// Вие четете...

Управлението

Един от тях.

„Който пази тайна, получава това, което иска.“

Един от тях.

Кой постави некомпетентния Джордж Буш на толкова доходни места? Той бе повикан от Ричард Никсън, президента на САЩ. Данните показват, че Никсън е направил това по желание на Хенри Кисинджър, тогавашния съветник по националната сигурност и Дейвид Рокфелер, човека, който финансира повечето републикански кандидати за президент и лично ръководи избрани млади хора, признати за подходящи за този пост. Джордж Буш бе един от тях.
Малцина си дават сметка, че именно Ричард Никсън, марионетката на общите финансови интереси на Рокфелер и Кисинджър, стана скрития „кръстник“ на Джордж Буш в началото на седемдесетте години. Но от броя на „Ню Йорк таймс“ от 11 юни 1992 г. разбираме доколко Джордж Буш е задължен за политическия си успех на бившия президент Ричард Никсън и някои много влиятелни люде. Статията в „Ню Йорк таймс“ разкрива, че Буш, по онова време конгресмен, е получавал финансова помощ от същите хора на Никсън, които финансираха скандала „Уотъргейт“: „В началото на седемдесетте години президентът Ричард Никсън, макар и заангажиран в скандала „Уотъргейт“, помогна да се изведе Джордж Буш, тогава непознат конгресмен от Тексас, на националната сцена.“
Приближаващата двадесетгодишнина на „Уотъргейт“ на 17 юни, преглеждането на хиляди документи – повечето от които видяха бял свят в последните години – разкриват нови, интересни подробности относно връзките на Джордж Буш с президентството на Никсън.
Намиращите се в Националния архив документи хвърлят нова светлина за ползата, която е черпил Джордж Буш от финансовите споразумения на Никсъновия Бял дом по време на кампанията през 1970 г., известни като „townhouse operation“, защото кампанията беше ръководена от обикновена градска къща в Нортуест, Вашингтон Д. С., с която после се захванаха прокурорите в аферата Уотъргейт. Те доставят нови доказателства, свързани с опити за шантаж…
Документите от Никсъновия Бял дом детайлизират планове за раздаване… на суми на избрани кандидати, също и на Джордж Буш, по това време конгресмен в Тексас, който се кандидатирал за място в Сената…
През 1970 г. Никсън и сътрудниците му надзиравали от градската къща във Вашингтон разпределението на трите милиона долара от фондовете на кампанията. Парите получили подбрани републикански кандидати, сред които Джордж Буш, който получил 100 000 долара…
На 24 август 1970 г. президентът Никсън се срещнал с двама представители на нефтодобивната промишленост от Тексас… в резултат на тази среща, те добавили 25 000 долара в наличност в изборния фонд на Джордж Буш в Тексас…
Бившият сенатор Лоуел П. Уейкър, сега губернатор на щата Кънетикът, спомена в интервюто от миналата седмица, че си спомня телефонен разговор с Джордж Буш през юни 1973 г., в който Буш е говорил за документите от градската къща и е попитал дали тези документи не трябва да се изгорят. В бележките на обвинителите на Уотъргейт четем: „Буш позвънил на Уейкър и попитал дали да ги изгори“.
Г-н Уейкър казал, че точно си спомня този разговор. „Моля да ми вярвате – каза Уейкър – запечатал се е в паметта ми. “
Докато към Джордж Буш тайно се стичали пари, за да ускорят политическата му кариера, били осигурени и други форми на помощ. През 1975 г. Кисинджър, създателят на външната политика и човекът на Рокфелер в Белия дом, избра Буш за специален пратеник в червен Китай. Това беше ясен знак за останалите 1000 члена на тайното братство, че Буш е „избраникът“, който ще стане президент. Защото червен Китай бе онази съкровищница, която международните банкери толкова желаеха да отворят и ограбят.
Плановете на тайното братство бяха концентрирани върху правенето на големи пари. Трябваше да се отвори пазарът на червен Китай, достигаш милиард хора, за търговска размяна – и то бързо, след пингпонговата дипломация на Никсън и Кисинджър от седемдесетте години, която постигна известен дипломатически прелом в отношенията с комунистическите власти в Пекин, изпращането като специален пратеник в Пекин на човек на Братството, беше много важна стъпка. Задачата на Джордж Буш беше да отвори финансови канали и да създаде система за сътрудничество между комунистическите тирани, които управляваха този гигантски, канещ се да управлява света, народ и властелините на финансовия свят, хората на братството.
След завършването на мисията в Пекин, Джордж Буш се завърна у дома. Тъй като кариерата му се ръководеше от Братството, той веднага получи нова работа. Беше назначен на пост, който винаги трябва да остава в ръцете на заговорниците – длъжността шеф на главната разузнавателна служба на света, ЦРУ. Непознаващите връзките на Буш репортьори и наблюдатели бяха изненадани. Джордж Буш имаше крещяща липса на квалификация (нямаше никакъв опит в каквато и да била „официална“ роля в областта на разузнаването), за да стане главен шпионин на демократичните сили на Земята. Въпреки това назначението му беше бързо утвърдено от сенатската комисия по разузнаване.
През 1977 г. Джордж Буш подаде оставка от поста ръководител на ЦРУ, за да се посвети напълно на приближаващата след две години и половина особена политическа кампания. Ръководителите на Тайното братство решиха, че е крайно време – техен човек, имаше идеален професионален опит и бе съзрял вече, за да се съревновава за най-висшия пост: президент на Съединените щати.
Джордж Буш отдавна има уникални отношения с комунистическите властелини в Пекин, КНР. Изпратен отначало като специален пратеник, по-късно той прави ново посещение като вицепрезидент и се среща с диктатора Дън Сяопин.
За да осигурят на своя избран слуга достатъчно фондове за провеждането на победна кампания, веднага след напускането на ЦРУ, Буш бе назначен за член на надзорния съвет на най-голямата банкова и холдингова корпорация в Тексас – „Интернешънъл банкшейрс, инк“. През 1980 г. Буш се съревноваваше за президентско номиниране от името на републиканската партия с Роналд Рейгън, за голямо разочарование на финансовите заговорници от Тайното братство, Джордж беше победен на предизборната конференция от бившата звезда на холивуд Рейгън. „Големият оратор“, трябваше да спечели. Гласуваха за него обикновените хора и за малко бъдещето на Джордж Буш изглеждаше не много окуражително.
Но типовете, които управляваха тайните сдружения, като добри военни стратези, имаха готов резервен план. Каква изненада: хвърчащият по висините Рейгън скоро бе свален на земята от своите съветници и ръководители на изборната кампания. Уилям Кейси, шеф на кампанията и изтъкнат политически стратег, на когото Рейгън гласуваше голямо доверие, каза на бъдещия президент, че ще му „е необходим“ Джордж Буш като съюзник. Защо? Първо, твърдеше Кейси, важни хора искат да дадат работа на своето протеже, и второ, ако не се изпълнят желанията им, политическата кампания на Големия оратор срещу кандидата на демократите, Джими Картър, може да се превърне в голямо фиаско.
„Те“ ще ти дадат пълна финансова подкрепа, каза Кейси, при условие, че Джордж Буш ще бъде част от републиканския мандат.
Освен това, аргументира се опитния Кейси, Джордж Буш ще осигури достоверност и действителна експертност на републиканския мандат. Достатъчно е да се вгледа човек в житейския му опит. Освен това има зад гърба си и електората на могъщия щат Тексас. Това е добро политическо движение, твърдеше Кейси.
Когато Рейгън обяви, че кандидат за вицепрезидент е Джордж Буш, консерваторите едва не припаднаха. Нима Буш не бе онзи интернационалист, който подкрепяше ООН и като член на Конгреса бе гласувал за контрол над достъпа на гражданите до оръжието и за контрол над раждаемостта и за абортите? Учудваха се как Рейгън, известен със своите патриотични възгледи, изказващ се за консервативна, национална политика, и противопоставящ се на всичко, което представляваше Буш и интернационалистите, може толкова внезапно да избере този човек за вицепрезидент и свой партньор.
Умерените консерватори и локалните организатори, които направиха възможна номинацията на Рейгън, нямаха представа за това, което се бе случило в кулоарите на главната квартира на изборния комитет на Рейгън. Не можеха да знаят също, че Уилям Кейси е близък и важен посредник на висшите клонове на Тайното братство.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар