// Вие четете...

Мистика и манипулации

Доказателства за легитимност.

„По-добре мъдрия да те разплаче, отколкото глупавия да те развесели.“

Доказателства за легитимност.

Внимавайте за индивиди, които се рекламират като „медиуми магистри“ или такива, които твърдят, че са сертифицирани от някаква организация на медиумите. Например, „Медиум магистър, със сертификат от националния съюз на професионалните медиуми и лечители” – такъв сертификат може да ви бъде представен, но това е псевдо-организация, чието име е измислено, за да се илюстрира, какво най-често се среща в рекламите и промоцираните материали.
Макар някои твърдения да карат дадения човек да изглежда отговорен и легитимен, има много малко на брой наистина национални организации, които контролират проявленията на психична дейност. Много от тези организации са създали свои титли като начин за повлияване на обществеността чрез рекламирането им. В професионалното психично консултиране няма единни стандарти и титли от рода на „медиум магистър“, както и безброй други етикети не са нищо повече от рекламни ходове.
Когато търсим медиум, ние търсим услуга, поради това имаме право да научим нещо за консултанта. Откога работи като медиум? Какво е образованието му? Не е нужно медиумът да има високо образование, за да има развити психични способности, но колкото по-образован е човекът, толкова по-добре ще може да дава израз и да ни разяснява психичната информация. Преминал ли е медиумът някакво формално обучение за даване на консултации? Може ли медиумът да предостави препоръки? Има ли магазини, центрове и хора, които са запознати с работата му? В повечето големи градове има книжарници и центрове за езотерична информация и те могат да окажат безценна помощ при определяне качествата на един медиум.
Посещавайте изложения за психични феномени и холистични експозиции във вашия район. Да, много от изложенията за психични феномени са учебна база за начинаещите медиуми, но такива събития привличат и по-развитите специалисти. Вслушвайте се какво казват хората, особено приятелите ви, за различните медиуми. Има ли някой, към когото се чувствате по-привлечени? Добре е да използвате интуицията си, за да вземете решение. Тъй като на повечето изложения за психични феномени се предлагат мини сеанси, можете да посетите няколко медиума. Направете сравнение. С кого се чувствахте по-комфортно? Кой беше по-конкретен и точен?
Посещавайки различни хора в такава обстановка, ще можем да елиминираме много от собствените си страхове и объркване, и когато накрая изберем медиум за пълна консултация, ще сме по-спокойни, ще разбираме повече какво да очакваме и ще знаем какво да питаме.
Вярно е, че някои медиуми понякога разчитат на послания, които могат да важат за много хора. Въпреки че много от изявленията, направени от медиум, могат да прозвучат много общо за един външен наблюдател, тези изявления могат всъщност да са много конкретни за клиента, защото се отнасят точно за него.
Имайки това предвид, медиумът трябва да стане конкретен в даден момент от консултацията, предоставяйки конкретна информация, в която са примесени равномерно общи изрази и подробности от миналото, настоящето и възможното бъдеще на питащия. Разбира се, винаги ще има няколко чисти попадения и някои разминавания, но попаденията трябва да са повече. Добрият професионален медиум трябва да бъде прав поне в 75-80 процента от случаите.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар