// Вие четете...

Поведенчески модели

Въпросите, които жените искат да зададат?

„Този, който си търси жена, не говори пренебрежително за жените.“

Въпросите, които жените искат да зададат?

Пак да си припомним, че мъжете са простичко устроени същества. Вместо да разсъждаваме надълго и нашироко по различни теми, по-лесно ще е да отговорим без заобикалки, на въпросите, които винаги жените искат да зададат. Ето и някои въпроси, от които жените се интересуват по отношение на взаимоотношенията между половете, нещо, за което те или приятелките им не са намерили удовлетворителен отговор.
Кои са нещата, които мъжете намират у жените за привлекателни? Мъжете имат различен вкус, така че онова, което отблъсква един, за друг може да бъде абсолютно неустоимо. Бъдете спокойни – независимо какви недостатъци съзирате, когато се погледнете в огледалото, някъде по света има мъж, който би ви намерил за привлекателна точно такава, каквато сте. Мъжете намират самоуверените жени за изключително привлекателни, независимо каква е физиката им. Представителите на силния пол разчитат силно на зрителната информация, така че, без съмнение, оглеждат дамата пред тях от глава до пети – дрехите, походката, грима, краката, ръцете, прелестите й – и почти нищо не убягва от вниманието им.
Какво мислят мъжете за пластичната хирургия, удължаването на косата, цветните лещи, нокто-пластиката и т.н.? Средностатистическият мъж приема разкрасителните процедури, на които се подлагат жените, стига да не го правят заради някой друг. Увеличаване или намаляване на бюста, абдоминопластика, ринопластика – щом това ги кара да се чувстват красиви, мъжете са доволни. Ако обаче искат корекция на носа, а той го харесва какъвто е, може би трябва да се откажете. Нужно ли е да рискувате операцията да се окаже неуспешна, щом мъжът до вас ви смята за красива? Защо да се подлагате на мъчения заради фигурата си, ако намира формите ви за апетитни? Разбира се, ако изпитвате потребност да го направите заради себе си, добре. Но за един мъж това няма особено значение, щом ви смята за привлекателна.
Какво е отношението на мъжете към връзката с много по-млада жена? Когато навлязат в четиридесетте или петдесетте, у мнозина измежду мъжете се събужда стремежът да докажат привлекателността си за другия пол, като се срещат със значително по-млади дами. Причините за това поведение са същите, които тласкат други техни връстници да си купуват лъскави спортни коли с мощен двигател – понеже техният собствен „двигател“ е позагубил мощта си. Това е още по-вярно за онези, които чувстват, че животът им не е пълен. Проблемът си е изцяло на мъжете, не сте виновни вие. Но знаете ли? По-младите мъже ви гледат със завист и си мислят, че с удоволствие биха утвърждавали егото си с жена като вас до себе си. Връзките на зрели дами с много по-млад партньор също не са никак редки. За всеки влак си има пътници.
По-слаби или по-закръглени жени харесват мъжете? Мъжете харесват жени с всякакви фигури. Има мъже с най-различни вкусове – едни си падат по едри дами, други по миньончета, трети по златната среда. Няма значение какъв размер дрехи носите, можете да откриете човек, който да ви обожава каквато сте.
Ти би ли излизал / би ли се оженил за пушачка? Не бих, би отговорил всеки непушач, а и голяма част от пушачите. Отразява се на кожата и на формата на устните, а и състарява като цяло. Защото пушенето е признак за вътрешна слабост и незаинтересованост за собственото здраве, която хората без този порок приравняват към неспособност за полагане на грижи за семейството. Повечето непушачи не биха приели да имат сериозни взаимоотношения с жена, която е зависима от никотина. Биха спали с нея, но не биха се обвързали.
Променя ли се отношението на мъжете към жената до тях, ако напълнее или не изглежда така добре, както в началото на връзката? Ако ви обича, промяната във външността ви няма да разколебае любовта му. Мъжете също напълняват и самите те пускат шкембета и паласки, така че ще проявят разбиране. Ясно им е, че не е възможно винаги да изглеждате както на първата среща. Ако успявате да контролирате теглото си в определени граници, да речем – имате пет излишни килограма, но не позволите да станат петдесет и си останете привлекателна и в добра форма, за тях всичко ще е наред. Ако мъжът до вас е повърхностен, той може да твърди, че не ви приема в този вид. Ала ако осъзнава, че независимо от няколкото килограма повече или по-малко вие полагате усилия, за да сте красива, това няма да му пречи.
Високи токчета или равни обувки? Определено първото, но не чак до там. Ако имаше възможност всички жени да носят високи обувки, мъжете щяха да са „за“, защото са много привлекателни. Може би няма мъж, който да предпочита равните подметки. Мъжете определено смятат, че с токчета краката изглеждат по-изваяни, а походката ви и вие самата – по-женствена. Женствеността е едно от нещата, които ги привличат.
Какво е отношението на мъжете към жени, които си пийват? На някои мъже им харесва, но въздържателите със сигурност не одобряват дами, които обичат чашката. Имайте предвид, че всички смятат пияната жена за отблъскваща гледка, освен ако не става дума за някой колежанин, чиято цел е да я завлече в стаята си. Не забравяйте, че мъжете обичат да се държите като дами във всяка ситуация. Ако пийвате умерено в компания – няма проблем. Но ако се напивате до припадък и кавалерът ви трябва да ви носи, увесвате се на врата на други мъже или обяснявате гръмко колко обичате да обръщате коктейли, това няма да му хареса.
Трябва ли жената да купува подаръци на мъжа, с когото излиза? Само ако връзката е сериозна. В противен случай той ще си помисли или че се опитвате да го впримчите, или че очаквате нещо в замяна. Нека той прави подаръците. Позволете му да ви поглези. За истинския мъж е радост да доставя удоволствие на жената, която обича. Покажете обаче, че сте му благодарна за жестовете на внимание, но не им придавайте прекалено голямо значение. Подаръкът е просто подарък, а не обет за вечна любов. Единствено действията му – заявяването на любовта, закрилата и задоволяването на потребностите ви, са сигурен знак за чувствата му.
Един мъж би ли имал връзка с глупава жена? Умните представители на силния пол не обичат посредствени в интелектуално отношение жени, но могат да се възползват от тях. Мъж, който го прави, не желае тези отношения да се превръщат във връзка, защото иска да е сигурен, че половинката му е в състояние да се грижи за себе си и за неговите деца, още повече ако планира да я направи своя съпруга. Не е приемливо, да я заведе на служебно тържество и тя да го изложи. Мъжете нямат нищо против красива и тъпа любовница, но не биха се обвързали трайно с такава жена.
Как мъжете възприемат жени, които ги черпят питие? Мъжете гласуват с две ръце „за“! За тях това означава, че ги желаете. Ако е така, те са готови да се впуснат в играта.
Как мъжете приемат, когато жената им поиска пари? Въздържайте се да го правите в началото на връзката, освен ако не се притеснявате от етикета „държанка“. Ако обаче взаимоотношенията ви са сериозни, споделете с него, че сте притисната финансово, и вижте как ще реагира. Подхвърлете например: „Много ми е неудобно да те моля, но имам затруднения. Дали би могъл да ми заемеш малко пари? Ще ти се издължа при първа възможност“. В повечето случаи, ако той ви обича, ще се радва да ви услужи.
Склонни ли са мъжете да подкрепят половинката си, когато гради собствен бизнес? Категорично да. Ако мъжът до вас не е подредил живота си и не си е изяснил трите най-важни за него неща, а именно кой иска да бъде, с какво иска да се занимава и колко иска да печели, може да прояви неохота, която ще е продиктувана от това, че е прекалено погълнат от собствените си цели. Но ако се е реализирал в живота и следователно се е доказал като мъж. ще ви окаже помощ.
Имате ли нещо против жената да не работи? Ни най-малко. Разбира се, някои мъже осъзнават потребността на жените да имат собствени цели, амбиции за кариера и финансов успех, които да споделят със семейството си. В днешно време е почти наложително и двамата съпрузи да работят, за да са осигурени материално. Ала ако мъжът е в състояние да посрещне нуждите на семейството, в повечето случаи не би възразил срещу това, жена му да поеме функциите на домакиня.

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар