// Вие четете...

Поведенчески модели

Защо за мъжете кексът е потребност?

„Навреме дадената целувка спестява много ръкостискания.“

Защо за мъжете кексът е потребност?

Елементарна истина е, че мъжете имат нужда от кекс. Обожават кекса. На света няма нищо друго, от което непрекъснато да изпитват такава огромна потребност и без което животът им не би бил възможен. Вземете им къщата, работата, любимата кола или обувките от крокодилска кожа, но за бога, не ги оставяйте на сухо! Те не се интересуват от нищо друго така силно, както от кекса. Нуждаят се от физическа близост с жената, която обичат, която им е предана и ги подкрепя, и я постигат, като се любят с нея. Нежности като разговорите, гушкането, държането за ръце и проявите на привързаност са типични за вас. Мъжете ги приемат, понеже знаят какво значение им отдавате. Но истината, която трябва да проумеете, е, че мъжете преживяват интимността чрез взаимната физическа наслада. Такива са фактите. По този начин те презареждат батериите си и се подготвят отново за действие. Едва ли има мъж, който да няма нужда от кекс. Когото и да попитате дали кексът е важен за връзката, ако е искрен с вас, ще потвърди. Ако някога срещнете представител на силния пол, който да го отрече, ще трябва да го поставите в музей като единствен по рода си екземпляр. Що се отнася до нормалните мъже – кексът им е необходим като въздуха и водата.
Жените трябва да знаят, че лишите ли го от него за повече от месец, той ще го потърси от друга, освен ако не носите в утробата си детето му. Те формират общества със себеподобните си, които се основават върху подкрепата и верността. Единственото, което им липсва в тях, е кексът, и точно за това са им нужни момичетата. Целият мъжки свят – бандите, клубовете по мотоциклетизъм, масонските ложи, студентските общества, се гради на този троен принцип. Всеки ден от живота им преминава под знака на тези три потребности.
Независимо към каква общност принадлежат, никой от мъжете не може да живее без кекс. Разбира се, ако човекът до вас ви обича, ще потърпи една седмица. Ако пък не, изобщо не би си правил труда да ви чака толкова. Ала ако е луд по вас, а вие започнете да се скъпите на ласки, той ще се уреди с някоя по-отзивчива към мъжките му потребности. Повярвайте, ще продължи да ви нарича „моето момиче“, без да му пречи междувременно да си има жена, която няма да го държи на сухо.
Не оставайте с впечатлението, че мъжете са безчувствени животни. Те са наясно, че нещата се променят и поради това могат да проявят разбиране, когато има основателни причини заради скорошно раждане, месечния ви цикъл или когато хормоните ви се разбушуват и не сте настроени романтично. Ала извиненията не бива да продължават вечно. Независимо колко силно един мъж обича жената, децата, дома и ролята си на глава на семейството и на човека, който носи пари в общата сметка и дори може би заделя по малко във вашата, ако започнете да го разигравате и да мерите скъпернически дажбата му кекс, ще се вкарате в беля.
Истината е, че когато мъжът се прибере у дома и не може да се „разтовари” от стреса, тоест лишаването му от кекс се превръща в сериозен проблем. Щом се е постарал да заслужи наградата, а вие продължавате да измисляте причини, за да отбягвате интимността с него, трябва да знаете, че това няма да продължи вечно.
Със сигурност повечето от жените най-вероятно са преминавали през тежки периоди – цяла седмица будувате край болното дете, сутрин ставате в ранни зори, за да закарате другото на училище, после хуквате за работа в пиковия час. Водите осемчасова битка с колегите и началника с една нищо и никаква петнайсет минутна почивка, в която имате време само да погълнете мижавия си обяд. След това обратно през задръстванията до дома, където застъпвате втора смяна на постоянната си работа като съпруга и майка. Тепърва ви чака приготвяне на вечерята, проверяване на домашни, пране и цял списък домакински задължения. Когато най-накрая дойде ред да отделите внимание на половинката си, последното, за което си мислите, е да се отзовете на „потупването по рамото“. Нали се сещате, какво се има в предвид, тъкмо когато сте се строполили омаломощени в леглото и сте до средата на предаването, с което се приспивате вечер, се появява той и ви потупва по рамото за малко кекс.
Да но това, което някои жени не знаят, е, че явно и на мъжете им писва от потупването по рамото понякога. Неговият ден вероятно е преминавал не по-малко натоварено от нейния. И макар да е нямал нейните домашни задължения, сигурно е вършил разни неща из къщата и е изпитвал нужда да освободи напрежението. Да но, докато тя предпочита да гледа телевизия, той иска да правят кекс. Парадоксът е, че докато тя е уморена непрекъснато, а на него му е омръзнало да му показват червен картон, в един момент се случва логичното – тя отмаря с любимото си предаване, а той го прави навън и с друга жена.
Не може да се твърди, че подобна постъпка е правилна и че само червеният картон е причина за изневярата. Но, ако трябва да бъде даден съвет, който би помогнал да бъде предотвратена измяната, то той би бил следния – ценете усилията на половинката си. Ако съпругът види, че жена му е имала тежък ден и няма да й е излишна помощ в домакинството, той трябва да поеме своя дял от задълженията. Тя готви, той мие чиниите или обратното. Тя приготвя дрехите на децата за следващия ден, той проверява домашните. Докато тя приспива хлапетата, той създава подходяща атмосфера, за да я предразположи към романтика – пълни й гореща вана, отпуска я с чаша вино и й показва, че кексът с любимата му жена не е упражнение за освобождаване от натрупаното напрежение, а израз на любов. Тогава тя най-вероятно ще се отзове с охота, опиянена от чувството, че е желана.
Имайте предвид обаче, че никой мъж няма да ви глези всяка вечер до безкрай, за да прави кекс с вас. Това е прекалено. Понякога той просто ще иска да бъде с вас, без прелюдии, но и без да го карате да се чувства така, като че е добавил още едно „задължение“ в програмата ви. Абсолютно всеки мъж иска това от любимата си.
Нека обобщим: мъжът се нуждае от следните три неща – подкрепа, вярност и кекс, и ако не ги получава от половинката си, един ден ще я напусне. Може да му засвидетелствате своята любов и внимание, като пазарувате специално заради него, готвите му всяка вечер, грижите се в хладилника винаги да има от любимия му деликатес. Ала онова, от което наистина изпитва потребност, когато е имал лош ден, е именно подкрепа, вярност и кекс. Ако му ги давате, той непоколебимо ще води всекидневната битка със света в името на семейството. Откаже ли една жена да осигури тези неща на любимия си, гарантирано е, че той ще ги получи от друга. Няма да издържи дълго без тях. Вероятно това няма да ви хареса, но всеки мъж ще го потвърди. Подкрепа, вярност и кекс. Дайте му ги и ще имате до себе си партньор, който ще е готов да направи за вас всичко, което искате. Нужно е толкова малко от ваша страна.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар