// Вие четете...

Нестандартни размишления

Един нестандартен начин на мислене и чувстване.

„Да мислиш, значи да спориш със себе си.“

Един нестандартен начин на мислене и чувстване.

Какво означава Принцип на засмукването? Съществуват „Принцип на натиска“ и „Принцип на засмукването“. Почти всички хора живеят на Принципа на натиска, който може да се сравни с този на волята и своеволието, но не го забелязват.
Принципът на засмукването всъщност идва от областта на техниката и то от гениалния австрийски конструктор на летящи дискове Виктор Шаубергер – пионер на хармоничните водни технологии. Шаубергер наблюдава различни процеси в природата, по-късно ги преобразува в механични и създава различни апаратури. Например наблюдава как пъстървата плува срещу течението и прави скоци от по няколко метра срещу водопадите. Това, научно погледнато, е невъзможно. Въз основа на комбинацията от големина на перките, сила на мускулите и други компоненти един физик може да пресметне мощността на придвижване, но резултатът не обяснява чудовищните подскоци на пъстървата. Същото е и със земните пчели. Според науката земните пчели дори не трябва да могат да летят, но те все пак го правят, защото тайната на полета на една земна пчела се крие в създаденото анти-гравитационно поле, което се дължи на трептенето от замаха на крилата, формата и движението им.
Природната водовъртежна енергия се свързва спираловидно с водата, като за целта използва противоположно въртящи се енергийни вихри, тоест това е естествен пример, в който гравитацията е отменена. Външната страна на вихрушката привлича, респективно засмуква, към дъното на водовъртежа, а вътрешната засмуква нагоре, както при торнадо; принципът е същият. Торнадото засмуква предмети, които се намират на земята, нагоре – противно на закона за гравитацията. Ако обаче обектът е в центъра му, в „окото“ – неутралното място, той става абсолютно безтегловен и спокойно се рее във въздуха, без да се върти. Същото е и с водовъртежите. Пъстървата знае това и го използва като катапулт – просто доплува до неговата долна част и вътрешната му смукателна сила я изстрелва нагоре. Така тя, без дори да е замахнала нито веднъж с перките си, е отпратена няколко метра нагоре срещу течението.
Шаубергер дълго време проучва „феномена“ на пъстървата и през 30-те години използва същата техника за своя летящ пумпал. Този принцип е разработен от други учени и препратен към електромагнетизма, с което противоположно ротиращите енергийни полета отменят силата на гравитацията. Пилотът на т.нар. летящ диск се намира в неутралния център, в „окото“ на диска, и е напълно изолиран от действащите сили. Не е никакво чудо, а копие на природни закони. Тези летящи пумпали днес са наричани НЛО.
Следователно и Принципът на засмукването се базира на Закона за резонанса. Ще го обясним накратко. Тези летящи чинии създават изкуствено вакумно поле пред себе си и са въвлечени в него – подобно на пъстървата във водовъртежа, с единствената разлика, че вакумното поле на летящия диск се създава изкуствено и постоянно се произвежда пред диска. Летящите дискове не притежават мотор или нещо подобно. Те не летят с „технология на експлозията“, тоест с реактивна сила, а се оставят да бъдат привлечени към целта, да бъдат засмукани. Прилича на файтон теглен от магаре, което следва закачен пред него морков.
Още по-разбираемо може да се кажа, фино-материалният Принцип на засмукването, пренесен в живота, с прости думи означава: колкото повече бягам от нещо, толкова повече то ме настига, и колкото повече искам да имам нещо, толкова повече то се отдалечава от мен.
Още един пример от областта на личните отношения: Имаме партньор. Колкото повече разпитваме партньора си къде ходи, кога най-накрая ще си дойде вкъщи, с кого е бил/а…, толкова повече го отдалечаваме вътрешно от нас. Защо? Защото се чувства насилен. Това е класическата тема на ревността: трябва да знаем, че колкото сме по-ревниви и съответно ограничаваме личното пространство на партньора си, толкова повече той/тя ще дава повод за ревността ни, и защото е изнервящо, ще иска все повече свободно пространство за себе си. Партньорът ни се чувства притиснат.
Напротив, колкото повече свобода му даваме, толкова повече се чувства привлечен от нас, защото свободата е това, което се цени.
Не е нищо по-различно от летящите дискове: създава се вакум, който (вместо диск) привлича знания или хора. В енергийното поле се създава вакум и заявява пред вселената, че тази празнота трябва да се запълни. Знаем това от часовете по физика, когато в някакъв съд създадем изкуствен вакум. Отворим ли го, вселената има свойството веднага да запълва тази празнота. В духовната наука това се нарича Принцип на компенсацията.
Да, но как? Ами, като си пожелаем нещо. Не само с главата, а и със сърцето. После се опитваме да не се занимаваме повече с темата. Малко или повече я избягваме. Така да се каже, развиваме контра-воля срещу това, което всъщност желаем, и се правим, че нямаме нищо общо с него. Преведено: оставяме го на мира! По-късно пожеланото съвсем автоматично идва при нас.
Вие може би правите същото. Дори може би ви се случва по-често, отколкото осъзнавате. Колкото повече се страхувате от нещо, толкова повече го привличате.
Колкото повече някой ни притеснява (например често звъни на вратата), толкова по-малко желаем да имаме нещо общо с него… Колкото повече някой упражнява натиск върху нас, толкова повече ние се отдалечаваме. С насилието винаги работим срещу творението. Трябва само да се оставим да бъдем привлечени от полето на резонанса, за да допуснем засмукване (и да оставим да се случи); тогава нещата стават автоматично.
Може със сигурност да се твърди, че през последните сто години ние сме били абсолютно дезинформирани, и то съзнателно. Вселената работи според Принципа на засмукването, да, дори Бог работи според Принципа на засмукването, а не с Принципа на натиска. Бог не сграбчва нищо в творението, той го очаква да дойде.
Земята лети ли с експлозивен двигател през космическото пространство? Не, оставя се да бъде привлечена, и то от магнитни полета. Да сте чули Земята да има дизелов двигател?
Можем да преведем Принципа на натиска: „Аз трябва, трябва, трябва…“ А Принципът на засмукването e: „Ще го оставя, оставя, оставя…“
В днешно време почти всеки се увлича по технологията, преди всичко по компютри и Интернет. Със сигурност човек може да получи голямо количество информация, която е различна от тази на контролираните масмедии и е предлагана от политическите ъндърграунд формации. В този случай той е от полза.
В действителност заплахата е в нещо съвсем друго!
Става дума за начина на мислене на повечето Интернет-потребители и за начина им на действие: „Искам тази или онази информация и ще си я намеря.“
Всъщност човек кисне безброй часове пред „тъпия сандък” и изобщо не забелязва как всъщност се отдалечава от реалния живот и човешкото битие. Хората все повече са интелектуализирани и обременявани и начинът им на мислене лицемерно се променя. Това е точно неправилния начин на действие, защото потреблението на Интернет се базира на Принципа на натиска.
Още веднъж: колкото повече искаме да притежаваме нещо, толкова повече то ни се изплъзва. Колкото повече бягаме от нещо, толкова повече то ни догонва. Колкото повече се страхуваме от нещо, трябва да сме сигурни, че то ще ни стигне. Толкова е ясно! Колкото повече търсим нещо, толкова повече пропускаме факти, които са непосредствено до нас, защото сме фиксирани в друго.
Важно е да преустановим търсенето, за да можем най-накрая да намерим. По-точно да се оставим да намерим, защото според Закона за резонанса съдбата изпраща нещо на всеки от нас. Ако обаче постоянно сме в процес на търсене, защото желаем еди-какво си, тогава лесно пропускаме решението на проблема, което обикновено е пред очите ни много отдавна.
Днес всички ние живеем в нова епоха, в ново хилядолетие с много рискове, но и с много възможности! На хората се казва в какво да вярват и как да мислят. Що се отнася до вярата в „Бог“, не трябва да се съмняваме в това, на което учеха официалните църкви. Днес живеем в едно време, в което моралът, традицията, културата вече нямат стойност. От една страна, е голямо зло, защото едва ли не, нищо не е в „ред“, но, от друга и голям шанс, защото старото си заминава и дава път на новото. Според стария кодекс на Шотландския ритуал в масонството, „Ordo ab chao“, възниква нов ред от хаоса. Ако новото се появява, старото си заминава! Състоянието на разпадане на стария свят би могло да е най-големият шанс, който тази планета някога е виждала, но би могло да е и абсолютният залез – зависи в коя посока ще бъде насочена свободната сила: в светлина или в тъмнина, в битие или в имане.
Ето защо е дошъл краят на дните за хора, залостени в традициите или религиозни съюзи, краят на ограничения им светоглед! Но това е начало на нов и свеж поглед към света!
Предъвкваното в миналото изчезва и новото поколение е изправено пред изпит. Ще използва ли шанса, че може свободно да решава само и да отхвърли духовните окови? Или ще пропадне вдън земя?
Много от нас са се ръководили от различни религиозни представи, които са ни били имплантирани. Мнозина се опитаха да вложат в душите си ученията, които получавахме отвън. Сравнявахме ги едно с друго, противопоставяхме ги. Кое беше приятно, кое неприятно, кое лошо, кое добро? Това се нарича екзотерика – отвън навътре.
Днес все повече си пробива път един друг начин на мислене и чувстване – този на езотериката. Езотериката учи точно обратното на това, което хората смятаха и приемаха за „истина“, а именно: истината, любовта, сигурността и преди всичко онова, което наричаме „Бог“, е във нас. Днес те се пробуждат и се проявяват във всички нас!
Настъпило е време да не подтичваме като агънца след една буквоядна вяра или да повтаряме ритуали, за които никой вече не помни как точно са възникнали; да не повтаряме наизуст текстове, да отслужваме молитви, да призоваваме неизпитани същества, за които никой не знае дали съществуват или са съществували.
Все повече трябва да вярваме в това, което чувстваме в душите си, вместо в онова, което ни се внушава отвън вие вече не искате да сте „добри граждани“, „добри членове на обществото“, никакво „колелце в социалната машина“, никакви „овце в стадото“. Не, вие искате да сте само едно, и го желаете съзнателно: да носите отговорност.
Не молите нито някой да ви спасява, нито някой да ви контролира. Искате просто да сте съзнателни същества в човешки тела, които живеят колкото е възможно по-конструктивно, и то ежедневно, за да бъдете пример за другите, без разяждащо мисионерство!
Истинското учение идва отвътре. Бог говори чрез сърцата ни. Всички т.нар. световни религии са го забравили. Заради правилата и традициите те са забравили любовта. А децата ни показват любовта (и душите си) всеки ден по нов начин.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар