// Вие четете...

Поведенчески модели

Жените трябва да знаят.

„Постави жабата на златен стол, тя пак в блатото ще скочи.“

Жените трябва да знаят.

Хората винаги са проявявали особен интерес, когато става въпрос за изследване на сложните взаимоотношения между мъжете и жените. Наистина е учудващо с какъв особен интерес те разсъждават, дискутират, четат и разпитват по този въпрос и дори се впускат в романтични връзки, без най-малка представа какво да правят след това с тях. Предполага се, че за огромна част от дамите мъжете са загадка, тъй като представителите на силния пол си позволяват да злоупотребяват в интимната сфера, защото жените не познават начина им на мислене.
Преживелиците на голяма част от дамите във взаимоотношенията си с мъжете съвсем не са повод за смях, а по-скоро са трагични. Те имат десетки нужди и неразрешени проблеми в търсене на любовта, стремежа към сигурността, надеждите за бъдещето, духовните лутания, роднинските драми, не възприемането на собственото си тяло, страха от остаряване, приятелствата, децата, образованието, жонглирането между кариерата и семейството. Челно място в списъка от теми, по които жените искат да разговарят обаче заема темата за отношенията с мъжете.
Жените непрекъснато и задълбочено търсят отговор на въпроса, как да извлекат ползи от една връзка, равностойни на вложените от тях инвестиции. Те ясна показват, че във взаимоотношенията си с противоположния пол търсят взаимност. Жените искат мъжът да отвръща на любовта им по съшия начин и със същата сила, с която те го обичат, и копнеят потенциалната им половинка да се стреми да ги прави щастливи също толкова, колкото те – него. Не на последно място очакват високата стойност, която поставят на обвързването, да бъде равносилно ценена и уважавана от мъжа до тях. Проблемът на огромна част от дамите е, че представителите на силния пол не могат да отвърнат на чувствата им така, както те желаят, вследствие на което връзките им търпят провал и те нерядко се сблъскват с разочарованието, чувстват се онеправдани и обезверени.
Макар че по-голямата част от дамите вероятно имат известен опит с мъжете – били те приятели, партньори, любовници, съпрузи, бащи, братя или колеги, те не успяват да стигнат до решение на проблема, как да получат любовта, от която се нуждаят и която заслужават. Лесно се стига до заключението, че истините, към които се стремят жените, не са така очевидни, както на мъжете им се струва. Въпреки старанието си те просто не ги разбират.
Сред мъжете има представители на всякакви професии и социални прослойки, но въпреки многобройните си различия, има едно нещо, което ги обединява всички тях, а именно, те са простичко устроени хора и мислят, в общи линии, по един и същ начин.
Жените, когато чуят отговорите на въпросите, които ги вълнуват, пречупени през призмата на мъжкия светоглед, те започват да проумяват, защо сложният подтекст и тънките нюанси, които влагат във взаимоотношенията си с противоположния пол, обикновено им изиграват лоша шега. Не е трудно да бъдат убедени, че е безполезно да очакват от мъжете да реагират по начина, по който би го сторила една жена. Жените трябва да осъзнаят, че отказът от досегашната им позиция и възприемането на прозорлив и интелигентен подход, основаващ се на мъжките правила, приложен на мъжка територия и съобразен с мъжката природа, ще им помогне да постигнат целта си много по-добре.
В действителност има много публикации за отношенията между мъжете и жените, но още няколко може би няма да бъдат излишни, както се казва от много глава не боли, които да помогнат на дамите, стремящи се към сериозна, основана на взаимност връзка, да я постигнат, а на мъжете, които са готови да бъдат част от такова партньорство, да допринесат за изграждането му и да бъдат оценени подобаващо.
Струва си да се замислим за връзките, които сме имали през живота си, да поговорим с някои от приятелите си и част от жените, с които работим и да започнем да разсъждаваме върху влиянието, което мъжко – женските взаимоотношения оказват върху всеки един от нас. За всеки от нас отношенията между родителите му са модел за подражание. Обикновено майката има много голямо влияние върху децата си и често тя се поставя от синовете си наравно със съпругата и децата. Що се отнася до дъщерите, когато един ден пораснат и те като повечето жени ще преследват мечтата за съпруг, потомство, дом, щастие, истинска любов, но и те като майките си ще допуснат същата грешка и няма как да бъдат предпазени от заблудите и измамите, които представителите на силния пол извършват. Те, които все още не са дорасли да бъдат достойни мъже, внушават на жените, че имат нужда от някого, който да им помогне да бъдат щастливи, но всъщност го правят с една единствена цел да могат необезпокоявано да подхранват алчността и егоизма си.
В действителност жените имат нужда да разберат, да проумеят и да разгадаят мъжете, за да постигнат най-после щастието към което се стремят. Разгадаването на мъжката стратегия ще осигури солидно надмощие на жените в отношенията им с мъжете, аванс, който ще им донесе не малко победи.
Именно такова „мощно оръжие” в ръцете на всяка жена, която копнее за сериозна връзка, както и жените, които искат да подобрят отношенията с половинката си, трябва да забравят всичко, което знаят за мъжете – митовете, илюзиите, уроците на майка си и приятелките си, съветите, преливащи от женските списания и телевизионните предавания, и да открият истината за мъжете. Мъжете разчитат най-много на това, жените да продължат да живеят в заблуда относно стратегията и тактиката на действие и на начина им на мислене. Ако жените познаваха играта на мъжете, те биха могли да променят всичко в отношенията си с тях, ако имат връзка и биха искали да прерасне в нещо по-сериозно, биха могли да го постигнат.
Мили дами, познаването на играта на мъжете ще ви бъде от полза, ако сте трайно обвързана и се целите в пръстена или пък ви се ще отново да поемете юздите на брака си и да укрепите отношенията със съпруга си, както и ако сте се уморили да си играят с вас. Възползвайте се от знанието, което ви се предлага, усвойте принципите, правилата и хитростите, които се съдържат в това „ръководство”, и ги приложете на практика. Така ще се научите да предвиждате действията на мъжете и да преодолявате иначе несломимо построената им тактика на защита и нападение.
Повярвайте, „наръчниците”, от които досега сте черпили опит, са остарели и напълно безполезни. Всъщност, най-силното оръжие в арсенала ви – идеята да „промените“ мъжа до вас, е възможно най-губещата позиция. Защо ли? Защото каквито и съвети да ви се набиват от списанията, телевизионните програми или чрез споделения опит на приятелки, някои неща у мъжете никога няма да се променят. Без значение колко добра сте към него или колко благотворно му влияете, докато не разберете как е устроен, какво го ръководи и мотивира и какво обича, ще бъдете уязвима за лъжите и игричките му.
С помощта на това „ръководство”, с последващите публикации ще вникнете в манталитета на мъжа и ще се научите да разбирате партньора си по-добре, а това ще ви позволи да пуснете в пълен ход плановете, мечтите и желанията си. Най-хубавото е, че ще се научите да разбирате дали той има сериозни намерения спрямо вас, или възприема връзката ви като мимолетна авантюра.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар