// Вие четете...

Поведенчески модели

Защо мъжете се заглеждат?

Stres16„Не се заглеждай в чуждите жени, ще загубиш своята.“

Защо мъжете се заглеждат?

Мъжете получават стимули посредством очите, жените – посредством ушите. Мъжете са програмирани така, че да оглеждат женските форми и размери и точно поради тази причина еротичните изображения влияят толкова силно на мъжете. Жените, които притежават по-широк спектър рецептори за сензорна информация, искат да чуват „сладки думички“. Женската чувствителност към слуховото възприятие на нежни комплименти е толкова силна, че много жени дори затварят очи, когато любимият им нашепва сладостните за тях безсмислици.
Конкурсите за Мис събират широка аудитория, както от мъже, така и от жени, но телевизионните камери разкриват все пак, че на тях присъстват повече зрители, отколкото зрителки. И това е така, защото мъжете са привлечени от красотата на женските форми, а тези конкурси са допустима и възприета от обществото форма на мъжкото оглеждане. За разлика от конкурсите за Мис, тези за Мистър не привличат почти никого и много рядко биват излъчвани по телевизията. И това е така, защото нито мъжете, нито жените се интересуват от пасивните мъжки форми, тъй като привлекателността на един мъж обикновено зависи от неговите умения и от физическата му сила. Конкурсите за Мис се гледат предимно от мъже, а тези за Мистър не възбуждат никого.
Понеже мъжът не разполага с добро периферно зрение, когато покрай него мине някоя жена с хубаво тяло, мъжът обръща глава, за да я огледа и изпада в състояние, подобно на транс. Очите му спират да премигват, а устата му се изпълва със слюнка, а това е реакция, за която жените казват „потекоха му лигите“.
Ако двойка мъж и жена вървят по улицата и по отсрещния тротоар срещу тях се зададе пърхайки мис Къса поличка, широко обхватното периферно зрение на жената ще й позволи да съзре предизвикателството преди мъжа. За части от секундата тя ще направи сравнение между себе си и потенциалната съперница, обикновено виждайки себе си в неблагоприятна светлина. А когато мъжът най-сетне забележи, често в последния момент, пърхащите форми и се обърне, за да ги огледа по-добре, жена му го скастря остро и недоволно, че се заглежда, което според нея е твърде невъзпитано. Друг е въпросът, дали късата поличка не е преднамерено действие от страна на нейната притежателка.
В подобна ситуация жената обикновено има две негативни мисли: първо, съвсем погрешно тя смята, че мъжът сигурно би предпочел да е по-скоро с другата жена, отколкото с нея; и второ тя самата, че не е толкова силно привлекателна физически, колкото другата жена. Мъжете са привлечени визуално от извивките, дължината на краката и формите. Всяка жена с правилни форми и пропорции ще привлече вниманието им. Мъжете предпочитат по-скоро да гледат, отколкото да разсъждават, защото повечето мъже могат по-добре да виждат, отколкото да мислят.
Заглеждането съвсем не означава, че мъжът иска незабавно да вкара жената в леглото си, то просто му напомня, че е мъжкар и че еволюционната му роля е да търси подходящи възможности да увеличи числеността на своето племе. Пък и в края на краищата, той дори не познава другата жена и едва ли е реалистично да го подозираме, че замисля дълготрайна връзка с нея. Същият принцип важи и за мъжа, разглеждащ цветните приложения в списанията, определяни като мъжки. Когато гледа снимките на гола жена, той едва ли се чуди дали тя е добър човек, дали може да готви или да свири на пиано. Мъжът разглежда формите, извивките и цялостното й физическо „оформление“ и това е всичко.
Жените трябва да знаят, че ако някой мъж се заглежда, това съвсем не означава, че не обича партньорката си, просто в случая се е задействала неговата биология. Любопитно е да се отбележи обаче, че според редица проучвания, на обществени места, например на плажа или край басейна, жените се заглеждат много повече от мъжете, но това не е заради любовните им желания, а заради евентуалните възможни варианти на по-добър осигурител на блага и по-добри гени за нейните деца.
Един от най-големите комплименти, който мъжът може да направи на своята партньорка, е да не се заглежда очебийно по други жени, особено на обществено място, а ако все пак обърне внимание на друга жена, добре е едновременно с това да направи комплимент на своята. А когато това бъде направено особено пред други хора, то мъжът, насъбрал кураж да подходи по този начин към собственото си заглеждане, определено ще получи солидни дивиденти още същата нощ.
Жените пък трябва да разберат, че мъжете са биологично програмирани да гледат определени женски форми и извивки и че това не представлява никаква реална заплаха за тях самите. Един лесен начин, по който жената може да снема напрежението от себе си и от партньора си при негово неволно заглеждане е тя да го изпревари и първа да направи съответния доброжелателен коментар. Но пък мъжете трябва да знаят, че никоя жена няма да приеме благосклонно грубото и просташко зяпане.

Коментари

Един коментар към “Защо мъжете се заглеждат?”

  1. Всички жени сме изживявали такива моменти. Ще ви кажа как постъпих аз. С времето се научих на много неща: от личен опит,от книги,от наблюдения.Та: правила няма,защото реакцията ви зависи от характера на мъжа до вас! Едно е сигурно: никога не оставяйте нещо,което ви разбалансирва,да витае във въздуха! То бавно,но сигурно ще ви трови,затова: изчакайте да видили дали е само нормално поглеждане или е неуважително заглеждане. И реагирайте: най-спокойно се загледайте и вие към обекта на зяпането му,после спокойно го погледнете и изчакайте да ви погледне. :)) ще видите разширените му зеници от чуждото,но после и от ужаса,че сте го хванали в крачка. Оттук нататък сте вие: или замълчавате и при първият удобен случай огледално му показвате липса на уважение 3:1 :))) , или му казвате,че поглеждането не е проблем, но зяпането е!, или го питате с усмивка,сиреч подигравателно, за коя му напомня, …но не какво е видял!, или му казвате: това,което аз направих: че не ми е приятно когато е с мен да зяпа чужди жени и да показва мъжки слабости за моя сметка и както аз се съобразявам с него и го уважавам и на обществени места, държа на същото и от негова страна! Не само защото е проява на лош вкус, но и защото е грозно и води до загуба на доверие! Хората,които се обичат, не само го твърдят, но го подплатяват всекидневно и с дела! Всичко останало е фарс и думи на вятъра! Това е!….,,кажете му това спокойно,уверено и хладнокръвно! След това без скандали и изблици си продължете заниманието! Гаранция,че ще ви чуе,разбере и ще запомни казаното от вас без емоции! Не задавайте въпроси, които ще ви въвлекат в скандал, не обиждайте, не псувайте! Бъдете културна и силна! Трудно е,но и безкрайно ефикасно! Мъжът, не простака ще го оцени! Ако след време се случи пак, нищо: отново хладнокръвно гледайки го в очите за 1-2 мин. му кажете вече казаното! Дълбоко и сигурно ще закотвите казаното в него! И ако човекът си струва, трети път няма да ви е нужен,защото всичко ще бъде наред!….. а ако е простак,то там спасение няма, дори след безсмислен скандал! Тогава идва въпросът, какво вие правите с него и що за жена сте?! Ценете себе си и живота си дами! Успех!

    Posted by Меги | 21.08.2018, 12:29

Публикувай коментар