// Вие четете...

Поведенчески модели

Жената – като трофей или обикновен улов?

„Не търси у мъжа красота, а търси доброта.“

Жената – като трофей или обикновен улов?

Вие жените винаги сте били интелигентни и сте способни да разберете, когато близките ви лъжат, можете да познаете, когато децата забъркват някаква пакост, както и нищо не може да убегне от вниманието ви в службата. Бързо давате на другите да разберат, че от километри надушвате намеренията им и няма да позволите да ви баламосват. Стане ли обаче дума за отношенията с противоположния пол, с цялата ви проницателност е свършено. Вие внезапно се отказвате от властта си върху ситуацията и я преотстъпвате на някакъв случаен тип само защото ви е погледнал повече от веднъж.
Покажете своята интелигентност и по отношение на мъжете. Ако той не търси сериозна връзка, вие няма да сте в състояние да го промените, като излизате с него и правите любов. Дори да сте най-красивата жена на света, да блестите с остроумие и кулинарни заложби, да сте тигрица в леглото и финансово независима, което за него означава, че няма да тежите на джоба му, ако той не е готов да се посвети на сериозна връзка, ще ви възприема като обикновен улов.
За да стане ясно за какво става въпрос нека да вземем за пример, една подобна ситуация, разказана от една дама, която може би се е случвала на повечето от дамите. „Виждам се с него от шест месеца и всичко изглеждаше чудесно до неотдавна. Излизахме заедно, бях го канила в дома си, той също ме бе водил у тях. Внезапно спря да ми се обажда. Когато го потърся, изглежда радостен, но винаги е много лаконичен. Планира романтично пътешествие и после го отменя. Когато го попитам дали иска да скъсаме, отговаря „не“, но се държи незаинтересовано. Не зная какво се случи между нас. Все още го харесвам, но искам да разбера какво не споделя с мен. А може би е срещнал друга и просто ме използва“.
Приятелят на тази дама очевидно си търси неангажиращи забавления и в сърцето си тя го знае, но продължава упорито да чака той да се поправи. За всяка жена в подобна ситуация е най-добре връзката да приключи. Вместо да инвестирате огромно време и енергия в отношения с човек, който не може и не възнамерява да отговори на очакванията ви, покажете му вратата. Когато се появи нов мъж на хоризонта, вземете нещата в свои ръце и му изяснете основните си изисквания от самото начало. „Не приемам обаждания след десет вечерта, защото по това време децата вече спят, а аз си почивам“, „Уважавам мъжете, които идват навреме за среща и предупреждават, когато ще закъснеят“ или „Не правя любов с някого, преди да съм сигурна, че връзката е сериозна, не си падам по случайни любовни заигравания“. Всички тези изисквания са напълно приемливи за този, който ви ухажва. Ако той прецени, че са прекалено ограничаващи, ще си тръгне, защото явно търси мимолетна авантюра.
Ала ако е подредил живота си и търси жена, която да го допълва, няма да се уплаши от условията, които поставяте, и ще поиска да ви опознае по-добре. Такъв мъж е склонен да вложи усилия в изграждането на връзката и се цели много по-високо от това, да ви поухажва, докато ви вкара в леглото си, и след това да си тръгне. Това е човекът за вас. Той хвърля въдицата за улов, който си заслужава да отнесе гордо у дома. Вие преценявате дали да му позволите да направи това.
Нека да видим още примери за разликата между трофея и обикновения улов.
Жена, която внушава уважение, е от първата категория; онази, която позволява да се отнасят с нея непочтително – от втората.
Сексапилно облечената дама, която обаче не излага прелестите си на показ, е от първите; онази, която носи оскъдно облекло и от нея лъха на похот – от вторите.
Първата не би позволила да я опипват по време на танц, докато втората ще го сметне за много възбуждащо и ще го превърне в представление, от което първата би се изчервила.
Жената, която си струва да бъде спечелена, взема номера на мъжа, но не дава своя, докато леснодостъпната с готовност предлага домашния, служебния и мобилния си телефон заедно с електронния и домашния си адрес на всеки, който я е почерпил питие и се е поинтересувал как може да се свърже с нея.
Тази, която умее да разговаря почтително с един мъж и майка му, спада към първата категория, а онази, която потръпва при мисълта да си има вземане-даване с най-важната жена в живота му, категорично към втората.
Жена, която е приспособима към всяка ситуация, с която се сблъска, и умее да отстоява позициите си било на родителска среща, в съвещателната зала, в ресторанта или на спортно състезание, е сериозна партньорка, а такава, която не може да свърже едно изречение или не желае да си прави този труд – играчка.
Жената, която е готова да се омъжи и да създаде семейство и го показва на мъжа още при запознанството, е ценен трофей, а тази, която не планира бъдещето на връзката си по-далеч от следващия уикенд – просто улов.
Дамата, която мъжете са готови да представят на семейството и приятелите си, е от първата категория; онази, която не си правят труда да въведат в близкото си обкръжение – еднодневка.
Усмихнатата жена, която се грижи за себе си и е удовлетворена от живота си, е подходяща партньорка за дълготрайна връзка, а вечно киселата, занемарила външността си, на която не можеш да затвориш устата и не си поплюва да просне на тепиха някого и за най-малкото прегрешение – не е подходяща за сериозни отношения.
Онази, която показва, че цени всичко, което правят мъжете за нея, е трофей, а жена, на която никога не може да се угоди, не заслужава да бъде задържана.
Преданата жена е неоценим дар, а пък онази, която винаги се оглежда за резервен вариант, по-добре върнете обратно в морето.
Дама, която разбира, че мъжът утвърждава себе си чрез това кой е, с какво се занимава и колко печели, и умее да го накара да се чувства значим на попрището си, е добра партия за сериозна връзка, за разлика от онази, която размахва като меч тлъстите чекове и влиянието си и омаловажава кариерата и финансовия принос на партньора.
Сериозна връзка или неангажираща любовна игра?
Ако водите лекомислени разговори, които никога не се задълбочават, значи е хвърлил въдицата за мимолетна авантюра. Ако изглежда искрено заинтересован от вашите нужди, желания и планове за бъдещето, си търси трайна партньорка.
Ако отхвърли с присмех изискванията и условията, които му поставяте, намеренията му не са сериозни, ако обаче прояви готовност и се старае да удовлетвори критериите ви, плановете му за вас са дългосрочни.
Мъж който не ви се обади до двадесет и четири часа, след като сте се запознали, се стреми към мимолетни завоевания, докато онзи, който се обажда веднага, е искрено заинтригуван от вас и вероятно е готов да се обвърже.
Ако на срещата позволи вие да платите или поема само своята част, то този мъж е на лов за приключения, а ако разходите са за негова сметка, иска да ви покаже, че е готов да посрещне нуждите ви, и вероятно намеренията му към вас са сериозни.
Мъжът, който не спазва уговорката си за определен час и редовно закъснява, без да предупреди, сигурно си търси забавления, а онзи, който държи на думата си и е точен, е подходящ кандидат за връзка.
Ако никога не сте се срещали с приятелите, семейството, колегите или други значими хора в живота му, то той гледа на вас като на поредната рибка, а ако ви представи, може би си търси партньорка.
Мъжът, който непрекъснато намира извинения, за да не се запознае с близките ви, не възнамерява да гради връзка, а ако се съгласи да дойде на семейно тържество или да ви придружи на някое събитие, където ще се срещне с хората от вашето обкръжение, е възможно да ви смята за подходяща партия.
Ако самото споменаване на деца го кара да се сгърчи от ужас, то той е ловец на авантюри, а ако прояви желание да се запознае с вашите, носи им подаръци и умее да ги предразположи към себе си, то може би възнамерява да се задържи край вас.
Ако не си е стъпил на краката както във финансов, така и в емоционален, и в духовен план, вероятно не се интересува от обвързване, а ако е способен да задоволява потребностите ви и да закриля потенциалното си семейство като истински мъж, може би търси дълготрайна партньорка.
Ако предлага отворена връзка и твърди, че няма нищо против да се виждате и с други мъже, значи просто си ловува, а ако не желае да ви дели с други, ви смята за трофей.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар