// Вие четете...

Управлението

Алчното Братство.

„Алчните хора имат дълги ръце.“

Алчното Братство.

Клубът на „старите, влиятелни приятели“ – абсолвентите на „Череп и кости“ – прониква във всички области на обществения живот. Влиянието им се усеща най-силно в четири области: Уолстройтската борса, финансите, просветата и религията. Изследването на действията на мрежата от „стари, влиятелни приятели“ в тези четири сфери на властта сигурно би било интересно преживяване.
„Череп и кости“ държи американската външна политика в желязна хватка. Старейшините на ордена са заели важни и влиятелни позиции в две организации, които диктуват целите на външната политика на Съединените щати: в Тристранната комисия (TLC) и Съвета по международни отношения (CFR). Започвайки с толкова изгодни позиции, те можаха да заемат важни постове в Конгреса, Белия дом и дипломатическата служба. Те действат и в ръководните групи на либералните фондации – на Форд, Рокфелер, Ръсел Сейдж и други, които от години подкрепят Тайното братство.
Членовете на „Череп и кости“ от Гробницата са особено умели в контролирането на Съвета по международните отношения. Всеобщо известно е в политическите среди на Вашингтон, че от CFR произлизат повечето ръководители и политици на федералното правителство. Без одобрението на CFR политическият кандидат, посланик или дори министерски чиновник имат малък шанс да бъдат избрани или назначени.
Трябва да помним за властта и влиянието на CFR, след като виждаме, че президент на елитния CFR е членът на „Череп и кости“ от набор 1959 г. Уинстън Лорд, произхождащ от аристократичната династия Лорд. Уинстън Лорд е също член на управителната комисия на Билдербергерите и назначен от Роналд Рейгън за американски посланик в Китай.
Връзката с Китай е важна. Алчното Братство отдавна си е харесало този лаком плод на Азия. Членовете на Братството получават главозамайване, когато мечтаят за милиардите хора, които купуват стоките им и когато взимат предвид неизползваните природни богатства и обширните, неразработени земи на Китай, Тибет и Монголия.
Мислейки само за потоците долари, Братството чрез посредничеството на президента Никсън, изпрати през седемдесетте години в Китай с дипломатическа, финансова и търговска мисия Хенри Кисинджър, колега на Рокфелер и член на CFR и TCL. После там отиде и членът на „Череп и кости“ Джордж Буш, който беше специален пратеник на Никсън в Пекин. След Буш тази важна мисия прие също човек на „Череп и кости“ – Уинстън Лорд.
В състава на CFR влиза също журналистът Уилям Ф. Бъкли. Както е известно, Бъкли, който е питомец на „Череп и кости“, има честта да участва в тайните събрания на групата на Билдербергерите.
Други членове на „Череп и кости“ на високи постове в агресивната йерархия на CFR са X. Дж. Хайнц („Череп и кости“ 1931 г.), президент на Американски приятели на Билдербергерите и Уилям П. Бънди („Череп и кости“ 1939г. ). Бънди е главен редактор на всекидневника на CFR „Foreign Affairs“.
Джордж Буш беше член на CFR и TLC чак до 1980 г. (баща му Прескьт Шелдън Буш беше един от съоснователите на CFR). Буш изглежда се отказа от членство в CFR и TLC през 1980 г. по време на горещия период на предизборната кампания в Републиканската партия, когато група обезпокоени американци публикува във вестник във Флорида обявление, което на цяла страница разкриваше членството на Буш в двете антиамерикански организации, които се изказваха за Нов световен ред. Неговата оставка следователно е била продиктувана от политически мотиви.
Но в неотдавнашно интервю Дейвид Рокфелер, финансовият магнат и опекун на Билдербергерите, каза, че Джордж Буш продължава да поддържа лични връзки с другарите си от Тристранната комисия и CFR. Нещо повече, Рокфелер разкри, че Белия дом е винаги отворен за членовете на CFR и Тристранната комисия: „Джордж Буш говори пред Съвета и Тристранната комисия и изрази подкрепата си за тяхната дейност. Въпреки че се отказа от членство, той не забрави за тях. “
Тристранната комисия е поле за активна дейност на хората от „Череп и кости“. Дж. Ричардсън Дилуърт („Череп и кости“ 1938 г.) е не само член на тази комисия, но и президент на Сътрудници на семейство Рокфелер. Управлява следователно огромната финансова империя на Рокфелер. Бюрото на Дилуърт се намира в стая 3600 в прочутата сграда на Рокфелер в Ню Йорк. Както вече беше споменато, богатият шеф на Дилуърт, Дейвид Рокфелер, основа Тристранната комисия.
Заемайки най-висшите постове в CFR и TLC хората на „Череп и кости“ са в състояние да реализират своя план за Нов световен ред. Тази възможност, както и сегашната позиция на Братството в Белия дом им дават пълна власт, необходима за провеждането на драстични промени в международната правителствена система.
Влиянието на Ордена върху най-високите равнища на властта в Щатите стигат и до банковите и финансови среди. Орденът отдавна контролира нюйоркската борса. За пример нека да послужи инвестиционната фирма „Brown Brothers Harriman“, чийто девет членове на надзорния съвет са възпитаници на „Череп и кости“. Тристан Брукс, управител на „Salomon Brothers“, е в Ордена от 1962 г.; Стивън Шварцман, ръководител на „Lehman Brothers, Kuhn, Loeb“ от 1969 г. Дино Пианцио, вицепрезидент на „Dillon Red“ от 1950 г., Ванс ван Дайн, управител на „Morgan Stanley & Company“ – от 1961 г.
Бащата на президента Джордж Буш, Прескът Шелдън Буш („Череп и кости“ – 1917 г. ), цели четиридесет години е бил партньор на фирмата „Brown Brothers Harriman“ от Уол Стрийт. Въпреки че изглежда невероятно, благодарение на парите си и на фондовете на сътрудничещата с нея „Guaranty Trust Company“, фирмата „Brown Brothers Harriman“ помогна да се финансира комунистическата революция в Русия през 1917 г. и да се доведе на власт Хитлер. Пълна документация ще намерите в знаменитата книга на д-р Антони Сътън, „Как Орденът предизвиква революция или тайният елит на Америка”. Сътън разкрива най-вече финансовите измами на члена на „Череп и кости“ Аверил Хариман. Сътън разказва също как сътрудникът на Хариман, Макс Мей от „American Bank Guaranty Trust“ става вицепрезидент, отговарящ за чуждестранните операции на първата съветска търговска банка „Рускомбанк“.
По същото време Аверил Хариман, брат му Роланд и колегата му от „Череп и кости“ Найт Уули (абсолвенти на Йейл в същата година както и Прескът Шелдън Буш -1917г.) използвали „American’s Union Bank“, за да напълнят касата на Адолф Хитлер и съдружниците му.
Починалият вече Аверил Хариман бе смятан за заслужил политик в Демократическата партия. Много президенти демократи го назначаваха на престижни постове, въпреки (а може би поради) тъмните финансови сделки, които правеше с европейските диктатори. През 1941г. Хариман стана посланик на САЩ в Съветския съюз, през 1946 г. – посланик във Великобритания. В края на същата година президентът Франклин Д. Рузвелт, добър приятел и масон от 33 степен, го върна в Щатите и го назначи за министър на търговията. През 1955 г. Хариман купи изборите в щата Ню Йорк и стана губернатор на този щат.
През 1983 г. „старият, добър Аверил“ Хариман отиде на посещение в Кремъл при Юрий Андропов, бивш шеф на КГБ и тогавашен ръководител на комунистическата партия. Дали Хариман му занесе заръка на Тайното братство, за да започне разпадането на комунизма? Знаем, че болният Андропов скоро след посещението на Хариман назначи Горбачов на висок пост и подготви Горби за поемането на функцията партиен ръководител.
След смъртта на Андропов през 1985 г., Горбачов зае мястото му в партията и управлението. Веднага след това започнаха перестройката и гласността, както и драстичните промени в Съветската империя, които доведоха до падане на комунизма и отвориха Русия и бившите републики за капиталистическите търговия и влияние.
Други финансисти и хора от Уол Стрийт, които носят белега на „Череп и кости“ са: С. Е. Лорд, брат на президента на CFR Уинстън Лорд и бивш валутен контрольор на САЩ и вицепрезидент на Експортно-Импортната Банка; Ричард Т. Ели, първият шеф на Американската икономическа асоциация.
Религиозната еретичност като че ли е специален белег на абсолвентите на „Череп и кости“. От началото на съществуването на Ордена, членовете му са набирани почти изключително от либералните клонове на епископалната църква или подкрепящата „Ню ейдж“ унитарианска църква (известна сега като унитарианско-универсалистична). Уилям Тафт („Череп и кости“ 1978 г. ), бивш президент на Съединените щати, беше някога президент на Сдружение на унитарианската църква.
Както Световният съвет на църквите (WCC), така и Националният съвет на църквите (NCC), ултралибералнни, промарксистки организации, подкрепящи източните религии, бяха основани с парите на Братството. Джон Д. Рокфелер подари на NCC сградата във форма на триъгълник, в която сега се помества седалището на тази организация. Американските приятели на световния съвет на църквите, побратимена организация на WCC, има седалище в либералната църква Риверсайд чърч на 475, Риверсайд драйв в Ню Йорк, където пастор е Уилям Слоун Кофин, виетнамски ветеран и член на „Череп и кости“ (от 1949г. ).
Друга отцепническа религиозна организация, която е свързана с „Череп и кости“ е Съюзен теологичен семинар. Основаният през 1835 г. семинар е отдавна безопасно пристанище за марксисти и така наречени „християнски“ професори, които учат, че всички вери и религии са еднакви.
Затова, когато Джордж Буш официално покани в Белия дом група от Активисти на педерастите и лесбийките на тържественото подписване на „Престъпления от ненавист“, той продължаваше по този начин старата традиция на колегите си от ордена. Същото може да се каже и за назначаването от страна на Джордж Буш на умерения либерал Джон Фронмайер за шеф на Националната фондация за изкуство. (Фронмайер, пропагандатор на порнографията, трябваше да напусне поста си през 1992 г. след дългогодишна протестна кампания на консервативни християнски групи).
Наблюдаваме огромното влияние на „Череп и кости“ върху всяка област от живота на американското общество. Надали тази тайна група е част от мрежа на организации и тайни сдружения, основани и контролирани от скрита Върховна власт? Фриц Шпрингмайер, изследовател от Орегън, който е прекарал години в разплитането на нишките, които свързват тайните сдружения и международните групи, е открил важни връзки.
В богато документираната си книга „Бъди мъдър като змия“ Шпрингмайер решително твърди, че тези групи не само са тясно свързани помежду си, но са надзиравани от един и същи елит. За „Череп и кости“ Шпрингмайер пише: „Тази група… е част от по-голямото „Братство на смъртта“. В нея се приемат 15 нови членове годишно… Сега наброява 600 души. Някои от тях, най-вероятно като изключение, са били посветени извън Йейл. Повечето членове са потомци на пуритански семейства, свързани с унитарианско-универсалистичната църква. Тези стари семейства от „Череп и кости“ са се сродили с богати фамилии, например с Рокфелерови. „

Коментари

Все още няма коментари

Публикувай коментар