// Вие четете...

Мистика и манипулации

Защита чрез природата.

„Дълголетието е висше благо.“

Защита чрез природата.

Природата е нашият най-голям лечебен ресурс. От растенията получаваме лекарства и красота. От дърветата – плодове и сила. Камъните ни даряват с цвят, светлина и електрическите вибрации на здравето. Животните ни напътстват, учат и защитават. Ние сме благословени от Природата.
Било е време, когато сме се възприемали като част от естествения свят. Въпреки че и днес природата е свещено място за лечение, защита и чудеса, повечето хора са загубили своята интимна връзка с нея и с нейните обитатели.
В нашето модерно общество сме се откъснали от света на природата. Онова, което не си спомняме е, че сме част от Природата и независимо колко се прикриваме зад цивилизацията, оставаме свързани с нея. Всичко, което се случва в естествения свят, дава своето отражение върху нас, както всичко, което се случва с нас, дава своето отражение върху естествения свят. Ако си спомним, че сме обвързани с природата, можем по-лесно да разчитаме на нейните енергии за сила, лечение и защита по всяко време.
Всеки аспект на Природата може да осигури лечение и защита. От природните стихии до животните, от растенията и дърветата до камъните и минералите, Природата е един от нашите най-мощни пазители и лечители!
Всяко дърво има своите истории и мъдрост. Всяко растение лекува, всяко животно има своя дух. Всеки природен цикъл носи възможност за промяна и израстване. Въздухът е изпълнен с познати и екзотични аромати, които изкушават и носят наслада. Песента на птиците разбужда и успокоява. Цветовете на растенията, цветята и дърветата отекват неуловимо в нашето тяло и ум. Дори появата на животно може да накара духа ни да се извиси.
В един или друг момент от живота ни Природата ни е докосвала по уникален, но специален начин. Природата ни напомня, че има неща много по-мащабни от човешките дела. Когато сме извън баланс или ако животът около нас е неустановен, независимо дали заради неконцентрирани психични занимания или чрез дразнещите неща от ежедневието, най-доброто което можем да направим за себе си, е да потърсим прегръдката на Природата.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар