// Вие четете...

Поведенчески модели

Защо мъжете се мотивират от разнообразието.

Stres15„Съседската кокошка на пуйка прилича.“

Защо мъжете се мотивират от разнообразието.

Мъжът има нужда от разнообразие, както и повечето мъжки млекопитаещи, защото и той е програмиран по същия начин, да търси и да се съвокуплява с колкото е възможно повече здрави женски. Затова и мъжете в моногамна връзка обичат такива фактори, създаващи впечатление за новост и разнообразие, какъвто е предизвикателното любовно бельо например. За разлика от другите млекопитаещи, като облича партньорката си в различни предизвикателни дрехи и бельо, мъжът може да излъже сам себе си и да повярва, че живее в харем с различни жени. Това всъщност е неговият начин да й навлече „чувал върху главата”, а после да си въобразява, че различният вид означава нова жена. Повечето жени познават ефекта, който бельото има върху мъжете, макар че малко са онези, които наистина разбират, защо този ефект е толкова силен.
Доказано е, че жените които носят разнообразно предизвикателно, любовно бельо, обикновено имат много по-верни съпрузи, отколкото онези, които предпочитат скромното такова. На здравия мъж са му достатъчни някакви си две минути и половина средно, за да стигне от самото начало на възбудата, до оргазъм. За същото нещо на здравата жена й трябват около тринадесет минути.
За повечето млекопитаещи съвкуплението трябва да се извършва бързо, защото докато са „заклещени“ един в друг, животните стават лесна плячка за хищниците. Следователно това, което наричаме „хайде едно бързичко“, е начинът, по който природата запазва вида.
В зависимост от възрастта, здравословното състояние и настроението си, мнозина мъже могат да осъществяват полов акт по няколко пъти дневно, поддържайки ерекция с различна продължителност. Е, това все пак е много по-добре, отколкото при африканския мъжки бабуин, чиито акт продължава едва десет – двадесет секунди, по време на които той прави само осем удара с таза. Но затова пък любовната изява на човешкото мъжко животно направо избледнява до пълна нищожност в сравнение с изпълненията на дивия плъх. Регистрирано е, че в разстояние на десет часа той може да осъществи четиристотин полови акта. И все пак на първо място в царството на животните е горската мишка, чиито рекорд от сто полови акта за един час е все още ненадминат.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар