// Вие четете...

Поведенчески модели

Въпроси, които всяка жена трябва да зададе? – 2

„Любов с билки не се лекува.“

Въпроси, които всяка жена трябва да зададе? – 2

Четвърти въпрос: Какво мисли за вас? Този въпрос е уместен след първите няколко срещи. Жизнено важно е как ще отвърне, защото това ще ви разкрие дали намеренията му към вас са сериозни. След като сте излизали два-три пъти и сте имали достатъчно време за разговори, вече сте научили това-онова за него, но по-важното, което ви интересува, е да узнаете какво мисли той за вас. В пълно право сте да питате. Повярвайте, съставил си е мнение още когато се е приближил да ви заговори и вие трябва да разберете какво е било то. Харесал е нещо – може би косата, очите, краката или дрехите ви. Не се е запознал с вас без причина. Като оставим първоначалното физическо привличане настрана обаче, мъжете доста бързо се ориентират от кой тип жени сте – поредната бройка в колекцията или пък интригуваща дама, която биха искали да опознаят по-добре. Насока за начина, по който ви възприема, ще получите от отговора му на четвъртия въпрос.
Вслушайте се внимателно в това, което ви казва. Бъдете сигурни, че всеки мъж ще се опита да ви баламоса с общи приказки от рода на: „Смятам, че си прекрасна – страхотна майка, забавна, мила, много красива и привлекателна, а също и енергична, отзивчива, трудолюбива и много умна. Ти си жена, с която бих могъл да имам бъдеще“. Мъжете отлично знаят какво бихте искали да чуете. Но този отговор не бива да ви удовлетворява. Разпитвайте за подробности. Трябва да сте сигурна, че присъствате в мислите му сериозно. Ето защо му задайте допълнителни въпроси: „Смяташ, че съм мила? Какво те кара да мислиш така?“ Ако не може да ви даде конкретен пример, когато сте се проявили в подобна светлина, значи не е разсъждавал по въпроса. Но ако отвърне, да речем: „Помниш ли рождения ден на майка ми, когато ми се обади да ми напомниш да й купя картичка? Беше много мило от твоя страна“, това е добре. Ако мнението му е, че сте много добра майка, накарайте го да посочи какво според него ви прави такава. Продължете в същия дух и с останалите качества, които е назовал. Дълбочината на наблюденията ще ви даде допълнителна насока за намеренията му по отношение на връзката ви. Ако отговаря конкретно, то той ви е слушал и преценявал, а това значи, че мисли по въпроса дали иска да бъдете заедно и би ли могъл да се обвърже с вас сериозно. Най-малкото – ще узнаете дали разбиранията ви за взаимоотношенията помежду ви съвпадат.
Пети въпрос: Какви са чувствата му към вас? Този въпрос не бива да се бърка с предходния – какво мисли и какво чувства са напълно различни неща. Ако той не е в състояние да ви каже какво изпитва, след като сте се срещали в продължение на месец, значи просто се стреми да получи нещо. По принцип мъжете започват да пелтечат и нервничат на този въпрос: „Нали ме пита вече, мисля, че си…“ Веднага го прекъснете и попитайте отново: „Не, не, искам да знам какво изпитваш към мен“. Той ще започне да се върти в стола си, да се почесва по главата, ще запали цигара – изобщо всячески ще се опита да се измъкне от неудобния въпрос или ще печели време, докато прецени какво бихте искали да чуете. При всички случаи трябва да го накарате да ви отговори.
Не се тревожете, ако не успее да отвърне смислено веднага. За целта ще трябва да изследва своя емоционален свят, а това е тежко за един мъж. Трудно им е да изразяват и разговарят за чувствата си. За него не е проблем да сподели какво е мнението му за децата, да ви разкаже за отношенията с майка си, да ви изложи духовните си ценности, но с последния си въпрос ще го накарате да се вгледа в душата си, а мъжете са така устроени, че всяка тяхна клетка ще се бунтува срещу изливането на съкровените емоции пред някого. Но това не бива да ви разколебава. Задоволителният отговор трябва да гласи например: „Липсват ми разговорите ни; когато не си до мен, непрекъснато се питам какво ли правиш в момента, а когато сме заедно, се чувствам прекрасно. Ти си точно такава жена, каквато търся“. Иначе казано, от думите му трябва да ви се подкосят краката. Дори все още да не е влюбен, той е луд по вас и вероятно е склонен да помисли за сериозно обвързване. Когато един мъж заяви чувствата си и започне да търси начини да задоволява потребностите ви и да ви закриля, той вижда бъдеще пред връзката ви. А вас точно това ви интересува.
Отговор от рода на: „Мисля, че си страхотна“, не бива да ви успокоява. Ако когато задълбаете под повърхността, осъзнаете, че чувствата му не са задълбочени и не е готов да ви даде онова, от което се нуждаете, няма смисъл да пришпорвате нещата. Забавете развитието на отношенията, докато думите и постъпките му не ви покажат, че е готов за дълготрайна връзка.
Мъжете отлично разбират, че тези въпроси ще им бъдат зададени и един мъж на място няма да се уплаши от тях. Може да не ви хареса това, което ще чуете, но със сигурност ще получите отговор. Ако пък откаже, изобщо не си губете времето с него. Не си въобразявайте, че ако изчакате да се почувства по-открит с вас, нещата ще си дойдат на мястото – това е пълна самозаблуда.
Преди да се усетите, горчивият опит ще ви е научил, че той не е човекът за вас, а вие ще сте разочарована колко малко знаете за него, за възгледите и плановете му за живота. Не позволявайте това да се случи. Осъзнайте силата си и действайте самоуверено, защото вие сте в пълното си право да научите отговорите още в самото начало. Съгласно правилото за деветдесетте дни, трябва да повдигнете тези въпроси в рамките на първите няколко месеца от ухажването.
Ако вече сте започнали връзка, но все още не сте наясно с възгледите и нагласите му, не се страхувайте да зададете въпросите. Направете го и ако ви трябва допълнително изясняване на позицията му, както и ако ви е нужно да се уверите в мнението, което вече сте си изградили – било то че трябва да прекратите отношенията си, или че нещата помежду ви се развиват в правилната посока. В първия случай отговорите му ще ви помогнат да намалите евентуалните загуби, преди да сте инвестирали прекалено много време в една безперспективна връзка. Ако пък сте срещнали подходящия човек, това, което ще ви разкрие той, ще ви изпълни с гордост.
Освен това, макар първопричината да отвърне на въпросите ви да е, че обича да говори за себе си, интересът от ваша страна може да го мотивира да ви види в нова светлина. Мъжете от своя страна също се вълнуват от вашето мнение по тези теми, но сами няма да ги повдигнат, особено пък ако намеренията им не са напълно безкористни. Той може да научи повече за вас и да осъзнае, че сте сериозна партньорка. Представете си, че сподели, например, че учи за инженер задочно, а вие предложите да го запознаете със свои приятели, които са в тази професия и могат да помогнат на кариерата му с подходящ съвет. Вашата постъпка ще му разкрие, че приемате присърце неговите цели и амбиции, и ще го накара да се замисли, че с подкрепата ви би могъл да стигне до следващ етап в осъществяването на жизнения си план. Вследствие на това той лесно би могъл да си представи бъдещето си с вас.
Чрез тези важни, ключови въпроса вие получавате нужната информация за него и сте в състояние да прецените доколко вашите приоритети съвпадат с краткосрочните и дългосрочните му цели, дали се виждате като част от семейството му, като майка на децата му и като партньор, който го подкрепя в усилията да изпълнява ролята си на добър син или пример за подражание на децата. Помнете обаче, че процесът на опознаване е двустранен и той също ще си направи нужните изводи за вас.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар