по отношение на една жена, то той няма да иска да бъдем с нея. Ако на мъжете не им бъде позволено да осъществяват мисията си, то те няма да пожелаят да бъдат част от живота на жената. Вместо това, ще се пробват да получат любов, след което ще я напуснат. Такава е жестоката истина.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар